At flytte til Holland forhindrer ikke Viegand Maagøes Kristian Madsen i at kortlægge CO2-udledninger for kommuner og virksomheder.

18/8/20

Hvad gør man, når kæresten får tilbudt sin drømme-ph.d. i Holland? For kandidat i klimaforandringer Kristian Madsen var der ingen tvivl: han rejste med og har nu udsigt til 4 år i orange. Man han har stadig masser af opgaver for Viegand Maagøe.

– Hele foråret har jeg f.eks. arbejdet sammen med Concito om at opstille scenarier mod 0-udledning i 2050 for en række kommuner. Kommunerne skal som en del af et DK2020-projekt hos Realdania udarbejde nogle særligt ambitiøse klimaplaner. En CO2-kortlægning er trin 1, når man sætter gang i en klimaindsats. Det er tilfredsstillende at skabe den første indsigt, der er nøglen til de næste trin, fortæller Kristian over sit nye hollandske 0031-telefonnummer.

Coronafange i et fremmed land

Som ansat i et andet land har coronakrisen påvirket ham på særlige måder.

– Holland lukkede ned allerede 2 uger efter, at min kæreste var begyndt på sin ph.d., og hun skal stadig arbejde hjemmefra. Så corona gør det svært at få nye venner og netværk, og det kan godt blive lidt ensomt. Men vi cykler meget og løber i skoven, som ligger lige uden for vores dør. Og så får vi da også set en del tv-serier. En fordel ved coronaen er, at folk efterhånden er vant til at kommunikere uden at mødes fysisk, og det er smart i min situation, siger Kristian.

Kristian Madsen

Kristian arbejder med klimaregnskaber, reduktionspotentialer, beregningsværktøjer og datahåndtering og har speciale i bioenergi og livscyklusanalyser.

Mobil: +45 93 88 25 47

Cyklede over USA

Kristian er født og opvokset i Holbæk og flyttede til København for at læse på KU. Da han blev kandidat i 2016, havde han og kæresten dog ikke lyst til at blive karrieremennesker lige med det samme.

– I stedet for tog vi ud at rejse. Vi brugte ½ år på at cykle tværs over USA. Da vi kom hjem, havde vi ingen penge og boede hos mine forældre. Så fik jeg et job i VEKS, fortæller Kristian.

Da Kristian senere blev tilbudt et job i Viegand Maagøe, var han ikke sen til at sige ja.

– At hjælpe andre med grøn omstilling er lige præcis det, jeg gerne vil. Jeg havde også virkelig lyst til at arbejde i et mindre konsulenthus, hvor der foregår en masse på tværs af teams. Og så kendte jeg allerede nogle af mine gode kolleger fra et samarbejde om det digitale værktøj Energi- og CO2-regnskabet, som jeg havde været med til i min tid som studentermedhjælper i NIRAS, siger Kristian.

Data og analyser
Kommune Klimaplaner Lejre

DK2020: Kommunale klimaplaner lever op til Parisaftalen

Hvordan udvikler man kommunale klimaplaner, der lever op til Parisaftalen? Med solide data og en handlingsorienteret strategisk tilgang. Viegand Maagøe hjælper 6 kommuner med at skabe fremtidens kommunale klimaplaner i Realdanias DK2020-projekt

Læs om casen

Lær vores andre medarbejdere at kende

Pernille er passioneret omkring brugervenligt design og udvikling af digitale løsninger, der gør hverdagen lettere og det svære simpelt. Fritiden bruges på familie, koncerter og brætspil.

Læs om Pernille
pernille yding fredslund
Pernille Yding Fredslund

Ann Charlott arbejder primært med strategisk kommunikation og projektledelse. Hun skaber forståelse og værdi ved at formidle komplekse emner, så det giver mening. Fritiden går med gode bøger og deltagelse i et fagligt strikkenetværk.

Læs om Ann
Ann Charlott Nielsen
Ann Charlott Nielsen

Andreas udarbejder strategier for energi og bæredygtighed med særlig fokus på energibesparelser i byggeri, grønne regnskaber og energiregnskaber. Andreas løber og cykler i fritiden, men allerhelst står han på ski.

Læs om Andreas
Andreas Schjørring Wied

Bjarne har specialiseret sig i strategiudarbejdelse, cost-benefit analyser, business case beregninger og modellering af energisystemer.
Bjarne bruger sin fritid i Ballerup, hvor han bor med sin kone og datter.

Læs om Bjarne
Bjarne Bach

Claudia fokuserer på at øge effekten af vores digitale løsninger, ved at stille brugeren i centrum og optimere UX. Privat elsker hun at være i naturen, alene eller sammen med sin familie, og dyrke yoga.

Læs om Claudia
Claudia Erdem Viegand Maagøe
Claudia Erdem

Camilla rådgiver inden for ESG, bæredygtighed og grøn omstilling med fokus på strategi, kommunikation og klimaregnskaber

Læs om Camilla
camilla
Camilla Skjelborg Nielsen

Julie arbjeder med især med projekter inden for ecodesign, grønne offentlige indkøb og cirkulær økonomi. Sin fritid bruger Julie gerne på at spille volleyball, ro kajak eller spille brætspil med familie og venner.

Læs om Julie
Julie Kamp Albæk
Julie Kamp Albæk

Luna arbejder med projektledelse inden for bæredygtighedsstrategier og klimaplaner samt strategisk og økonomisk rådgivning om grøn omstilling. Fritiden går med crossfit og udeliv på surfboardet, i kajakken eller på vandreture.

Læs om Luna
Luna Ærø Witt

Louise har international rådgivningserfaring, især fra energisektoren, og arbejder med strategisk rådgivning og intern forretningsudvikling. I sin fritid cykler Louise landevejscykling, passer sin surdej og drikker rødvin med vennerne.

Læs om Louise
Louise Hansen

Lasse har specialiseret sig i cirkulære forretningsmodeller, affaldshåndtering, genanvendelse af plast og facilitering af innovationsprocesser. I sin fritid elsker han at fange fisk i Københavns Havn - oftest uden held.

Læs om Lasse
Lasse Thaisen
Lasse Vinblad Thaisen

Niels har mere end 30 års international erfaring med udvikling, planlægning og realisering af energianlæg baseret specielt på biomasse og affald. Fritiden bruges bl.a. på vandring, kajakroning og cykling.

Læs om Niels
Niels Jakobsen Viegand Maagøe
Niels Jakobsen

Mie arbejder med industrien - kortlægninger, potentialer, energi- og miljøledelse, og er derudover ekspert indenfor mejeri. I sin fritid går hun lange ture i naturen omkring sit hus på landet, og bruger kvalitetstid med sin familie.

Læs om Mie
Mie Skaarup Brødsgaard

Christine er civilingeniør i energiplanlægning kombineret med efteruddannelse indenfor økonomi, strategi og ledelse. Hun har arbejdet bredt med energipolitik og planlægning. Christine er cykelentusiast og brænder for bæredygtighed.

Læs om Christine
Christine Rud Wennerberg

Christopher har fokus på rådgivning indenfor cirkulær økonomi, såsom facilitering af bæredygtig produktudvikling, udvikling af cirkulære forretningsmodeller og grønne indkøbs-anbefalinger. I sin fritid spiller han squash og fodbold, eller ser Netlix med sin kæreste.

Læs om Christopher
christopher
Christopher Sonne Ravn

Amro udarbejder CO2-regnskaber, scenarieanalyser og klimaplaner for kommuner i Danmark og internationalt.
Han bruger fritiden med sin kone, familie og venner og trives bedst ude i det fri eller foran tv’et når der er sport.

Læs om Amro
Amro Hajir viegand maagøe
Amro Hajir

Flemming har specialiseret sig i udviklingen af bæredygtige produkter og systemer. I fritiden spiller han beach volley og tager ud og surfer når muligheden byder sig.

Læs om Flemming
flemming andersen
Flemming Andersen

Magnus arbejder med termodynamiske energioptimeringer og varmepumper, og vejen til løsningen skal helst være holistisk. Fritiden foregår i vandet med enten kitesurfing, sejlads, dykning eller vinterbadning.

Læs om Magnus
Magnus Lyck Hansen Viegand Maagøe
Magnus Lyck Hansen

Jeppe arbejder med energikortlægning og energioptimering i industrien, især termodynamik, numeriske modeller og databehandling.
I sin fritid dyrker han styrkeløft, løber og går til koncerter. Ellers laver Jeppe god mad med sin kæreste og venner.

Læs om Jeppe
Jeppe Carstensen
Jeppe Rosendal Carstensen

Jette arbejder med energieffektivisering og grøn omstilling af industrien. Hun har en strategisk og praktisk tilgang. Jette bruger fritiden med familie og venner – gerne i hendes store bondegårdshave.

Læs om Jette
Jette Ellegaard Vejen Viegand Maagøe
Jette Ellegaard Vejen

Aleksander arbejder med grafik, storytelling og brugervenlighed. Når Aleksander ikke arbejder, putter han med sine to katte og tager sig godt af sine mange planter.

Læs om Aleksander
Aleksander Samuel Viegand Maagøe
Aleksander Samuel

Gitte holder styr på alle de praktiske opgaver i Viegand Maagøe og sørger for, at alle småting fungerer, så hverdagen glider i olie.
Fritiden bruger Gitte med sin mand, 2 børn og en hund.

Læs om Gitte
Gitte Due Viegand Maagøe
Gitte Due

Mette arbejder med ecodesign og energimærkning i EU-regi og med energioptimerings- og analysearbejde for industrikunder.
Mette er sportsdykker og træner næsten dagligt crossfit.

Læs om Mette
mette rames
Mette Rames

Kristian arbejder med klimaregnskaber, reduktionspotentialer, beregningsværktøjer og datahåndtering og har speciale i bioenergi og livscyklusanalyser. Kristian nyder at klatre og løbe i kuperet terræn.

Læs om Kristian
Kristian Madsen
Kristian Madsen

Peter rådgiver om energibesparelser, klima og energiforsyning og hjælper f.eks. industrivirksomheder med strategi, energiledelse og energisyn. Fritiden går med familien og evigt arbejde med huset i Birkerød.

Læs om Peter
peter maagøe petersen
Peter Maagøe Petersen

Peter udnytter sin mangeårige erfaring fra industrien, når han rådgiver virksomheder om energiforbrug, forsyningsanlæg og vedvarende energi. I fritiden nyder han familielivet både hjemme og på opdagelse i de latinske lande.

Læs om Peter
Peter Kristensen

Christian omlægger industrivirksomheders energiforbrug til mere miljøvenlige og vedvarende energikilder og rådgiver om energioptimeringer i erhvervslivet. Uden for kontoret er Christian aktiv spejder og klatreinstruktør.

Læs om Christian
Christian Jensen

Se eksempler på andre cases

CØ: Vejen til en bæredygtig byggeplads

TL Byg

TL BYG bæredygtigt
Data og analyser

Energioptimering hos Viking Malt

Viking Malt

Viking Malt Energioptimering
Teknisk rådgivning

Vedvarende energi-investeringer i Ukraine

Energistyrelserne i Danmark og Ukraine

Investeringsplatform Ukraine - Case-topbillede investeringsplatform grøn omstilling
Data og analyser

Tilsyn med ecodesign og energimærkning

Energistyrelsen

Strategi

Symbioseløsning med biomasse

DuPont

dupont biomasse
Data og analyser

Digitalt værktøj til CO2-regnskab

Energistyrelsen & Realdania

energi og CO2-regnskab Case-top
Data og analyser

Håndtering af spildevand i Lusaka

International Finance Corporation (Verdensbanken)

Spildevandshåndtering Lusaka Case-top
Økonomiske analyser

Affaldshåndtering på Jamaica

International Finance Corporation (Verdensbanken)

Jamaica-case-topbillede
Økonomiske analyser

Indeklima på skoler i Hvidovre

Hvidovre Kommune

hvidovre-indeklima-topbillede
Strategi

Klima og totaløkonomi går hånd i hånd

Miljøstyrelsen

Bæredygtige produkter viegand maagøe grøn omstilling cirkulære indkøb
Data og analyser

Analyse: Energikrav og renovering

Energistyrelsen

Energikrav renovering
Data og analyser

Udbredelse af kendskab til støtteordning

EUDP (Energistyrelsen)

EUDP-Case-top
Data og analyser

Opbygning af forening for mental sundhed

Norliv/Velliv

Velliv Norliv Foreningen - Case
Kommunikationsbureau

Adfærdskampagne i Glostrup Kommune

Glostrup Kommune

Glostrup Kommune case
Kommunikationsbureau

Kampagne til landbruget

Energistyrelsen

Energihøsten case
Kommunikationsbureau

Grøn omstilling i Ukraine

Energistyrelserne i Danmark og Ukraine

Aftaleordning energieffektivisering Ukraine - Case-topbillede
Økonomiske analyser

Varmepumpe til bedre fjernvarme

Hvide Sande Fjernvarme A.m.b.A

Data og analyser

Grøn Industrianalyse viser vejen

Energistyrelsen

Grøn Industrianalyse
Data og analyser

CO2-regnskab for Hørsholm

Hørsholm Kommune

CO2-regnskab der kan reducere CO2-udledninger
Data og analyser

Website og brand for ukrainsk energifond

Verdensbanken

EEF - Case website brand identitet
Kommunikationsbureau

CØ: Cirkulær frokost med CO2-beregner

Able

able frokost cirkulær økonomi
Data og analyser

Hjælper irsk markedstilsyn

The Sustainable Energy Authority of Ireland

Irland Markedstilsyn Energi
Data og analyser

Podcasts styrker kommunikation

Industriens Fond

Klimaklar SMV podcast
Kommunikationsbureau

Genbrug af husholdningsplast

Dansk Affaldsminimering

Dansk Affaldsminimering - case-top
Data og analyser

Webløsning om energibesparelser

Energistyrelsen

SparEnergi-Case-top spar energi
Kommunikationsbureau

Energieffektivisering i Vietnams industri

Energistyrelsen i Danmark og Industriministeriet i Vietnam

Grøn omstilling Vietnam Case-top energieffektivisering
Økonomiske analyser

CØ: CO2-beregner booster salg

Ingemann Components

CO2-beregner booster bæredygtig belysning
Strategi

Varmepumpe udnytter overskudsvarme

HOFOR og Novozymes A/S

Overskudsvarme HOFOR Novozymes Viegand Maagøe
Data og analyser

Fremtidens kommunale klimaplaner

Diverse kommuner

Kommune Klimaplaner Lejre
Data og analyser

Klimaklar SMV

Industriens Fond

Klimaklar SMV klimastrategi smv'er
Kommunikationsbureau

Kampagne skaber CO2-reduktion

Energistyrelsen

kampagne om CO2
Kommunikationsbureau

Energisyn viser vejen til effektivisering

Lactosan A/S

lactosan energisyn
Data og analyser

CØ: Analyser for bæredygtige film og TV

Vision Denmark og Producentforeningen

bæredygtig film tv
Data og analyser

NAMA for sukkersektoren i Mexico

UNEP-DTU

Sukkersektor Mexico Case-top
Økonomiske analyser

Ny målerstruktur til kraftvarmeværk

VEKS

Køge Kraftværk VEKS energi
Data og analyser

Rådgivning om CO2-kvoter

Skjern Paper

Strategi

Energibesparelser ved hjælp af Big Data

Høje-Taastrup Kommune

Big Data Høje-Taastrup-case-top
Data og analyser

7 dokumenter blev til 1 vejledning

Energistyrelsen

Energisynsvejledning
Kommunikationsbureau

International strategi for energiselskab

Dansk energiselskab (anonym)

strategi international wind power energy
Strategi

Energigennemgang af bygninger

Københavns Ejendomme

Københavns Kommune -energigennemgang af bygninger
Data og analyser

Energirådgivning til private

Energistyrelsen

Kommunikationsbureau

Rådgivningsordning om energibesparelser

Energistyrelsen

Energirådgivning-Case-top
Kommunikationsbureau

Energioptimering med pinch-analyse

AAK Denmark A/S

AAK Viegand Maagøe energi- og driftsoptimeringer
Data og analyser

Website om cirkulær økonomi

Miljøstyrelsen

cirkvirk-Case-top
Kommunikationsbureau

Kommunikationspakke til LED-virksomhed

Nordic Business Light

Nordic Business Light case
Kommunikationsbureau

Kampagne for KBH

Københavns Kommune

København luft kampagne ren luft redder liv
Kommunikationsbureau

Website: plastikviden.dk

Miljøstyrelsen

plastikviden plastik nationale plastikcenter
Kommunikationsbureau

Krav om energimærker og ecodesign

EU-Kommissionen

Data og analyser

Lovgivning sikrer bæredygtige elbiler

EU-Kommissionen

elbiler lovgivning batteri
Data og analyser

Energibesparelse i børnehøjde

Gentofte Kommune

Kommunikationsbureau

CØ: Analyse af DGNB-certificering

DEKO

DEKO CIRKULÆR ØKONOMI
Data og analyser

Elektrificering af Fødevareindustrien

Dansk Industri

elektrificering af fødevareindustrien
Strategi

Presse om tilskud til boligprojekter sparer CO2

Energistyrelsen

TV2
Data og analyser

Varmepumpe udnytter overskudsvarme

Høje Taastrup Fjernvarme a.m.b.a.

nordea høje taastrup varmepumpe overskudsvarme
Data og analyser

Fjernvarme fra overskudsvarme

CP Kelco

Finanisering skaber overskudsvarme i CP Kelco
Data og analyser