En af Danmarks første kandidater i klimaforandringer har palæstinensiske rødder. Mød Amro Hajir, der begyndte hos Viegand Maagøe på et corona-tomt kontor.

24/4/20

Der var nærmest ingen kolleger på kontoret, da Amro Hajir havde første dag hos Viegand Maagøe. Så hvordan var det at begynde i nyt job midt under corona-krisen?

– Det var en mærkelig oplevelse. Jeg kunne ikke rigtig blive lært op, fordi alle skulle arbejde hjemme. Men jeg prøvede at se det fra den lyse side. Når man møder folk lidt efterhånden, husker man bedre alles navne, siger Amro, der kommer fra et job som klimakoordinator i Næstved Kommune.

Klimaet har fyldt meget i Amros liv, også før han som den yngste på sin årgang i 2018 blev en af Danmarks første kandidater i klimaforandringer.

– Jeg har fulgt med i vind, vejr og nedbør, siden jeg var 10 år. Det var altid vejret, jeg skulle se, når der var nyheder. Jeg er vild med tal og data – at se tendenser og følge en udvikling.

Klimakandidaten der dumpede klimakursus

Det var langtfra mejslet i sten, at Amro skulle være kandidat i klimaforandringer.

– Jeg læste geografi og dumpede et kursus om klimatologi. Jeg havde ikke for alvor fattet det, selvom jeg syntes det var spændende. Men til reeksamen blev jeg virkelig bidt af det. Så da kandidaten i klimaforandringer blev oprettet, tænkte jeg: ’Det er da det, jeg skal!’.

Så blev Amro ekspert i klima. Nu bruger han sine evner til at hjælpe Viegand Maagøes kunder med grøn omstilling.

– Min første opgave er at videreudvikle et værktøj, så kommuner selv kan udarbejde energi- og CO2-regnskaber. Det er meget givende at kortlægge CO2-udledninger, så man kan vise resultaterne af en klimaindsats. Jeg får indsigt i, hvor meget alle mulige forskellige brancher belaster klimaet, men også hvor meget de gavner samfundet, siger Amro.

Amro Hajir viegand maagøe

Amro udarbejder CO2-regnskaber, scenarieanalyser og klimaplaner for kommuner i Danmark og internationalt.

Mobil: +45 60 29 78 10

Aldrig tilbage til Palæstina

Amro er vokset op i lejlighed på Frederiksberg og senere i et hus i Dragør sammen med sine forældre og 2 søskende. Men rødderne ligger et helt andet sted – i Palæstina. Bedsteforældrene flygtede fra Palæstina og bor i Jordan, hvor Amros forældre blev født.

– Min mor og far kom til Danmark, da der var behov for arbejdskraft og mødtes først her. Hverken jeg eller mine forældre har været i Palæstina, for det er ikke sådan lige at komme til. Men vi har alligevel en nationalfølelse. Jeg taler også arabisk – og holder ramadan lige nu, fortæller Amro.

Når han ikke kværner klimadata, nyder Amro livet med sin kone Esraa i deres lejlighed i Nordvest.

Lær vores andre medarbejdere at kende

Ashish arbejder systematisk med mekaniske ingeniørløsninger, bæredygtighed og data analyse for at hjælpe virksomheder med at blive mere bæredygtige. I sin fritid elsker han at studere filosofi og lave mad.

Læs om Ashish
Ashish Chawla
Ashish Chawla

Kurt arbejder med termiske processer i industrien - højtemperatur varmepumper og varmelagring. Han arbejder derudover med machine learning. I sin fritid nyder Kurt at rejse med sin familie.

Læs om Kurt
Kurt Engelbrecht
Kurt Engelbrecht

Thomas arbejder med levende billeder, om det så er dokumentar, reklamer, portrætter eller animation. I sin fritid spiller han guitar i et band med sin barndomsven.

Læs om Thomas
Thomas Jensen
Thomas Jensen

Jon arbejder med digitalt løsningsdesign, optimal udnyttelse af data, samt teknisk sparring på vores digitale produkter. Fritiden bruges på Internet-of-Things, Teknisk 3D-design og print. Og så er der også lige nogle børn.

Læs om Jon
Jon Klixbüll Langeland
Jon Klixbüll Langeland

Pernille er passioneret omkring brugervenligt design og udvikling af digitale løsninger, der gør hverdagen lettere og det svære simpelt. Fritiden bruges på familie, koncerter og brætspil.

Læs om Pernille
pernille yding fredslund
Pernille Yding Fredslund

Ann Charlott arbejder primært med strategisk kommunikation og projektledelse. Hun skaber forståelse og værdi ved at formidle komplekse emner, så det giver mening. Fritiden går med gode bøger og deltagelse i et fagligt strikkenetværk.

Læs om Ann
Ann Charlott Nielsen
Ann Charlott Nielsen

Andreas udarbejder strategier for energi og bæredygtighed med særlig fokus på energibesparelser i byggeri, grønne regnskaber og energiregnskaber. Andreas løber og cykler i fritiden, men allerhelst står han på ski.

Læs om Andreas
Andreas Wied
Andreas Schjørring Wied

Bjarne har specialiseret sig i strategiudarbejdelse, cost-benefit analyser, business case beregninger og modellering af energisystemer.
Bjarne bruger sin fritid i Ballerup, hvor han bor med sin kone og datter.

Læs om Bjarne
Bjarne Bach Viegand Maagøe
Bjarne Bach

Jia arbejder med rådgivning inden for klimastrategi, cirkulære forretningsmodeller, og facilitering af bæredygtig innovation. Fritiden bruges på venner, sport, og musik med sang, instrumenter og egne tekster

Læs om Jia
Jia Johannes Chen
Jia Johannes Chen

Julie arbjeder med især med projekter inden for ecodesign, grønne offentlige indkøb og cirkulær økonomi. Sin fritid bruger Julie gerne på at spille volleyball, ro kajak eller spille brætspil med familie og venner.

Læs om Julie
Julie Kamp Albæk
Julie Kamp Albæk

Luna arbejder med projektledelse inden for bæredygtighedsstrategier og klimaplaner samt strategisk og økonomisk rådgivning om grøn omstilling. Fritiden går med crossfit og udeliv på surfboardet, i kajakken eller på vandreture.

Læs om Luna
Luna Ærø Witt

Louise har international rådgivningserfaring, især fra energisektoren, og arbejder med strategisk rådgivning og intern forretningsudvikling. I sin fritid cykler Louise landevejscykling, passer sin surdej og drikker rødvin med vennerne.

Læs om Louise
Louise Hansen

Lasse rådgiver i miljøberegninger (LCA og EPD), klimaregnskaber og ERP-automatiserede CO2-beregninger. I sin fritid elsker han at fange fisk i Københavns Havn - oftest uden held.

Læs om Lasse
Lasse Thaisen
Lasse Vinblad Thaisen

Mie arbejder med industrien - kortlægninger, potentialer, energi- og miljøledelse, og er derudover ekspert indenfor mejeri. I sin fritid går hun lange ture i naturen omkring sit hus på landet, og bruger kvalitetstid med sin familie.

Læs om Mie
Mie Skaarup Brødsgaard

Christine er civilingeniør i energiplanlægning kombineret med efteruddannelse indenfor økonomi, strategi og ledelse. Hun har arbejdet bredt med energipolitik og planlægning. Christine er cykelentusiast og brænder for bæredygtighed.

Læs om Christine
Christine Rud Wennerberg

Christopher har fokus på rådgivning indenfor cirkulær økonomi, såsom facilitering af bæredygtig produktudvikling, udvikling af cirkulære forretningsmodeller og grønne indkøbs-anbefalinger. I sin fritid spiller han squash og fodbold, eller ser Netlix med sin kæreste.

Læs om Christopher
christopher
Christopher Sonne Ravn

Amro udarbejder CO2-regnskaber, scenarieanalyser og klimaplaner for kommuner i Danmark og internationalt.
Han bruger fritiden med sin kone, familie og venner og trives bedst ude i det fri eller foran tv’et når der er sport.

Læs om Amro
Amro Hajir viegand maagøe
Amro Hajir

Magnus arbejder med termodynamiske energioptimeringer og varmepumper, og vejen til løsningen skal helst være holistisk. Fritiden foregår i vandet med enten kitesurfing, sejlads, dykning eller vinterbadning.

Læs om Magnus
Magnus Lyck Hansen Viegand Maagøe
Magnus Lyck Hansen

Jeppe arbejder med energikortlægning og energioptimering i industrien, især termodynamik, numeriske modeller og databehandling.
I sin fritid dyrker han styrkeløft, løber og går til koncerter. Ellers laver Jeppe god mad med sin kæreste og venner.

Læs om Jeppe
Jeppe Carstensen
Jeppe Rosendal Carstensen

Jette arbejder med energieffektivisering og grøn omstilling af industrien. Hun har en strategisk og praktisk tilgang. Jette bruger fritiden med familie og venner – gerne i hendes store bondegårdshave.

Læs om Jette
Jette Ellegaard Vejen Viegand Maagøe
Jette Ellegaard Vejen

Aleksander arbejder med grafik, storytelling og brugervenlighed. Når Aleksander ikke arbejder, putter han med sine to katte og tager sig godt af sine mange planter.

Læs om Aleksander
Aleksander Samuel Viegand Maagøe
Aleksander Samuel

Pimmie arbejder med energi- og bæredygtighedsstrategi, offentlige bygningers energiforbrug og -budgetter, CO2-regnskaber og adfærd. Fritiden går med bl.a. mountainbike og trailløb med Pimmies mand og 4 børn.

Læs om Pimmie
pimmie cordova schultz
Pimmie Cordova Schultz

Gitte holder styr på alle de praktiske opgaver i Viegand Maagøe og sørger for, at alle småting fungerer, så hverdagen glider i olie.
Fritiden bruger Gitte med sin mand, 2 børn og en hund.

Læs om Gitte
Gitte Due Viegand Maagøe
Gitte Due

Carsten er ansvarlig for økonomisk rådgivning om bæredygtighed. Han har 30 års erfaring inden for management, energi og finans. I sin fritid dyrker Carsten japansk kampsport og spiller guitar.

Læs om Carsten
Carsten Glenting
Carsten Glenting

Mette arbejder med ecodesign og energimærkning i EU-regi og med energioptimerings- og analysearbejde for industrikunder.
Mette er sportsdykker og træner næsten dagligt crossfit.

Læs om Mette
mette rames
Mette Rames

Kristian arbejder med klimaregnskaber, reduktionspotentialer, beregningsværktøjer og datahåndtering og har speciale i bioenergi og livscyklusanalyser. Kristian nyder at klatre og løbe i kuperet terræn.

Læs om Kristian
Kristian Madsen
Kristian Madsen

Peter rådgiver om energibesparelser, klima og energiforsyning og hjælper f.eks. industrivirksomheder med strategi, energiledelse og energisyn. Fritiden går med familien og evigt arbejde med huset i Birkerød.

Læs om Peter
peter maagøe petersen
Peter Maagøe Petersen

Peter udnytter sin mangeårige erfaring fra industrien, når han rådgiver virksomheder om energiforbrug, forsyningsanlæg og vedvarende energi. I fritiden nyder han familielivet både hjemme og på opdagelse i de latinske lande.

Læs om Peter
Peter Kristensen

Christian omlægger industrivirksomheders energiforbrug til mere miljøvenlige og vedvarende energikilder og rådgiver om energioptimeringer i erhvervslivet. Uden for kontoret er Christian aktiv spejder og klatreinstruktør.

Læs om Christian
Christian Jensen

Kasper har stor erfaring med digitale projekter, koncept- og webudvikling og med at formidle. Han er optaget af brugervenlighed og teknologi.
En stor del af Kaspers fritid går med familien: Hans kone og deres 3 drenge.

Læs om Kasper
Kasper Egeberg
Kasper Egeberg

Se eksempler på andre cases

NAMA for sukkersektoren i Mexico

UNEP-DTU

Sukkersektor Mexico Case-top
Økonomiske analyser

Energioptimering med pinch-analyse

AAK Denmark A/S

AAK Viegand Maagøe energi- og driftsoptimeringer
Data og analyser

Energibesparelse i børnehøjde

Gentofte Kommune

Kommunikation og digital

Hjælper irsk markedstilsyn

The Sustainable Energy Authority of Ireland

Irland Markedstilsyn Energi
Data og analyser

Lovgivning sikrer bæredygtige elbiler

EU-Kommissionen

elbiler lovgivning batteri
Data og analyser

Kampagne skaber CO2-reduktion

Energistyrelsen

kampagne om CO2
Kommunikation og digital

Klimaklar SMV

Industriens Fond

Klimaklar SMV klimastrategi smv'er
Kommunikation og digital

Kampagne til landbruget

Energistyrelsen

Energihøsten case
Kommunikation og digital

CØ: Vejen til en bæredygtig byggeplads

TL Byg

TL BYG bæredygtigt
Data og analyser

Podcasts styrker kommunikation

Industriens Fond

Klimaklar SMV podcast
Kommunikation og digital

CØ: CO2-beregner booster salg

Ingemann Components

CO2-beregner booster bæredygtig belysning
Strategi og ledelse

Energioptimering hos Viking Malt

Viking Malt

Viking Malt Energioptimering
Teknisk rådgivning

Rådgivning om CO2-kvoter

Skjern Paper

Strategi og ledelse

Analyse: Energikrav og renovering

Energistyrelsen

Energikrav renovering
Data og analyser

Adfærdskampagne i Glostrup Kommune

Glostrup Kommune

Glostrup Kommune case
Kommunikation og digital

Klimaregnskab for forsyningsselskab

Forsyning Helsingør

Helsingør Forsyning
Data og analyser

International strategi for energiselskab

Dansk energiselskab (anonym)

strategi international wind power energy
Strategi og ledelse

Rådgivningsordning om energibesparelser

Energistyrelsen

Energirådgivning-Case-top
Kommunikation og digital

Varmepumpe udnytter overskudsvarme

HOFOR og Novozymes A/S

Overskudsvarme HOFOR Novozymes Viegand Maagøe
Data og analyser

Indeklima på skoler i Hvidovre

Hvidovre Kommune

hvidovre-indeklima-topbillede
Strategi og ledelse

Kommune udvider industriel symbiose

Billund Kommune

Billund Kommune ressourcedeling
Data og analyser

Presse om tilskud til boligprojekter sparer CO2

Energistyrelsen

TV2
Data og analyser

Varmepumpe udnytter overskudsvarme

Høje Taastrup Fjernvarme a.m.b.a.

nordea høje taastrup varmepumpe overskudsvarme
Data og analyser

Symbioseløsning med biomasse

DuPont

dupont biomasse
Data og analyser

Grøn omstilling i Ukraine

Energistyrelserne i Danmark og Ukraine

Aftaleordning energieffektivisering Ukraine - Case-topbillede
Økonomiske analyser

Website om cirkulær økonomi

Miljøstyrelsen

cirkvirk-Case-top
Kommunikation og digital

Klima og totaløkonomi går hånd i hånd

Miljøstyrelsen

Bæredygtige produkter viegand maagøe grøn omstilling cirkulære indkøb
Data og analyser

Vedvarende energi-investeringer i Ukraine

Energistyrelserne i Danmark og Ukraine

Investeringsplatform Ukraine - Case-topbillede investeringsplatform grøn omstilling
Data og analyser

Kommunikationspakke til LED-virksomhed

Nordic Business Light

Nordic Business Light case
Kommunikation og digital

Bæredygtighedsrapport til HEM Danmark

HEM Denmark

HEM rapport
Data og analyser

Grøn Industrianalyse viser vejen

Energistyrelsen

Grøn Industrianalyse
Data og analyser

Tilsyn med ecodesign og energimærkning

Energistyrelsen

Strategi og ledelse

Fjernvarme til små byer

E.ON

Byvarme E.ON
Kommunikation og digital

Opbygning af forening for mental sundhed

Norliv/Velliv

Velliv Norliv Foreningen - Case
Kommunikation og digital

Energisyn viser vejen til effektivisering

Lactosan A/S

lactosan energisyn
Data og analyser

Elektrificering af Fødevareindustrien

Dansk Industri

elektrificering af fødevareindustrien
Strategi og ledelse

Krav om energimærker og ecodesign

EU-Kommissionen

Data og analyser

CØ: Analyse af DGNB-certificering

DEKO

DEKO CIRKULÆR ØKONOMI
Data og analyser

Fjernvarme fra overskudsvarme

CP Kelco

Finanisering skaber overskudsvarme i CP Kelco
Data og analyser

7 dokumenter blev til 1 vejledning

Energistyrelsen

Energisynsvejledning
Kommunikation og digital

Kampagne for KBH

Københavns Kommune

København luft kampagne ren luft redder liv
Kommunikation og digital

Fremtidens kommunale klimaplaner

Diverse kommuner

Kommune Klimaplaner Lejre
Data og analyser

Ny målerstruktur til kraftvarmeværk

VEKS

Køge Kraftværk VEKS energi
Data og analyser

Varmepumpe til bedre fjernvarme

Hvide Sande Fjernvarme A.m.b.A

Data og analyser

Digitalt værktøj til kommuner

Energistyrelsen

Boliganalysen
Data og analyser

Website: plastikviden.dk

Miljøstyrelsen

plastikviden plastik nationale plastikcenter
Kommunikation og digital

Affaldshåndtering på Jamaica

International Finance Corporation (Verdensbanken)

Jamaica-case-topbillede
Økonomiske analyser

Website og brand for ukrainsk energifond

Verdensbanken

EEF - Case website brand identitet
Kommunikation og digital

CØ: Analyser for bæredygtige film og TV

Vision Denmark og Producentforeningen

bæredygtig film tv
Data og analyser

Energibesparelser ved hjælp af Big Data

Høje-Taastrup Kommune

Big Data Høje-Taastrup-case-top
Data og analyser

Webløsning om energibesparelser

Energistyrelsen

SparEnergi-Case-top spar energi
Kommunikation og digital

Global udbredelse af energieffektivisering

Energistyrelsen

Jalisco at night
Økonomiske analyser

Energirådgivning til private

Energistyrelsen

Kommunikation og digital

Digitalt værktøj til CO2-regnskab

Energistyrelsen & Realdania

energi og CO2-regnskab Case-top
Data og analyser

CO2-regnskab for Hørsholm

Hørsholm Kommune

CO2-regnskab der kan reducere CO2-udledninger
Data og analyser

Energigennemgang af bygninger

Københavns Ejendomme

Københavns Kommune -energigennemgang af bygninger
Data og analyser

Håndtering af spildevand i Lusaka

International Finance Corporation (Verdensbanken)

Spildevandshåndtering Lusaka Case-top
Økonomiske analyser

Udbredelse af kendskab til støtteordning

EUDP (Energistyrelsen)

EUDP-Case-top
Data og analyser

CØ: Cirkulær frokost med CO2-beregner

Able

able frokost cirkulær økonomi
Data og analyser

Podcast ’Pioneren’

Samsø Energiakademi

Podcast Pioneren
Kommunikation og digital

UNI-TEK får hjælp til grøn selvhjælp

UNI-TEK A/S

uni-tek smedevirksomhed klimaregnskab
Data og analyser

Energieffektivisering i Vietnams industri

Energistyrelsen i Danmark og Industriministeriet i Vietnam

Grøn omstilling Vietnam Case-top energieffektivisering
Økonomiske analyser

Digital CO2-beregner til uddannelsesinstitution

VIA University College

VIA University College
Data og analyser

Genbrug af husholdningsplast

Dansk Affaldsminimering

Dansk Affaldsminimering - case-top
Data og analyser