Løsninger skal være langsigtede, før de har værdi for energiingeniør Jette Ellegaard Vejen. Hun arbejder målrettet med elektrificering og grøn omstilling af industrien i Viegand Maagøe.

1/8/23

Et bæredygtigt samfund kræver langsigtet planlægning, men også mod til at handle nu, og det er lige noget for Viegand Maagøes energiingeniør og chefrådgiver Jette Ellegaard Vejen. Hun har i de sidste 3 år ledet et stort projekt om elektrificering af fødevaresektoren i samarbejde med DI, L&F, DTU, Green Power Denmark og Industriens Fond.

Fødevaresektoren er en af de sektorer, som har en kæmpe CO2-udledning, og elektrificering er en sikker vej til uafhængighed af gas og rentabel grøn omstilling. Det samarbejde vi har haft med dette projekt, har været helt fantastisk. I samarbejde med 20 fødevarevirksomheder har vi vist helt konkret, hvordan det kan lade sig gøre – altså i virkeligheden.

Men projektet har givet så meget mere. Det har været en arena, hvor forskellige parter har kunne forklare tingene fra deres synsvinkel – og det har nok været en øjenåbner for mange. Virkeligheden i virksomhederne har mødt forskningen og omvendt, energiforbrugerne med bekymring om der er el nok har mødt el-leverandørerne, og omvendt, og de to største interesseorganisationer for fødevarer i Danmark har arbejdet tæt sammen om dette fælles mål om grøn omstilling af industrien.

Det er jo ikke afgørende hvilket tilhørsforhold virksomhederne har i Danmark, for de er der ikke, hvis de ikke omstiller. Der er altså et kæmpe potentiale derude, og heldigvis oplever jeg, at der også er en stor nysgerrighed for nye og mere bæredygtige løsninger og for samarbejder på tværs af brancher og virksomheder.

Ingen tvivl om, at skal man have en konkurrencedygtig virksomhed, så skal den være grøn – nu. Vi ser ind i en meget spændende periode, og jeg er begejstret for at være med, siger Jette.

Jette Ellegaard Vejen Viegand Maagøe

Jette arbejder med energieffektivisering og grøn omstilling af industrien. Hun har en strategisk og praktisk tilgang.

Mobil: +45 31 75 17 04

Skøre ideer bringer os fremad

Jette Ellegaard Vejen befinder sig bedst i helikopterperspektiv med fokus på de store forandringer. Hun har bl.a. været Energistyrelsens ansvarlige for samarbejder om energieffektivisering i Vietnam og Ukraine og Danmarks repræsentant i forhandlinger om EU’s regler om ecodesign og energimærkning.

Jeg vil se tingene i sammenhæng. Det tænder mig at arbejde sammen med mange partnere og have øje for, at det, nogen arbejder med ét sted, måske kan give en kæmpe værdi et andet sted. Der skal også være plads til skøre ideer. De kan bringe os fremad, hvis man arbejder struktureret, siger Jette.

Altid bæredygtig

Energi og bæredygtighed har altid været vigtigt for Jette Ellegaard Vejen.

Det var med til at tiltrække mig til Viegand Maagøe. Her er nogle virkeligt stærke kompetencer på området. Samtidig havde jeg haft et godt samarbejde med flere i firmaet gennem forskellige projekter, siger Jette.

Hjemme på landejendommen ved Roskilde har Jette og hendes mand begge fokus på bæredygtighed og økologisk havebrug.

Lær vores andre medarbejdere at kende

Thomas arbejder med levende billeder, om det så er dokumentar, reklamer, portrætter eller animation. I sin fritid spiller han guitar i et band med sin barndomsven.

Læs om Thomas
Thomas Jensen
Thomas Jensen

Jon arbejder med digitalt løsningsdesign, optimal udnyttelse af data, samt teknisk sparring på vores digitale produkter. Fritiden bruges på Internet-of-Things, Teknisk 3D-design og print. Og så er der også lige nogle børn.

Læs om Jon
Jon Klixbüll Langeland
Jon Klixbüll Langeland

Pernille er passioneret omkring brugervenligt design og udvikling af digitale løsninger, der gør hverdagen lettere og det svære simpelt. Fritiden bruges på familie, koncerter og brætspil.

Læs om Pernille
pernille yding fredslund
Pernille Yding Fredslund

Ann Charlott arbejder primært med strategisk kommunikation og projektledelse. Hun skaber forståelse og værdi ved at formidle komplekse emner, så det giver mening. Fritiden går med gode bøger og deltagelse i et fagligt strikkenetværk.

Læs om Ann
Ann Charlott Nielsen
Ann Charlott Nielsen

Andreas udarbejder strategier for energi og bæredygtighed med særlig fokus på energibesparelser i byggeri, grønne regnskaber og energiregnskaber. Andreas løber og cykler i fritiden, men allerhelst står han på ski.

Læs om Andreas
Andreas Wied
Andreas Schjørring Wied

Bjarne har specialiseret sig i strategiudarbejdelse, cost-benefit analyser, business case beregninger og modellering af energisystemer.
Bjarne bruger sin fritid i Ballerup, hvor han bor med sin kone og datter.

Læs om Bjarne
Bjarne Bach Viegand Maagøe
Bjarne Bach

Jia arbejder med rådgivning inden for klimastrategi, cirkulære forretningsmodeller, og facilitering af bæredygtig innovation. Fritiden bruges på venner, sport, og musik med sang, instrumenter og egne tekster

Læs om Jia
Jia Johannes Chen
Jia Johannes Chen

Claudia fokuserer på at øge effekten af vores digitale løsninger, ved at stille brugeren i centrum og optimere UX. Privat elsker hun at være i naturen, alene eller sammen med sin familie, og dyrke yoga.

Læs om Claudia
Claudia Erdem Viegand Maagøe
Claudia Erdem

Julie arbjeder med især med projekter inden for ecodesign, grønne offentlige indkøb og cirkulær økonomi. Sin fritid bruger Julie gerne på at spille volleyball, ro kajak eller spille brætspil med familie og venner.

Læs om Julie
Julie Kamp Albæk
Julie Kamp Albæk

Luna arbejder med projektledelse inden for bæredygtighedsstrategier og klimaplaner samt strategisk og økonomisk rådgivning om grøn omstilling. Fritiden går med crossfit og udeliv på surfboardet, i kajakken eller på vandreture.

Læs om Luna
Luna Ærø Witt

Louise har international rådgivningserfaring, især fra energisektoren, og arbejder med strategisk rådgivning og intern forretningsudvikling. I sin fritid cykler Louise landevejscykling, passer sin surdej og drikker rødvin med vennerne.

Læs om Louise
Louise Hansen

Lasse har specialiseret sig i cirkulære forretningsmodeller, affaldshåndtering, genanvendelse af plast og facilitering af innovationsprocesser. I sin fritid elsker han at fange fisk i Københavns Havn - oftest uden held.

Læs om Lasse
Lasse Thaisen
Lasse Vinblad Thaisen

Mie arbejder med industrien - kortlægninger, potentialer, energi- og miljøledelse, og er derudover ekspert indenfor mejeri. I sin fritid går hun lange ture i naturen omkring sit hus på landet, og bruger kvalitetstid med sin familie.

Læs om Mie
Mie Skaarup Brødsgaard

Christine er civilingeniør i energiplanlægning kombineret med efteruddannelse indenfor økonomi, strategi og ledelse. Hun har arbejdet bredt med energipolitik og planlægning. Christine er cykelentusiast og brænder for bæredygtighed.

Læs om Christine
Christine Rud Wennerberg

Christopher har fokus på rådgivning indenfor cirkulær økonomi, såsom facilitering af bæredygtig produktudvikling, udvikling af cirkulære forretningsmodeller og grønne indkøbs-anbefalinger. I sin fritid spiller han squash og fodbold, eller ser Netlix med sin kæreste.

Læs om Christopher
christopher
Christopher Sonne Ravn

Amro udarbejder CO2-regnskaber, scenarieanalyser og klimaplaner for kommuner i Danmark og internationalt.
Han bruger fritiden med sin kone, familie og venner og trives bedst ude i det fri eller foran tv’et når der er sport.

Læs om Amro
Amro Hajir viegand maagøe
Amro Hajir

Magnus arbejder med termodynamiske energioptimeringer og varmepumper, og vejen til løsningen skal helst være holistisk. Fritiden foregår i vandet med enten kitesurfing, sejlads, dykning eller vinterbadning.

Læs om Magnus
Magnus Lyck Hansen Viegand Maagøe
Magnus Lyck Hansen

Jeppe arbejder med energikortlægning og energioptimering i industrien, især termodynamik, numeriske modeller og databehandling.
I sin fritid dyrker han styrkeløft, løber og går til koncerter. Ellers laver Jeppe god mad med sin kæreste og venner.

Læs om Jeppe
Jeppe Carstensen
Jeppe Rosendal Carstensen

Jette arbejder med energieffektivisering og grøn omstilling af industrien. Hun har en strategisk og praktisk tilgang. Jette bruger fritiden med familie og venner – gerne i hendes store bondegårdshave.

Læs om Jette
Jette Ellegaard Vejen Viegand Maagøe
Jette Ellegaard Vejen

Aleksander arbejder med grafik, storytelling og brugervenlighed. Når Aleksander ikke arbejder, putter han med sine to katte og tager sig godt af sine mange planter.

Læs om Aleksander
Aleksander Samuel Viegand Maagøe
Aleksander Samuel

Pimmie arbejder med energi- og bæredygtighedsstrategi, offentlige bygningers energiforbrug og -budgetter, CO2-regnskaber og adfærd. Fritiden går med bl.a. mountainbike og trailløb med Pimmies mand og 4 børn.

Læs om Pimmie
pimmie cordova schultz
Pimmie Cordova Schultz

Gitte holder styr på alle de praktiske opgaver i Viegand Maagøe og sørger for, at alle småting fungerer, så hverdagen glider i olie.
Fritiden bruger Gitte med sin mand, 2 børn og en hund.

Læs om Gitte
Gitte Due Viegand Maagøe
Gitte Due

Carsten er ansvarlig for økonomisk rådgivning om bæredygtighed. Han har 30 års erfaring inden for management, energi og finans. I sin fritid dyrker Carsten japansk kampsport og spiller guitar.

Læs om Carsten
Carsten Glenting
Carsten Glenting

Mette arbejder med ecodesign og energimærkning i EU-regi og med energioptimerings- og analysearbejde for industrikunder.
Mette er sportsdykker og træner næsten dagligt crossfit.

Læs om Mette
mette rames
Mette Rames

Kristian arbejder med klimaregnskaber, reduktionspotentialer, beregningsværktøjer og datahåndtering og har speciale i bioenergi og livscyklusanalyser. Kristian nyder at klatre og løbe i kuperet terræn.

Læs om Kristian
Kristian Madsen
Kristian Madsen

Peter rådgiver om energibesparelser, klima og energiforsyning og hjælper f.eks. industrivirksomheder med strategi, energiledelse og energisyn. Fritiden går med familien og evigt arbejde med huset i Birkerød.

Læs om Peter
peter maagøe petersen
Peter Maagøe Petersen

Peter udnytter sin mangeårige erfaring fra industrien, når han rådgiver virksomheder om energiforbrug, forsyningsanlæg og vedvarende energi. I fritiden nyder han familielivet både hjemme og på opdagelse i de latinske lande.

Læs om Peter
Peter Kristensen

Christian omlægger industrivirksomheders energiforbrug til mere miljøvenlige og vedvarende energikilder og rådgiver om energioptimeringer i erhvervslivet. Uden for kontoret er Christian aktiv spejder og klatreinstruktør.

Læs om Christian
Christian Jensen

Kasper har stor erfaring med digitale projekter, koncept- og webudvikling og med at formidle. Han er optaget af brugervenlighed og teknologi.
En stor del af Kaspers fritid går med familien: Hans kone og deres 3 drenge.

Læs om Kasper
Kasper Egeberg
Kasper Egeberg
Strategi og ledelse
elektrificering af fødevareindustrien

Grøn omstilling med elektrificering af fødevareindustrien

Elektrificering af produktionsprocesserne er én af vejene til den grønne omstilling af industrien. Med projektet Elektrificering af Fødevareindustrien viste vi helt konkret, hvordan det kan gøres. Vi udarbejdede konkrete løsningsforslag for 20

Læs om casen