
Da Lasse Vinblad Thaisen fik øjnene op for alverdens dårlige design, fik han lyst til at arbejde med affald og cirkulær økonomi. Viegand Maagøes nye juniorprojektleder er halvt designer og halvt miljøingeniør.
14/6/21
Han havde egentlig tænkt, at han skulle designe labre nye produkter hos virksomheder som Apple, LEGO eller B&O. Men undervejs i uddannelsen fik Viegand Maagøes 28-årige nye juniorprojektleder Lasse Vinblad Thaisen et par kedelige aha-oplevelser.
Lasse havde fået lov at skille et tv til 70.000 kr. ad og opdagede, at det indeni var hurtige lappeløsninger.
”Det gik op for mig, at design ikke er den frie, kreative proces, jeg drømte om. Det er bestillingsarbejde med stramme budgetter, og hårde deadlines. Da jeg så en reklame for en brødrister med indbygget DAB-radio, begyndte jeg at tænke over, hvad vi dog skal gøre med alle de lorteprodukter, vi sætter i verden,” fortæller han.
I rumdragt og gasmaske
Lasse fik lov at tage miljøingeniørfag om affaldshåndtering og livscyklusanalyse, selvom han holdt fast i sit designingeniørstudie på DTU.
Han blev bl.a. en del af et projekt med Københavns Kommune, hvor han iført rumdragt og gasmaske stod blandt bunker af københavnernes affald og identificerede plasttyper, og hvad det havde været, før det blev til affald. Målet var at finde ud af, om det gav mening at sortere blød plast i København, og det vækkede en interesse for plast og affaldshåndtering.
”Det begyndte at fylde mere og mere, så jeg tog design og miljø 50/50 på kandidaten. Det var en usædvanlig blanding, men den havde en stor fordel. For tit forstår miljøfolkene ikke, hvorfor det er så svært at designe til en cirkulær økonomi, og designerne forstår ikke de grønne krav, men jeg fik indsigt i begge verdener,” siger Lasse.

Lasse har specialiseret sig i cirkulære forretningsmodeller, affaldshåndtering, genanvendelse af plast og facilitering af innovationsprocesser.
Mobil: +45 31 75 17 12
Kontakt
lvt@viegandmaagoe.dkGrøn omstilling er et jobkrav
Den viden kan Lasse bruge i Viegand Maagøe, hvor han blandt sine første opgaver ser på CO2-besparelser ved at bruge genanvendt plast i en virksomhed, der bl.a. producerer vejpæle, kegler og kabelrør.
Han er glad for den seriøse tilgang til grøn omstilling, som han researchede på, før han sagde ja til jobbet i Viegand Maagøe.
”For mig er det 100 % et krav, at jeg vil arbejde med bæredygtighed. Jeg vil gerne komme hjem og vide, at nu har jeg hjulpet den her kunde med at blive så meget grønnere. Sådan tror jeg mange i min generation har det. Vi er blandt de første, hvor verdensmål har været en integreret del af hele uddannelsen,” siger Lasse.
Fisker med kebab
Lasse er født og opvokset i Odense, men bor nu i København. Barndommens fisketure med far er blevet en vigtig del af hans fritid i voksenlivet.
”Dengang var det nok mest for at gøre min far glad, men nu nyder jeg at stå og fiske forskellige steder i København. Der er længere mellem fiskene, men man er altid tæt på en kiosk med gode øl og en kebab, så mine venner og jeg går heldigvis ikke sultne i seng,” siger han.