CO2- og omkostningsberegner til cirkulær frokost
Kunde: Able
Hvordan opnår man en mere bæredygtig frokostordning? Ved at gøre det tydeligt for kunderne, hvordan deres valg gør en forskel. Viegand Maagøe har hjulpet frokostleverandøren able med at sætte klimatal på måltider.
Sådan løste vi opgaven
Frokostleverandøren able ønskede en strategi for bæredygtighed. Gennem projektet ”Øget Vækst gennem Cirkulære Forretningsmodeller i SMV’er” har Viegand Maagøe hjulpet virksomheden.
Vi begyndte med at kortlægge ables ressourceprofil og etablere et road map med mål og milepæle for rejsen til bæredygtighed.
For at kunne sætte ind de rigtige steder udviklede vi en CO2- og omkostningsberegner, der satte tal på en række parametre for serveringsfade ved buffeter:
- Materiale
- Antal
- Vægt
- Pris
- Opvask
- Transport
Vi har også udarbejdet en cirkulær forretningsmodel og implementeringsplan for able ved brug af Business Model Canvas.
Cirkulær økonomi giver resultater
Beregneren har gjort able i stand til at rådgive kunder om bæredygtige valg for serveringsfade ved buffeter. Beregneren viser sammen med Bæredygtig Bundlinje-værktøjet klimafordelen ved at skifte fra engangsfade til flergangsfade ved frokosten.
CO2-besparelse ved at vælge flergangsfade
Ca. 240 kg CO2 pr. år. pr. kunde
Ud over beregneren har able fået:
- overblik over, hvad bæredygtighed kan være for en virksomhed af deres type
- indsigt i, hvad der er de vigtigste områder
- road map for kommende aktiviteter om bæredygtighed
- kommunikationsmateriale om bæredygtighed hos able
Interessen fra kunderne er allerede stor, og able vil fremover bruge CO2-reduktion til at profilere sig med på markedet, hvor der er voksende efterspørgsel af bæredygtige valgmuligheder.