Andreas Wied er altid klar til nye oplevelser. Senest har han prøvet at smage sin egen medicin, da Viegand Maagøe som den første grønne rådgiver i Danmark fik sine klimamål godkendt af Science Based Targets.

6/7/22

Hvordan er det mon at rådgive sig selv? Hvis man er sin egen kunde, har man så tålmodighed med sig selv som rådgiver?

Det scenarie prøvede vores 34-årige seniorprojektleder Andreas Wied for nylig, da han skulle hjælpe Viegand Maagøe med at få sine klimamål godkendt af Science Based Targets initiative.

”Det var megafedt, og det var også en øjenåbner på flere måder. Jeg oplevede på egen krop, hvor svært det kan være at få fat i data om alt fra flyrejser til frokostordning. Det skaber større forståelse for de kunder, vi hjælper med lignende processer,” siger Andreas.

Kommer fra havet

Andreas Schjørring Wied baby

Lysten til nye eventyr blev sat i Andreas tidligt. Da han var 9 måneder gammel, tog hans forældre ham med på en 2,5 år lang sejltur i Caribien. Andreas har sejlet i alle sommerferier i sin barndom, og senere har han rejst alene i Australien, USA og Tanzania.

”Jeg blev mere åben for at møde andre på rejsen ved at være af sted alene. Det var vildt fedt. Jeg skulle også selv sørge for, at der skete noget, og det gjorde, at jeg lærte mere og fik nogle større oplevelser,” siger Andreas, der også har været skibums i Østrig og Italien og arbejdet på et fitnesscenter på Fiji.

Studievalg bygget på Lego

Rejseglæden betød også, at Andreas i første omgang valgte at læse til diplomingeniør på bare 3,5 år – for der var jo andet i livet end uddannelse. Men da den sidste eksamen nærmede sig, vidste han, at han skulle læse kandidat om bæredygtige bygninger.

”Fascinationen ved bygninger stammer fra min store glæde ved at bygge LEGO, som jeg stadig gør i dag. Med tiden fik jeg øjnene op for flere nuancer som arkitektur og tilpasning af bygninger til brugerne og området. På studiet lærte jeg også om bæredygtighed i bygninger, og det fangede mig virkelig,” fortæller Andreas.

Andreas Wied

Andreas udarbejder strategier for energi og bæredygtighed med særlig fokus på energibesparelser i byggeri, grønne regnskaber og energiregnskaber.

Mobil: +45 31 75 17 43

Bevæget af statsministeren

Andreas har altid gået op i bæredygtighed og skrev i 8. klasse projekt om drivhuseffekten. Han blev også fra barns ben opmærksom på ressourcer af at bo på et skib, hvor der kun er en begrænset mængde vand på vandtanken og el på batteriet

Alligevel var der en åbenbaring at hente på kandidaten.

”Jeg kan tydeligt huske, da jeg læste en smuk definition af bæredygtig udvikling fra den norske statsminister Brundtland. Jeg havde altid tænkt, at det handlede om miljø og klima, men hun udvidede mit perspektiv. Det var en helt ny måde at tænke det på, og jeg var hooked,” siger Andreas.

”Kun det jeg brænder for”

Det var også ønsket om at arbejde med bæredygtighed, der fik Andreas ind til Viegand Maagøe, hvor han bl.a. laver klimaregnskaber.

”Her er det kun det, jeg brænder for, som jeg arbejder med. Jeg har lært ekstremt meget i bare de tre år, jeg har været her – f.eks. om produkter og materialers miljøbelastning. For mig er det særligt fedt, at vi arbejder på tværs af teams, for det giver både nye oplevelser og en masse læring,” siger Andreas.

Uden for Viegand Maagøe forsøger Andreas at få dyrket sin passion for ski og snowboard, når han ikke bruger tiden i huset i Nivå med sin kone Astrid og deres datter Freya på 18 måneder.

Andreas Schjørring Wied skiinstruktør

Data og analyser
DEKO CIRKULÆR ØKONOMI

Analyse giver DGNB-point til bæredygtigt byggeri

Hvordan kan indvendige skillevægge bidrage til bæredygtigt byggeri? Viegand Maagøe har hjulpet DEKO med at vise kunderne, hvordan deres bidrager med point til DGNB-certificering. Sådan løste vi opgaven.
DGNB certificeringsordningen er en

Læs om casen

Mød vores andre medarbejdere her

Thomas arbejder med levende billeder, om det så er dokumentar, reklamer, portrætter eller animation. I sin fritid spiller han guitar i et band med sin barndomsven.

Læs om Thomas
Thomas Jensen
Thomas Jensen

Jon arbejder med digitalt løsningsdesign, optimal udnyttelse af data, samt teknisk sparring på vores digitale produkter. Fritiden bruges på Internet-of-Things, Teknisk 3D-design og print. Og så er der også lige nogle børn.

Læs om Jon
Jon Klixbüll Langeland
Jon Klixbüll Langeland

Pernille er passioneret omkring brugervenligt design og udvikling af digitale løsninger, der gør hverdagen lettere og det svære simpelt. Fritiden bruges på familie, koncerter og brætspil.

Læs om Pernille
pernille yding fredslund
Pernille Yding Fredslund

Ann Charlott arbejder primært med strategisk kommunikation og projektledelse. Hun skaber forståelse og værdi ved at formidle komplekse emner, så det giver mening. Fritiden går med gode bøger og deltagelse i et fagligt strikkenetværk.

Læs om Ann
Ann Charlott Nielsen
Ann Charlott Nielsen

Andreas udarbejder strategier for energi og bæredygtighed med særlig fokus på energibesparelser i byggeri, grønne regnskaber og energiregnskaber. Andreas løber og cykler i fritiden, men allerhelst står han på ski.

Læs om Andreas
Andreas Wied
Andreas Schjørring Wied

Bjarne har specialiseret sig i strategiudarbejdelse, cost-benefit analyser, business case beregninger og modellering af energisystemer.
Bjarne bruger sin fritid i Ballerup, hvor han bor med sin kone og datter.

Læs om Bjarne
Bjarne Bach Viegand Maagøe
Bjarne Bach

Jia arbejder med rådgivning inden for klimastrategi, cirkulære forretningsmodeller, og facilitering af bæredygtig innovation. Fritiden bruges på venner, sport, og musik med sang, instrumenter og egne tekster

Læs om Jia
Jia Johannes Chen
Jia Johannes Chen

Claudia fokuserer på at øge effekten af vores digitale løsninger, ved at stille brugeren i centrum og optimere UX. Privat elsker hun at være i naturen, alene eller sammen med sin familie, og dyrke yoga.

Læs om Claudia
Claudia Erdem Viegand Maagøe
Claudia Erdem

Julie arbjeder med især med projekter inden for ecodesign, grønne offentlige indkøb og cirkulær økonomi. Sin fritid bruger Julie gerne på at spille volleyball, ro kajak eller spille brætspil med familie og venner.

Læs om Julie
Julie Kamp Albæk
Julie Kamp Albæk

Luna arbejder med projektledelse inden for bæredygtighedsstrategier og klimaplaner samt strategisk og økonomisk rådgivning om grøn omstilling. Fritiden går med crossfit og udeliv på surfboardet, i kajakken eller på vandreture.

Læs om Luna
Luna Ærø Witt

Louise har international rådgivningserfaring, især fra energisektoren, og arbejder med strategisk rådgivning og intern forretningsudvikling. I sin fritid cykler Louise landevejscykling, passer sin surdej og drikker rødvin med vennerne.

Læs om Louise
Louise Hansen

Lasse har specialiseret sig i cirkulære forretningsmodeller, affaldshåndtering, genanvendelse af plast og facilitering af innovationsprocesser. I sin fritid elsker han at fange fisk i Københavns Havn - oftest uden held.

Læs om Lasse
Lasse Thaisen
Lasse Vinblad Thaisen

Mie arbejder med industrien - kortlægninger, potentialer, energi- og miljøledelse, og er derudover ekspert indenfor mejeri. I sin fritid går hun lange ture i naturen omkring sit hus på landet, og bruger kvalitetstid med sin familie.

Læs om Mie
Mie Skaarup Brødsgaard

Christine er civilingeniør i energiplanlægning kombineret med efteruddannelse indenfor økonomi, strategi og ledelse. Hun har arbejdet bredt med energipolitik og planlægning. Christine er cykelentusiast og brænder for bæredygtighed.

Læs om Christine
Christine Rud Wennerberg

Christopher har fokus på rådgivning indenfor cirkulær økonomi, såsom facilitering af bæredygtig produktudvikling, udvikling af cirkulære forretningsmodeller og grønne indkøbs-anbefalinger. I sin fritid spiller han squash og fodbold, eller ser Netlix med sin kæreste.

Læs om Christopher
christopher
Christopher Sonne Ravn

Amro udarbejder CO2-regnskaber, scenarieanalyser og klimaplaner for kommuner i Danmark og internationalt.
Han bruger fritiden med sin kone, familie og venner og trives bedst ude i det fri eller foran tv’et når der er sport.

Læs om Amro
Amro Hajir viegand maagøe
Amro Hajir

Magnus arbejder med termodynamiske energioptimeringer og varmepumper, og vejen til løsningen skal helst være holistisk. Fritiden foregår i vandet med enten kitesurfing, sejlads, dykning eller vinterbadning.

Læs om Magnus
Magnus Lyck Hansen Viegand Maagøe
Magnus Lyck Hansen

Jeppe arbejder med energikortlægning og energioptimering i industrien, især termodynamik, numeriske modeller og databehandling.
I sin fritid dyrker han styrkeløft, løber og går til koncerter. Ellers laver Jeppe god mad med sin kæreste og venner.

Læs om Jeppe
Jeppe Carstensen
Jeppe Rosendal Carstensen

Jette arbejder med energieffektivisering og grøn omstilling af industrien. Hun har en strategisk og praktisk tilgang. Jette bruger fritiden med familie og venner – gerne i hendes store bondegårdshave.

Læs om Jette
Jette Ellegaard Vejen Viegand Maagøe
Jette Ellegaard Vejen

Aleksander arbejder med grafik, storytelling og brugervenlighed. Når Aleksander ikke arbejder, putter han med sine to katte og tager sig godt af sine mange planter.

Læs om Aleksander
Aleksander Samuel Viegand Maagøe
Aleksander Samuel

Pimmie arbejder med energi- og bæredygtighedsstrategi, offentlige bygningers energiforbrug og -budgetter, CO2-regnskaber og adfærd. Fritiden går med bl.a. mountainbike og trailløb med Pimmies mand og 4 børn.

Læs om Pimmie
pimmie cordova schultz
Pimmie Cordova Schultz

Gitte holder styr på alle de praktiske opgaver i Viegand Maagøe og sørger for, at alle småting fungerer, så hverdagen glider i olie.
Fritiden bruger Gitte med sin mand, 2 børn og en hund.

Læs om Gitte
Gitte Due Viegand Maagøe
Gitte Due

Carsten er ansvarlig for økonomisk rådgivning om bæredygtighed. Han har 30 års erfaring inden for management, energi og finans. I sin fritid dyrker Carsten japansk kampsport og spiller guitar.

Læs om Carsten
Carsten Glenting
Carsten Glenting

Mette arbejder med ecodesign og energimærkning i EU-regi og med energioptimerings- og analysearbejde for industrikunder.
Mette er sportsdykker og træner næsten dagligt crossfit.

Læs om Mette
mette rames
Mette Rames

Kristian arbejder med klimaregnskaber, reduktionspotentialer, beregningsværktøjer og datahåndtering og har speciale i bioenergi og livscyklusanalyser. Kristian nyder at klatre og løbe i kuperet terræn.

Læs om Kristian
Kristian Madsen
Kristian Madsen

Peter rådgiver om energibesparelser, klima og energiforsyning og hjælper f.eks. industrivirksomheder med strategi, energiledelse og energisyn. Fritiden går med familien og evigt arbejde med huset i Birkerød.

Læs om Peter
peter maagøe petersen
Peter Maagøe Petersen

Peter udnytter sin mangeårige erfaring fra industrien, når han rådgiver virksomheder om energiforbrug, forsyningsanlæg og vedvarende energi. I fritiden nyder han familielivet både hjemme og på opdagelse i de latinske lande.

Læs om Peter
Peter Kristensen

Christian omlægger industrivirksomheders energiforbrug til mere miljøvenlige og vedvarende energikilder og rådgiver om energioptimeringer i erhvervslivet. Uden for kontoret er Christian aktiv spejder og klatreinstruktør.

Læs om Christian
Christian Jensen

Kasper har stor erfaring med digitale projekter, koncept- og webudvikling og med at formidle. Han er optaget af brugervenlighed og teknologi.
En stor del af Kaspers fritid går med familien: Hans kone og deres 3 drenge.

Læs om Kasper
Kasper Egeberg
Kasper Egeberg