Løsninger skal være langsigtede, før de har værdi for energiingeniør Jette Ellegaard Vejen. Hendes første udfordring i Viegand Maagøe er at elektrificere fødevaresektoren.

Et bæredygtigt samfund kræver langsigtet planlægning, og det er lige noget for Viegand Maagøes nye energiingeniør og chefrådgiver Jette Ellegaard Vejen. Hun skal som det første lede et stort projekt om elektrificering af fødevaresektoren i samarbejde med DI, L&F, DTU, Dansk Energi og Industriens Fond.

– Fødevaresektoren har en kæmpe CO2-udledning, og elektrificering er en vej til rentabel grøn omstilling. Men mange virksomheder har så travlt, at de ikke får taget nye løsninger i brug, så længe det daglige set up virker. Nu demonstrerer vi fremtidens løsninger i konkrete virksomheder, så alle kan se, at de virker, og det bliver nemmere at indføre bredt i sektoren. Potentialet er enormt, og det er det første projekt af sin slags, så jeg er meget spændt på resultaterne, siger Jette.

Skøre ideer bringer os fremad

Jette Ellegaard Vejen befinder sig bedst i helikopterperspektiv med fokus på de store forandringer. Hun har bl.a. været Energistyrelsens ansvarlige for samarbejder om energieffektivisering i Vietnam og Ukraine og Danmarks repræsentant i forhandlinger om EU’s regler om ecodesign og energimærkning.

Jette Ellegaard Vejen Viegand Maagøe

Jette arbejder med energieffektivisering og grøn omstilling af industrien. Hun har en strategisk og praktisk tilgang.

Mobil: +45 31 75 17 04

– Jeg vil se tingene i sammenhæng. Det tænder mig at arbejde sammen med mange partnere og have øje for, at det, nogen arbejder med ét sted, måske kan give en kæmpe værdi et andet sted. Der skal også være plads til skøre ideer. De kan bringe os fremad, hvis man arbejder struktureret, siger Jette.

Altid bæredygtig

Energi og bæredygtighed har altid været vigtigt for Jette Ellegaard Vejen.

– Det var med til at tiltrække mig til Viegand Maagøe. Her er nogle virkeligt stærke kompetencer på området. Samtidig havde jeg haft et godt samarbejde med flere i firmaet gennem forskellige projekter, siger Jette.

Hjemme på landejendommen ved Roskilde har Jette og hendes mand begge fokus på bæredygtighed og økologisk havebrug.