Malte Ruben Kjær har skruet på maskiner siden teenagetiden. Nu optimerer vores nye projektleder ressourceforbruget i danske virksomheder.

Da han som 13-årig begyndte at skrue på scootere i Esbjerg, drømte vores nye juniorprojektleder ikke om, at det ville føre til ressourceoptimering i nogle af Danmarks største virksomheder.

Men for nu 25-årige Malte Ruben Kjær blev kærligheden til maskiner vejen til en karriere inden for grøn omstilling.

”Jeg kan virkelig godt lide at skrue på ting og gøre dem bedre. Og for mig var der ikke så langt fra at optimere tunede scootermotorer til at optimere energi eller vandforbruget i en virksomhed,” siger Malte.

Ansat via tørt farvegranulat

Efter teknisk gymnasium så Malte sig om efter en uddannelse, hvor han kunne bruge både hænderne og hovedet.

I 2016 flyttede han til Aarhus med sin kæreste for at læse til maskinmester. Her lærte han om alt fra el til kedler, pumper og motorer – og fik øjnene op for klima og bæredygtighed.

Hans bachelorprojekt om at energioptimere et tørringsanlæg til tørring af farvegranulat blev vejen ind til Viegand Maagøe.

”Én af mine vejledere nævnte det som en spændende virksomhed, jeg kunne prøve at søge job hos. Jeg læste på viegandmaagøe.dk og fik et godt indtryk af en virksomhed med en bred grøn profil og mange spændende projekter, så jeg sendte en uopfordret ansøgning. Det var god timing, for kort efter blev jeg kaldt ind til en samtale,” fortæller Malte.

Aha-oplevelser fremmer genbrug

Malte er allerede blevet involveret i projekter som KlimaKlar SMV, Elektrificering af Fødevareindustrien samt kortlægning af en række mejerier.

”Det er spændende at kortlægge ressourceforbrug. Nogle gange ved virksomhederne ikke helt, hvad de måler på, eller hvor målerne sidder. Så kan vi skabe nogle aha-oplevelser og bidrage til, at ressourcerne kan blive genbrugt eller brugt bedre,” siger Malte.

Selvom maskinerne kom først, er han glad for at arbejde med grøn omstilling.

”Det giver virkelig mening at spare CO2 og hjælpe industrien i en grønnere retning. Det vil være en kæmpe opgave i mange år frem, så der bliver helt sikkert nok at lave,” siger han.

Malte Ruben Kjær

Malte arbejder med energikortlægning, vandkortlægninger og databehandling inden for industrien. I sin fritid nyder han at tilbringe tid med kæresten, reparere gamle veteranmotorcykler og løbe i naturen.

Mobil: +45 60 29 78 05

Skruer i gamle motorcykler

Malte kører ikke længere DM i scooterræs. Men når han ikke arbejder eller er sammen med kæresten Katrine, bruger Malte stadig meget tid på tohjulede maskiner.

”Jeg har 2 veteranmotorcykler hjemme i skuret – en Vespa Sprint Veloce 150cc fra 1975 og en BMW R100 RS 1000cc fra 1978. Dem elsker jeg at gå og skrue på. Planen er på sigt at bygge BMW’en om til en caféracer. Jeg kan bruge mange timer med det, hvor jeg er helt i min egen verden,” siger han.

Malte Ruben KjærMalte Ruben Kjær

Mød vores andre medarbejdere her

Aleksander Samuel

Junior Adviser, Digital Creative, PBA in Design and business

Aleksander Samuel Viegand Maagøe
Aleksander Samuel

Gitte Due

Receptionist

Gitte Due Viegand Maagøe
Gitte Due

Kristian is mapping the environment

Project Manager, MSc in Climate Change

Kristian Madsen Viegand Maagøe
Kristian Madsen

The entrepreneur who changed the rules

Partner, MSc in Engineering, PhD

Peter Maagøe Petersen

Jette puts power to the future

Chief Adviser, MSc in Engineering

Jette Ellegaard Vejen Viegand Maagøe
Jette Ellegaard Vejen

Flemming Andersen

Adviser, MSc Sustainable Design

Flemming Andersen Viegand Maagøe
Flemming Andersen

Amro Hajir

Project Manager, MSc in Climate Change.

Amro Hajir viegand maagøe
Amro Hajir

Christine Rud Wennerberg

Chief Adviser, MSc, International Technology Planning

Christine Rud Wennerberg

Klara Lykke Reddersen

Junior Project Manager, M.Sc. Sustainability Management

klara
Klara Lykke Reddersen

Mie Skaarup Brødsgaard

Senior adviser, B.Eng

Mie Skaarup Brødsgaard

Niels Jakobsen

Chief Adviser, BSc in Energy

Niels Jakobsen Viegand Maagøe
Niels Jakobsen
Strategy
Klimaklar SMV klimastrategi smv'er

Klimastrategi giver konkurrencefordel for SMV’er

Hvordan sikrer danske SMV’er konkurrenceevnen på markeder med voksende klimakrav fra kunderne? Ved at sætte tal på og mål for CO2-udledningen. Viegand Maagøe hjælper danske SMV’er med at udnytte klimastrategier proaktivt. Sådan løser vi

Read more about the case