Hvordan får man privat finansiering til at understøtte globale miljømål? Det har vores afdelingsleder Carsten Glenting arbejdet på i 30 år. Han finder også tid til undervandsjagt og kampsport.

5/12-22

I dag er vores 57-årige afdelingsleder for Samfundsøkonomi og Finansiering Carsten Glenting ekspert i at skabe økonomisk grobund for klima- og miljøprojekter i international skala. Men det begyndte som en simpel glæde ved tal.

Nogle gode lærere i folkeskolen satte begejstringen i Carsten, så han valgte at læse matematik og økonomi på AU i 1983-88.

”Jeg har måske et lidt autistisk gen og kunne f.eks. huske, hvad forskellige frimærker var værd i 1978 langt op i 30erne. Alligevel var det et chok at begynde på matematisk institut, for det var abstrakt på et helt andet niveau. Jeg overlevede, fordi det var et lille studie med et supersocialt miljø, og vi er i øvrigt alle sammen gift med hinanden i dag,” fortæller Carsten, der også mødte sin kone Charlotte på studiet.

 

Carsten Glenting

Investér i genopbygningen efter murens fald

For at få job efter studiet måtte Carsten og Charlotte flytte til København, hvor Carsten blev fondsmanager. Obligationer og valuta fyldte hverdagen, men snart blev Carsten mere interesseret i aktier.

”Med aktier er du nødt til at forstå en branche. Det er tættere på virkelighedens verden. Jeg blev involveret i at lancere en investeringsfond for Østeuropa efter murens fald og derefter én for Mexico. Det gav mig rejseglæde og en interesse for økonomier på vej mod markedsøkonomi,” siger Carsten.

Hullet i ozonlaget

I 1993 blev Carsten draget af en stilling i COWI, hvor han skulle hjælpe tidligere sovjetstater med finansiering og teknologier til at stoppe ødelæggelsen af ozonlaget.

”Det var superspændende at befinde sig midt i det gamle systems opløsning, og ikke altid nemt at navigere i. Men jeg kan godt lide udfordringen i at komme igennem noget komplekst og skabe en struktur, der kan åbne for løsninger på problemerne,” siger Carsten.

Den intense rejseaktivitet trak dog tænder ud. Så i 1997 fandt Carsten et job i Danmark, hvor han kunne se mere til Charlotte og deres to små børn. Indtil han i 2001 blev lokket tilbage i COWI for at arbejde med klimaprojekter og offentligt-private partnerskaber i de næste 17 år.

Carsten Glenting

Carsten er ansvarlig for strategisk og økonomisk rådgivning om grøn omstilling. Han har 30 års erfaring inden for management, energi og finans.

Mobil: +45 21 64 34 89

Hvor den virkelige værdi skabes

Over årene fik Carsten et godt forhold til kunder som Verdensbanken, Miljøstyrelsen, Energistyrelsen og EU Kommissionen. Og til samarbejdspartnere som Viegand Maagøe.

I 2018 skiftede Carsten til Viegand Maagøe og blev den første i en ny afdeling for samfundsøkonomi og finansiering. De globale miljøproblemer er fortsat i fokus – og særligt udfordringen med at sikre finansierings- og investeringsbeslutninger, der bidrager til en bæredygtig verden.

”Du er nødt til at få private penge med for at skabe så store forandringer. Men hvordan?” spørger Carsten og svarer selv:

”Der er brug for interaktion på tværs af faglige kompetencer og lokale samarbejdspartnere. Det er her, den virkelige værdi skabes – og det er fantastisk at være med til.”

Vejen til harmonisk energi

Når han ikke bakser med at finansiere en bæredygtig verden, dyrker Carsten bl.a. undervandsjagt med sin søn og kampsporten Aikido, der betyder ”vejen til harmonisk energi”.

”Det handler om at gå omkring modstanderens angreb og udnytte dets kraft. Det er dejligt kropsligt, men har også et mentalt element om at have en rolig sind og en afslappet krop, selv under pres,” siger han.

carsten glenting aikido

 

Økonomiske analyser
Spildevandshåndtering Lusaka Case-top

Bæredygtig håndtering af spildevand i Lusaka

Hvordan skaber man bæredygtige spildevandsløsninger i udviklingslandes storbyer? Viegand Maagøe arbejder for at levere basale serviceydelser til en overkommelig pris i Zambias hovedstad Lusaka.

Læs om casen

Mød Carstens kollegaer her

Thomas arbejder med levende billeder, om det så er dokumentar, reklamer, portrætter eller animation. I sin fritid spiller han guitar i et band med sin barndomsven.

Læs om Thomas
Thomas Jensen
Thomas Jensen

Jon arbejder med digitalt løsningsdesign, optimal udnyttelse af data, samt teknisk sparring på vores digitale produkter. Fritiden bruges på Internet-of-Things, Teknisk 3D-design og print. Og så er der også lige nogle børn.

Læs om Jon
Jon Klixbüll Langeland
Jon Klixbüll Langeland

Pernille er passioneret omkring brugervenligt design og udvikling af digitale løsninger, der gør hverdagen lettere og det svære simpelt. Fritiden bruges på familie, koncerter og brætspil.

Læs om Pernille
pernille yding fredslund
Pernille Yding Fredslund

Ann Charlott arbejder primært med strategisk kommunikation og projektledelse. Hun skaber forståelse og værdi ved at formidle komplekse emner, så det giver mening. Fritiden går med gode bøger og deltagelse i et fagligt strikkenetværk.

Læs om Ann
Ann Charlott Nielsen
Ann Charlott Nielsen

Andreas udarbejder strategier for energi og bæredygtighed med særlig fokus på energibesparelser i byggeri, grønne regnskaber og energiregnskaber. Andreas løber og cykler i fritiden, men allerhelst står han på ski.

Læs om Andreas
Andreas Wied
Andreas Schjørring Wied

Bjarne har specialiseret sig i strategiudarbejdelse, cost-benefit analyser, business case beregninger og modellering af energisystemer.
Bjarne bruger sin fritid i Ballerup, hvor han bor med sin kone og datter.

Læs om Bjarne
Bjarne Bach Viegand Maagøe
Bjarne Bach

Jia arbejder med rådgivning inden for klimastrategi, cirkulære forretningsmodeller, og facilitering af bæredygtig innovation. Fritiden bruges på venner, sport, og musik med sang, instrumenter og egne tekster

Læs om Jia
Jia Johannes Chen
Jia Johannes Chen

Claudia fokuserer på at øge effekten af vores digitale løsninger, ved at stille brugeren i centrum og optimere UX. Privat elsker hun at være i naturen, alene eller sammen med sin familie, og dyrke yoga.

Læs om Claudia
Claudia Erdem Viegand Maagøe
Claudia Erdem

Julie arbjeder med især med projekter inden for ecodesign, grønne offentlige indkøb og cirkulær økonomi. Sin fritid bruger Julie gerne på at spille volleyball, ro kajak eller spille brætspil med familie og venner.

Læs om Julie
Julie Kamp Albæk
Julie Kamp Albæk

Luna arbejder med projektledelse inden for bæredygtighedsstrategier og klimaplaner samt strategisk og økonomisk rådgivning om grøn omstilling. Fritiden går med crossfit og udeliv på surfboardet, i kajakken eller på vandreture.

Læs om Luna
Luna Ærø Witt

Louise har international rådgivningserfaring, især fra energisektoren, og arbejder med strategisk rådgivning og intern forretningsudvikling. I sin fritid cykler Louise landevejscykling, passer sin surdej og drikker rødvin med vennerne.

Læs om Louise
Louise Hansen

Lasse har specialiseret sig i cirkulære forretningsmodeller, affaldshåndtering, genanvendelse af plast og facilitering af innovationsprocesser. I sin fritid elsker han at fange fisk i Københavns Havn - oftest uden held.

Læs om Lasse
Lasse Thaisen
Lasse Vinblad Thaisen

Mie arbejder med industrien - kortlægninger, potentialer, energi- og miljøledelse, og er derudover ekspert indenfor mejeri. I sin fritid går hun lange ture i naturen omkring sit hus på landet, og bruger kvalitetstid med sin familie.

Læs om Mie
Mie Skaarup Brødsgaard

Christine er civilingeniør i energiplanlægning kombineret med efteruddannelse indenfor økonomi, strategi og ledelse. Hun har arbejdet bredt med energipolitik og planlægning. Christine er cykelentusiast og brænder for bæredygtighed.

Læs om Christine
Christine Rud Wennerberg

Christopher har fokus på rådgivning indenfor cirkulær økonomi, såsom facilitering af bæredygtig produktudvikling, udvikling af cirkulære forretningsmodeller og grønne indkøbs-anbefalinger. I sin fritid spiller han squash og fodbold, eller ser Netlix med sin kæreste.

Læs om Christopher
christopher
Christopher Sonne Ravn

Amro udarbejder CO2-regnskaber, scenarieanalyser og klimaplaner for kommuner i Danmark og internationalt.
Han bruger fritiden med sin kone, familie og venner og trives bedst ude i det fri eller foran tv’et når der er sport.

Læs om Amro
Amro Hajir viegand maagøe
Amro Hajir

Magnus arbejder med termodynamiske energioptimeringer og varmepumper, og vejen til løsningen skal helst være holistisk. Fritiden foregår i vandet med enten kitesurfing, sejlads, dykning eller vinterbadning.

Læs om Magnus
Magnus Lyck Hansen Viegand Maagøe
Magnus Lyck Hansen

Jeppe arbejder med energikortlægning og energioptimering i industrien, især termodynamik, numeriske modeller og databehandling.
I sin fritid dyrker han styrkeløft, løber og går til koncerter. Ellers laver Jeppe god mad med sin kæreste og venner.

Læs om Jeppe
Jeppe Carstensen
Jeppe Rosendal Carstensen

Jette arbejder med energieffektivisering og grøn omstilling af industrien. Hun har en strategisk og praktisk tilgang. Jette bruger fritiden med familie og venner – gerne i hendes store bondegårdshave.

Læs om Jette
Jette Ellegaard Vejen Viegand Maagøe
Jette Ellegaard Vejen

Aleksander arbejder med grafik, storytelling og brugervenlighed. Når Aleksander ikke arbejder, putter han med sine to katte og tager sig godt af sine mange planter.

Læs om Aleksander
Aleksander Samuel Viegand Maagøe
Aleksander Samuel

Pimmie arbejder med energi- og bæredygtighedsstrategi, offentlige bygningers energiforbrug og -budgetter, CO2-regnskaber og adfærd. Fritiden går med bl.a. mountainbike og trailløb med Pimmies mand og 4 børn.

Læs om Pimmie
pimmie cordova schultz
Pimmie Cordova Schultz

Gitte holder styr på alle de praktiske opgaver i Viegand Maagøe og sørger for, at alle småting fungerer, så hverdagen glider i olie.
Fritiden bruger Gitte med sin mand, 2 børn og en hund.

Læs om Gitte
Gitte Due Viegand Maagøe
Gitte Due

Carsten er ansvarlig for økonomisk rådgivning om bæredygtighed. Han har 30 års erfaring inden for management, energi og finans. I sin fritid dyrker Carsten japansk kampsport og spiller guitar.

Læs om Carsten
Carsten Glenting
Carsten Glenting

Mette arbejder med ecodesign og energimærkning i EU-regi og med energioptimerings- og analysearbejde for industrikunder.
Mette er sportsdykker og træner næsten dagligt crossfit.

Læs om Mette
mette rames
Mette Rames

Kristian arbejder med klimaregnskaber, reduktionspotentialer, beregningsværktøjer og datahåndtering og har speciale i bioenergi og livscyklusanalyser. Kristian nyder at klatre og løbe i kuperet terræn.

Læs om Kristian
Kristian Madsen
Kristian Madsen

Peter rådgiver om energibesparelser, klima og energiforsyning og hjælper f.eks. industrivirksomheder med strategi, energiledelse og energisyn. Fritiden går med familien og evigt arbejde med huset i Birkerød.

Læs om Peter
peter maagøe petersen
Peter Maagøe Petersen

Peter udnytter sin mangeårige erfaring fra industrien, når han rådgiver virksomheder om energiforbrug, forsyningsanlæg og vedvarende energi. I fritiden nyder han familielivet både hjemme og på opdagelse i de latinske lande.

Læs om Peter
Peter Kristensen

Christian omlægger industrivirksomheders energiforbrug til mere miljøvenlige og vedvarende energikilder og rådgiver om energioptimeringer i erhvervslivet. Uden for kontoret er Christian aktiv spejder og klatreinstruktør.

Læs om Christian
Christian Jensen

Kasper har stor erfaring med digitale projekter, koncept- og webudvikling og med at formidle. Han er optaget af brugervenlighed og teknologi.
En stor del af Kaspers fritid går med familien: Hans kone og deres 3 drenge.

Læs om Kasper
Kasper Egeberg
Kasper Egeberg