Grøn omstilling med elektrificering af fødevareindustrien
Kunde: Dansk Industri
Elektrificering af produktionsprocesserne er én af vejene til den grønne omstilling af industrien. Med projektet Elektrificering af Fødevareindustrien viste vi helt konkret, hvordan det kan gøres.
Vi udarbejdede konkrete løsningsforslag for 20 danske fødevarevirksomheder og formidler nu resultaterne til resten af branchen bl.a. gennem hjemmeside, faglige workshops, nyhedsmedier og konferencer.
Sådan løste vi opgaven
Projektet Elektrificering af Fødevareindustrien viser med 20 helt konkrete eksempler, hvordan danske fødevarevirksomheder kan sikre en grøn omstilling i fødvareindustrien og styrke konkurrenceevnen ved at omlægge energiforsyningen fra fossile brændsler til CO2-neutral elektricitet. Potentialet er stort, mange teknologier er allerede tilgængelige, men der manglede gode konkrete eksempler. Dem har projektet leveret, hvor vi gennemførte kortlægning og fandt helt konkrete løsninger til elektrificering hos 20 danske fødevarevirksomheder.
Viegand Maagøe stod bag projektet sammen med Dansk Industri, Landbrug & Fødevare, Dansk Energi og DTU. Projektet støttes økonomisk af Industriens Fond.
Viegand Maagøe var ansvarlige for projektledelsen, den direkte rådgivning af de 20 fødevarevirksomheder i projektet og kommunikation af projektet og resultaterne. Den tekniske rådgivning blev udført af vores medarbejdere med ekspertise inden for energioptimering i industrien og kommunikation.
Viegand Maagøe udførte:
- Kortlægning af produktionsprocesser og forslag til elektrificering
- Business case som beslutningsgrundlag for virksomhederne
- Formidling af resultater og projektet gennem afholdelse af faglige workshops, konferencer, projekthjemmeside m.v.
- Medieindsatser i trykte og elektroniske medier
- Projektledelse
Resultatet
Det forventes, at de 20 deltagende fødevarevirksomheder vil tage beslutning om at elektrificere deres produktion og derigennem sikre deres konkurrenceevne. Erfaringerne fra disse vil give andre fødevarevirksomheder indsigt og mod på elektrificering og derigennem sikre grøn omstilling og øge konkurrenceevnen for fødevareindustrien.
Projektets resultater formidles via faglige workshops, konferencer og projektets hjemmeside: elektrificering.viegandmaagoe.dk