Enkelt er det nye indviklet for vores nye kommunikationsrådgiver Ann Charlott Nielsen. Hun tænder på at skabe forståelse og værdi ved at formidle komplekse emner, så det giver mening. Og så brænder hun for S’et i ESG.

3/10-2022

For Viegand Maagøes nye 26-årige kommunikationsrådgiver Ann Charlott Nielsen er der ikke noget bedre end at skabe forståelse og mening. Der er nok at tage fat på i en verden, der svømmer over af faglige termer og forkortelser som SBT, ESG og LCA.

”Bæredygtighed er virkelig komplekst, og mange har endda forskellige opfattelser af, hvad ordet betyder, så det er en kæmpe udfordring at formidle. Det, synes jeg, er enormt spændende, for jeg har altid været optaget af, hvordan man egentlig forstår hinanden,” siger Ann Charlott, der også er kendt som AC blandt venner.

Engelsk modermælk

Som datter af en engelsklærer fik Ann Charlott interessen for sprog ind med modermælken. Hun dyrkede engelsk og fransk på gymnasiet i Frederikssund og brugte 6 uger af sit sabbatår på sprogskole i Oxford.

”Man forstår folk på en anden måde, når man kan tale med dem på deres eget sprog. Engelsk er et superspændende sprog med elementer af både fransk, germansk og oldnordisk, og jeg ville bare gerne lære mere,” siger Ann Charlott, der allerede i folkeskolen bestemte sig for at tale engelsk med britisk accent.

Kolonialismen var en øjenåbner

Derfor læste hun også bachelor i engelsk på KU, og det satte et nyt lys på verden.

”Jeg havde længe været feminist, men historien om britisk kolonialisme åbnede mine øjne i et større perspektiv for, hvordan vi møder andre – ”the other” – og hvordan vi alle er præget af de privilegier, vi har,” siger hun.

For Ann Charlott selv var noget af det bedste, hun har gjort, at flytte til Leeds og møde mennesker fra hele verden som udvekslingsstudent på den sidste del af hendes bachelor. Derfor ville hun også prøve en ny by på kandidaten, hvor hun læste international erhvervskommunikation i Aarhus.

Ann Charlott Nielsen

Ann Charlott arbejder primært med strategisk kommunikation og projektledelse. Hun skaber forståelse og værdi ved at formidle komplekse emner, så det giver mening.

Mobil: +45 60 29 78 20

Fra landbrug til bæredygtighed

Interessen for bæredygtighed spirede på kandidaten, hvor Ann Charlott bl.a. var i praktik hos landbrugets vidensorganisation SEGES. I hendes første voksenjob hos kontorudstyrsvirksomheden LOMAX kom hun til at arbejde med CSR.

Her blev hun opmærksom på Viegand Maagøe, som hun begyndte at følge på LinkedIn, før hun søgte herind og blev ansat fra august 2022.

”Jeg kunne godt lide, at Viegand Maagøe arbejder holistisk med bæredygtighed. Man sidder ikke kun i et hjørne og regner tal ud, men tænker strategisk og husker at formidle ny viden, og hvad den betyder. Det var lige noget for mig,” siger Ann Charlott.

Vil hjælpe S på vej

For Ann Charlott handler bæredygtighed ikke kun om miljø og klima, og derfor er hun glad for Viegand Maagøes strategiske målsætning om at blive Nordeuropas førende konsulenthus med fokus på bæredygtighed og ESG (Environment, Social og Governance).

”Vi er eksperter i E’et, og jeg vil gerne være med til at udvikle vores kompetencer og ydelser, når det kommer til S’et. For jeg tænker social retfærdighed som en vigtig del af bæredygtighed,” siger hun.

Uden for jobbet rejser Ann Charlott konstant fra sin lejlighed på Amager og ind i litteraturens mangfoldige verdener fra Dune til Tove Ditlevsen. Og så bruger hun tid på en faglig netværksgruppe, hvor hun samtidig hækler og strikker.

Mød Ann Charlotts kollegaer her

Thomas arbejder med levende billeder, om det så er dokumentar, reklamer, portrætter eller animation. I sin fritid spiller han guitar i et band med sin barndomsven.

Læs om Thomas
Thomas Jensen
Thomas Jensen

Jon arbejder med digitalt løsningsdesign, optimal udnyttelse af data, samt teknisk sparring på vores digitale produkter. Fritiden bruges på Internet-of-Things, Teknisk 3D-design og print. Og så er der også lige nogle børn.

Læs om Jon
Jon Klixbüll Langeland
Jon Klixbüll Langeland

Pernille er passioneret omkring brugervenligt design og udvikling af digitale løsninger, der gør hverdagen lettere og det svære simpelt. Fritiden bruges på familie, koncerter og brætspil.

Læs om Pernille
pernille yding fredslund
Pernille Yding Fredslund

Ann Charlott arbejder primært med strategisk kommunikation og projektledelse. Hun skaber forståelse og værdi ved at formidle komplekse emner, så det giver mening. Fritiden går med gode bøger og deltagelse i et fagligt strikkenetværk.

Læs om Ann
Ann Charlott Nielsen
Ann Charlott Nielsen

Andreas udarbejder strategier for energi og bæredygtighed med særlig fokus på energibesparelser i byggeri, grønne regnskaber og energiregnskaber. Andreas løber og cykler i fritiden, men allerhelst står han på ski.

Læs om Andreas
Andreas Wied
Andreas Schjørring Wied

Bjarne har specialiseret sig i strategiudarbejdelse, cost-benefit analyser, business case beregninger og modellering af energisystemer.
Bjarne bruger sin fritid i Ballerup, hvor han bor med sin kone og datter.

Læs om Bjarne
Bjarne Bach Viegand Maagøe
Bjarne Bach

Jia arbejder med rådgivning inden for klimastrategi, cirkulære forretningsmodeller, og facilitering af bæredygtig innovation. Fritiden bruges på venner, sport, og musik med sang, instrumenter og egne tekster

Læs om Jia
Jia Johannes Chen
Jia Johannes Chen

Claudia fokuserer på at øge effekten af vores digitale løsninger, ved at stille brugeren i centrum og optimere UX. Privat elsker hun at være i naturen, alene eller sammen med sin familie, og dyrke yoga.

Læs om Claudia
Claudia Erdem Viegand Maagøe
Claudia Erdem

Julie arbjeder med især med projekter inden for ecodesign, grønne offentlige indkøb og cirkulær økonomi. Sin fritid bruger Julie gerne på at spille volleyball, ro kajak eller spille brætspil med familie og venner.

Læs om Julie
Julie Kamp Albæk
Julie Kamp Albæk

Luna arbejder med projektledelse inden for bæredygtighedsstrategier og klimaplaner samt strategisk og økonomisk rådgivning om grøn omstilling. Fritiden går med crossfit og udeliv på surfboardet, i kajakken eller på vandreture.

Læs om Luna
Luna Ærø Witt

Louise har international rådgivningserfaring, især fra energisektoren, og arbejder med strategisk rådgivning og intern forretningsudvikling. I sin fritid cykler Louise landevejscykling, passer sin surdej og drikker rødvin med vennerne.

Læs om Louise
Louise Hansen

Lasse har specialiseret sig i cirkulære forretningsmodeller, affaldshåndtering, genanvendelse af plast og facilitering af innovationsprocesser. I sin fritid elsker han at fange fisk i Københavns Havn - oftest uden held.

Læs om Lasse
Lasse Thaisen
Lasse Vinblad Thaisen

Mie arbejder med industrien - kortlægninger, potentialer, energi- og miljøledelse, og er derudover ekspert indenfor mejeri. I sin fritid går hun lange ture i naturen omkring sit hus på landet, og bruger kvalitetstid med sin familie.

Læs om Mie
Mie Skaarup Brødsgaard

Christine er civilingeniør i energiplanlægning kombineret med efteruddannelse indenfor økonomi, strategi og ledelse. Hun har arbejdet bredt med energipolitik og planlægning. Christine er cykelentusiast og brænder for bæredygtighed.

Læs om Christine
Christine Rud Wennerberg

Christopher har fokus på rådgivning indenfor cirkulær økonomi, såsom facilitering af bæredygtig produktudvikling, udvikling af cirkulære forretningsmodeller og grønne indkøbs-anbefalinger. I sin fritid spiller han squash og fodbold, eller ser Netlix med sin kæreste.

Læs om Christopher
christopher
Christopher Sonne Ravn

Amro udarbejder CO2-regnskaber, scenarieanalyser og klimaplaner for kommuner i Danmark og internationalt.
Han bruger fritiden med sin kone, familie og venner og trives bedst ude i det fri eller foran tv’et når der er sport.

Læs om Amro
Amro Hajir viegand maagøe
Amro Hajir

Magnus arbejder med termodynamiske energioptimeringer og varmepumper, og vejen til løsningen skal helst være holistisk. Fritiden foregår i vandet med enten kitesurfing, sejlads, dykning eller vinterbadning.

Læs om Magnus
Magnus Lyck Hansen Viegand Maagøe
Magnus Lyck Hansen

Jeppe arbejder med energikortlægning og energioptimering i industrien, især termodynamik, numeriske modeller og databehandling.
I sin fritid dyrker han styrkeløft, løber og går til koncerter. Ellers laver Jeppe god mad med sin kæreste og venner.

Læs om Jeppe
Jeppe Carstensen
Jeppe Rosendal Carstensen

Jette arbejder med energieffektivisering og grøn omstilling af industrien. Hun har en strategisk og praktisk tilgang. Jette bruger fritiden med familie og venner – gerne i hendes store bondegårdshave.

Læs om Jette
Jette Ellegaard Vejen Viegand Maagøe
Jette Ellegaard Vejen

Aleksander arbejder med grafik, storytelling og brugervenlighed. Når Aleksander ikke arbejder, putter han med sine to katte og tager sig godt af sine mange planter.

Læs om Aleksander
Aleksander Samuel Viegand Maagøe
Aleksander Samuel

Pimmie arbejder med energi- og bæredygtighedsstrategi, offentlige bygningers energiforbrug og -budgetter, CO2-regnskaber og adfærd. Fritiden går med bl.a. mountainbike og trailløb med Pimmies mand og 4 børn.

Læs om Pimmie
pimmie cordova schultz
Pimmie Cordova Schultz

Gitte holder styr på alle de praktiske opgaver i Viegand Maagøe og sørger for, at alle småting fungerer, så hverdagen glider i olie.
Fritiden bruger Gitte med sin mand, 2 børn og en hund.

Læs om Gitte
Gitte Due Viegand Maagøe
Gitte Due

Carsten er ansvarlig for økonomisk rådgivning om bæredygtighed. Han har 30 års erfaring inden for management, energi og finans. I sin fritid dyrker Carsten japansk kampsport og spiller guitar.

Læs om Carsten
Carsten Glenting
Carsten Glenting

Mette arbejder med ecodesign og energimærkning i EU-regi og med energioptimerings- og analysearbejde for industrikunder.
Mette er sportsdykker og træner næsten dagligt crossfit.

Læs om Mette
mette rames
Mette Rames

Kristian arbejder med klimaregnskaber, reduktionspotentialer, beregningsværktøjer og datahåndtering og har speciale i bioenergi og livscyklusanalyser. Kristian nyder at klatre og løbe i kuperet terræn.

Læs om Kristian
Kristian Madsen
Kristian Madsen

Peter rådgiver om energibesparelser, klima og energiforsyning og hjælper f.eks. industrivirksomheder med strategi, energiledelse og energisyn. Fritiden går med familien og evigt arbejde med huset i Birkerød.

Læs om Peter
peter maagøe petersen
Peter Maagøe Petersen

Peter udnytter sin mangeårige erfaring fra industrien, når han rådgiver virksomheder om energiforbrug, forsyningsanlæg og vedvarende energi. I fritiden nyder han familielivet både hjemme og på opdagelse i de latinske lande.

Læs om Peter
Peter Kristensen

Christian omlægger industrivirksomheders energiforbrug til mere miljøvenlige og vedvarende energikilder og rådgiver om energioptimeringer i erhvervslivet. Uden for kontoret er Christian aktiv spejder og klatreinstruktør.

Læs om Christian
Christian Jensen

Kasper har stor erfaring med digitale projekter, koncept- og webudvikling og med at formidle. Han er optaget af brugervenlighed og teknologi.
En stor del af Kaspers fritid går med familien: Hans kone og deres 3 drenge.

Læs om Kasper
Kasper Egeberg
Kasper Egeberg