
Vores juniorprojektleder Jeppe Rosendal Carstensen lægger energipuslespil og klimastrategier. Men det bedste er at finde svar på det store spørgsmål om, hvordan noget bliver til.
13/4/21
Han har bl.a. udviklet klimastrategier for virksomheder og regnet på, hvordan man sænker CO2-udledningen fra det danske naturgasnet. Men juniorprojektleder Jeppe Rosendal Carstensen vil allerhelst ind at snuse på fabrikker.
”Siden jeg var lille, har jeg været dybt fascineret af, hvordan ting bliver til. Jeg kan f.eks. blive totalt opslugt af en dokumentar om brødproduktion på DR2. Derfor elsker jeg også opgaver som f.eks. energikortlægninger, hvor jeg skal ind på en fabrik og have indblik i produktionen,” fortæller 27-årige Jeppe.
Fra astronom til ingeniør
Der var aldrig tvivl om, at Jeppe ville havne på en naturvidenskabelig hylde. Men der var mange at vælge imellem.
”Jeg fik et stjernekort med Illustreret Videnskab, da jeg var 4-5 år. Så ville jeg være astronom. Senere ville jeg være atomfysiker. Så ville jeg bygge rumfærger, og så robotter. Jeg bliver let optaget af, hvad der er spændende her og nu,” smiler Jeppe.
Der har dog altid været en grundlæggende fascination af, hvordan ting hænger sammen og bliver til, der handler om energi og balance.

Jeppe arbejder med energikortlægning og energioptimering i industrien, især termodynamik, numeriske modeller og databehandling.
Mobil: +45 31 75 17 21
Kontakt
jrc@viegandmaagoe.dkFlyttede til Sverige for eksamen
Hvor spændende energi egentlig var gik først op for Jeppe, da han var begyndt at læse ingeniør på DTU, og en kammerat lidt tilfældigt fik lokket ham med på et kursus om energi. Peter Maagøe underviste, og det blev vigtigt for Jeppe.
”Peter forelæste om kombinationen af energi og industri, og det endte med, at jeg skrev eksamensprojekt hos Viegand Maagøe. Det gik ud på at kortlægge energiforbruget hos en fabrik i Sverige, så jeg flyttede derover med en studiekammerat i 2½ måned. Det var fantastisk – som at lægge et puslespil,” siger Jeppe.
Ude i virkeligheden
Jeppe er glad for, at hans arbejde bidrager til grøn omstilling.
”Når jeg går på fabrikken og kortlægger en produktion, er jeg 100 % optaget af at optimere processerne og tænker ikke så meget over, at det også hjælper klimaet. Men det er jo supervigtigt i det større perspektiv. Jeg vil gerne ind i flere fabrikker i udlandet, for dér tror jeg virkelig, at jeg kunne gøre en forskel,” siger han.
Uden for arbejdet bruger Jeppe tiden med styrketræning, specialøl og sin kæreste.