Da Lasse Vinblad Thaisen fik øjnene op for alverdens dårlige design, fik han lyst til at arbejde med affald og cirkulær økonomi. Viegand Maagøes nye juniorprojektleder er halvt designer og halvt miljøingeniør.

14/6/21

Han havde egentlig tænkt, at han skulle designe labre nye produkter hos virksomheder som Apple, LEGO eller B&O. Men undervejs i uddannelsen fik Viegand Maagøes 28-årige nye juniorprojektleder Lasse Vinblad Thaisen et par kedelige aha-oplevelser.

Lasse havde fået lov at skille et tv til 70.000 kr. ad og opdagede, at det indeni var hurtige lappeløsninger.

”Det gik op for mig, at design ikke er den frie, kreative proces, jeg drømte om. Det er bestillingsarbejde med stramme budgetter, og hårde deadlines. Da jeg så en reklame for en brødrister med indbygget DAB-radio, begyndte jeg at tænke over, hvad vi dog skal gøre med alle de lorteprodukter, vi sætter i verden,” fortæller han.

Lasse VinbladThaisen Viegand Maagøe

I rumdragt og gasmaske

Lasse fik lov at tage miljøingeniørfag om affaldshåndtering og livscyklusanalyse, selvom han holdt fast i sit designingeniørstudie på DTU.

Han blev bl.a. en del af et projekt med Københavns Kommune, hvor han iført rumdragt og gasmaske stod blandt bunker af københavnernes affald og identificerede plasttyper, og hvad det havde været, før det blev til affald. Målet var at finde ud af, om det gav mening at sortere blød plast i København, og det vækkede en interesse for plast og affaldshåndtering.

”Det begyndte at fylde mere og mere, så jeg tog design og miljø 50/50 på kandidaten. Det var en usædvanlig blanding, men den havde en stor fordel. For tit forstår miljøfolkene ikke, hvorfor det er så svært at designe til en cirkulær økonomi, og designerne forstår ikke de grønne krav, men jeg fik indsigt i begge verdener,” siger Lasse.

 

 

Lasse Thaisen

Lasse har specialiseret sig i cirkulære forretningsmodeller, affaldshåndtering, genanvendelse af plast og facilitering af innovationsprocesser.

Mobil: +45 31 75 17 12

Grøn omstilling er et jobkrav

Den viden kan Lasse bruge i Viegand Maagøe, hvor han blandt sine første opgaver ser på CO2-besparelser ved at bruge genanvendt plast i en virksomhed, der bl.a. producerer vejpæle, kegler og kabelrør.

Han er glad for den seriøse tilgang til grøn omstilling, som han researchede på, før han sagde ja til jobbet i Viegand Maagøe.

”For mig er det 100 % et krav, at jeg vil arbejde med bæredygtighed. Jeg vil gerne komme hjem og vide, at nu har jeg hjulpet den her kunde med at blive så meget grønnere. Sådan tror jeg mange i min generation har det. Vi er blandt de første, hvor verdensmål har været en integreret del af hele uddannelsen,” siger Lasse.

Lasse Vinblad Thaisen Viegand Maagøe

Fisker med kebab

Lasse er født og opvokset i Odense, men bor nu i København. Barndommens fisketure med far er blevet en vigtig del af hans fritid i voksenlivet.

”Dengang var det nok mest for at gøre min far glad, men nu nyder jeg at stå og fiske forskellige steder i København. Der er længere mellem fiskene, men man er altid tæt på en kiosk med gode øl og en kebab, så mine venner og jeg går heldigvis ikke sultne i seng,” siger han.

Mød vores andre medarbejdere her

Ashish arbejder systematisk med mekaniske ingeniørløsninger, bæredygtighed og data analyse for at hjælpe virksomheder med at blive mere bæredygtige. I sin fritid elsker han at studere filosofi og lave mad.

Læs om Ashish
Ashish Chawla
Ashish Chawla

Kurt arbejder med termiske processer i industrien - højtemperatur varmepumper og varmelagring. Han arbejder derudover med machine learning. I sin fritid nyder Kurt at rejse med sin familie.

Læs om Kurt
Kurt Engelbrecht
Kurt Engelbrecht

Thomas arbejder med levende billeder, om det så er dokumentar, reklamer, portrætter eller animation. I sin fritid spiller han guitar i et band med sin barndomsven.

Læs om Thomas
Thomas Jensen
Thomas Jensen

Jon arbejder med digitalt løsningsdesign, optimal udnyttelse af data, samt teknisk sparring på vores digitale produkter. Fritiden bruges på Internet-of-Things, Teknisk 3D-design og print. Og så er der også lige nogle børn.

Læs om Jon
Jon Klixbüll Langeland
Jon Klixbüll Langeland

Pernille er passioneret omkring brugervenligt design og udvikling af digitale løsninger, der gør hverdagen lettere og det svære simpelt. Fritiden bruges på familie, koncerter og brætspil.

Læs om Pernille
pernille yding fredslund
Pernille Yding Fredslund

Ann Charlott arbejder primært med strategisk kommunikation og projektledelse. Hun skaber forståelse og værdi ved at formidle komplekse emner, så det giver mening. Fritiden går med gode bøger og deltagelse i et fagligt strikkenetværk.

Læs om Ann
Ann Charlott Nielsen
Ann Charlott Nielsen

Andreas udarbejder strategier for energi og bæredygtighed med særlig fokus på energibesparelser i byggeri, grønne regnskaber og energiregnskaber. Andreas løber og cykler i fritiden, men allerhelst står han på ski.

Læs om Andreas
Andreas Wied
Andreas Schjørring Wied

Bjarne har specialiseret sig i strategiudarbejdelse, cost-benefit analyser, business case beregninger og modellering af energisystemer.
Bjarne bruger sin fritid i Ballerup, hvor han bor med sin kone og datter.

Læs om Bjarne
Bjarne Bach Viegand Maagøe
Bjarne Bach

Jia arbejder med rådgivning inden for klimastrategi, cirkulære forretningsmodeller, og facilitering af bæredygtig innovation. Fritiden bruges på venner, sport, og musik med sang, instrumenter og egne tekster

Læs om Jia
Jia Johannes Chen
Jia Johannes Chen

Julie arbjeder med især med projekter inden for ecodesign, grønne offentlige indkøb og cirkulær økonomi. Sin fritid bruger Julie gerne på at spille volleyball, ro kajak eller spille brætspil med familie og venner.

Læs om Julie
Julie Kamp Albæk
Julie Kamp Albæk

Luna arbejder med projektledelse inden for bæredygtighedsstrategier og klimaplaner samt strategisk og økonomisk rådgivning om grøn omstilling. Fritiden går med crossfit og udeliv på surfboardet, i kajakken eller på vandreture.

Læs om Luna
Luna Ærø Witt

Louise har international rådgivningserfaring, især fra energisektoren, og arbejder med strategisk rådgivning og intern forretningsudvikling. I sin fritid cykler Louise landevejscykling, passer sin surdej og drikker rødvin med vennerne.

Læs om Louise
Louise Hansen

Lasse rådgiver i miljøberegninger (LCA og EPD), klimaregnskaber og ERP-automatiserede CO2-beregninger. I sin fritid elsker han at fange fisk i Københavns Havn - oftest uden held.

Læs om Lasse
Lasse Thaisen
Lasse Vinblad Thaisen

Mie arbejder med industrien - kortlægninger, potentialer, energi- og miljøledelse, og er derudover ekspert indenfor mejeri. I sin fritid går hun lange ture i naturen omkring sit hus på landet, og bruger kvalitetstid med sin familie.

Læs om Mie
Mie Skaarup Brødsgaard

Christine er civilingeniør i energiplanlægning kombineret med efteruddannelse indenfor økonomi, strategi og ledelse. Hun har arbejdet bredt med energipolitik og planlægning. Christine er cykelentusiast og brænder for bæredygtighed.

Læs om Christine
Christine Rud Wennerberg

Christopher har fokus på rådgivning indenfor cirkulær økonomi, såsom facilitering af bæredygtig produktudvikling, udvikling af cirkulære forretningsmodeller og grønne indkøbs-anbefalinger. I sin fritid spiller han squash og fodbold, eller ser Netlix med sin kæreste.

Læs om Christopher
christopher
Christopher Sonne Ravn

Amro udarbejder CO2-regnskaber, scenarieanalyser og klimaplaner for kommuner i Danmark og internationalt.
Han bruger fritiden med sin kone, familie og venner og trives bedst ude i det fri eller foran tv’et når der er sport.

Læs om Amro
Amro Hajir viegand maagøe
Amro Hajir

Magnus arbejder med termodynamiske energioptimeringer og varmepumper, og vejen til løsningen skal helst være holistisk. Fritiden foregår i vandet med enten kitesurfing, sejlads, dykning eller vinterbadning.

Læs om Magnus
Magnus Lyck Hansen Viegand Maagøe
Magnus Lyck Hansen

Jeppe arbejder med energikortlægning og energioptimering i industrien, især termodynamik, numeriske modeller og databehandling.
I sin fritid dyrker han styrkeløft, løber og går til koncerter. Ellers laver Jeppe god mad med sin kæreste og venner.

Læs om Jeppe
Jeppe Carstensen
Jeppe Rosendal Carstensen

Jette arbejder med energieffektivisering og grøn omstilling af industrien. Hun har en strategisk og praktisk tilgang. Jette bruger fritiden med familie og venner – gerne i hendes store bondegårdshave.

Læs om Jette
Jette Ellegaard Vejen Viegand Maagøe
Jette Ellegaard Vejen

Aleksander arbejder med grafik, storytelling og brugervenlighed. Når Aleksander ikke arbejder, putter han med sine to katte og tager sig godt af sine mange planter.

Læs om Aleksander
Aleksander Samuel Viegand Maagøe
Aleksander Samuel

Pimmie arbejder med energi- og bæredygtighedsstrategi, offentlige bygningers energiforbrug og -budgetter, CO2-regnskaber og adfærd. Fritiden går med bl.a. mountainbike og trailløb med Pimmies mand og 4 børn.

Læs om Pimmie
pimmie cordova schultz
Pimmie Cordova Schultz

Gitte holder styr på alle de praktiske opgaver i Viegand Maagøe og sørger for, at alle småting fungerer, så hverdagen glider i olie.
Fritiden bruger Gitte med sin mand, 2 børn og en hund.

Læs om Gitte
Gitte Due Viegand Maagøe
Gitte Due

Carsten er ansvarlig for økonomisk rådgivning om bæredygtighed. Han har 30 års erfaring inden for management, energi og finans. I sin fritid dyrker Carsten japansk kampsport og spiller guitar.

Læs om Carsten
Carsten Glenting
Carsten Glenting

Mette arbejder med ecodesign og energimærkning i EU-regi og med energioptimerings- og analysearbejde for industrikunder.
Mette er sportsdykker og træner næsten dagligt crossfit.

Læs om Mette
mette rames
Mette Rames

Kristian arbejder med klimaregnskaber, reduktionspotentialer, beregningsværktøjer og datahåndtering og har speciale i bioenergi og livscyklusanalyser. Kristian nyder at klatre og løbe i kuperet terræn.

Læs om Kristian
Kristian Madsen
Kristian Madsen

Peter rådgiver om energibesparelser, klima og energiforsyning og hjælper f.eks. industrivirksomheder med strategi, energiledelse og energisyn. Fritiden går med familien og evigt arbejde med huset i Birkerød.

Læs om Peter
peter maagøe petersen
Peter Maagøe Petersen

Peter udnytter sin mangeårige erfaring fra industrien, når han rådgiver virksomheder om energiforbrug, forsyningsanlæg og vedvarende energi. I fritiden nyder han familielivet både hjemme og på opdagelse i de latinske lande.

Læs om Peter
Peter Kristensen

Christian omlægger industrivirksomheders energiforbrug til mere miljøvenlige og vedvarende energikilder og rådgiver om energioptimeringer i erhvervslivet. Uden for kontoret er Christian aktiv spejder og klatreinstruktør.

Læs om Christian
Christian Jensen

Kasper har stor erfaring med digitale projekter, koncept- og webudvikling og med at formidle. Han er optaget af brugervenlighed og teknologi.
En stor del af Kaspers fritid går med familien: Hans kone og deres 3 drenge.

Læs om Kasper
Kasper Egeberg
Kasper Egeberg

Se eksempler på andre cases

Analyse: Energikrav og renovering

Energistyrelsen

Energikrav renovering
Data og analyser

Ny målerstruktur til kraftvarmeværk

VEKS

Køge Kraftværk VEKS energi
Data og analyser

Varmepumpe udnytter overskudsvarme

HOFOR og Novozymes A/S

Overskudsvarme HOFOR Novozymes Viegand Maagøe
Data og analyser

Fjernvarme fra overskudsvarme

CP Kelco

Finanisering skaber overskudsvarme i CP Kelco
Data og analyser

Presse om tilskud til boligprojekter sparer CO2

Energistyrelsen

TV2
Data og analyser

NAMA for sukkersektoren i Mexico

UNEP-DTU

Sukkersektor Mexico Case-top
Økonomiske analyser

Kommunikationspakke til LED-virksomhed

Nordic Business Light

Nordic Business Light case
Kommunikation og digital

Hjælper irsk markedstilsyn

The Sustainable Energy Authority of Ireland

Irland Markedstilsyn Energi
Data og analyser

Udbredelse af kendskab til støtteordning

EUDP (Energistyrelsen)

EUDP-Case-top
Data og analyser

Klimaklar SMV

Industriens Fond

Klimaklar SMV klimastrategi smv'er
Kommunikation og digital

7 dokumenter blev til 1 vejledning

Energistyrelsen

Energisynsvejledning
Kommunikation og digital

Energieffektivisering i Vietnams industri

Energistyrelsen i Danmark og Industriministeriet i Vietnam

Grøn omstilling Vietnam Case-top energieffektivisering
Økonomiske analyser

Energirådgivning til private

Energistyrelsen

Kommunikation og digital

Opbygning af forening for mental sundhed

Norliv/Velliv

Velliv Norliv Foreningen - Case
Kommunikation og digital

Varmepumpe udnytter overskudsvarme

Høje Taastrup Fjernvarme a.m.b.a.

nordea høje taastrup varmepumpe overskudsvarme
Data og analyser

Kampagne skaber CO2-reduktion

Energistyrelsen

kampagne om CO2
Kommunikation og digital

Tilsyn med ecodesign og energimærkning

Energistyrelsen

Strategi og ledelse

CO2-regnskab for Hørsholm

Hørsholm Kommune

CO2-regnskab der kan reducere CO2-udledninger
Data og analyser

CØ: Cirkulær frokost med CO2-beregner

Able

able frokost cirkulær økonomi
Data og analyser

Energioptimering hos Viking Malt

Viking Malt

Viking Malt Energioptimering
Teknisk rådgivning

Lovgivning sikrer bæredygtige elbiler

EU-Kommissionen

elbiler lovgivning batteri
Data og analyser

Webløsning om energibesparelser

Energistyrelsen

SparEnergi-Case-top spar energi
Kommunikation og digital

CØ: Vejen til en bæredygtig byggeplads

TL Byg

TL BYG bæredygtigt
Data og analyser

International strategi for energiselskab

Dansk energiselskab (anonym)

strategi international wind power energy
Strategi og ledelse

Energibesparelse i børnehøjde

Gentofte Kommune

Kommunikation og digital

Grøn omstilling i Ukraine

Energistyrelserne i Danmark og Ukraine

Aftaleordning energieffektivisering Ukraine - Case-topbillede
Økonomiske analyser

Website: plastikviden.dk

Miljøstyrelsen

plastikviden plastik nationale plastikcenter
Kommunikation og digital

Klimaregnskab for forsyningsselskab

Forsyning Helsingør

Helsingør Forsyning
Data og analyser

Digitalt værktøj til CO2-regnskab

Energistyrelsen & Realdania

energi og CO2-regnskab Case-top
Data og analyser

Vedvarende energi-investeringer i Ukraine

Energistyrelserne i Danmark og Ukraine

Investeringsplatform Ukraine - Case-topbillede investeringsplatform grøn omstilling
Data og analyser

Energibesparelser ved hjælp af Big Data

Høje-Taastrup Kommune

Big Data Høje-Taastrup-case-top
Data og analyser

Elektrificering af Fødevareindustrien

Dansk Industri

elektrificering af fødevareindustrien
Strategi og ledelse

Energioptimering med pinch-analyse

AAK Denmark A/S

AAK Viegand Maagøe energi- og driftsoptimeringer
Data og analyser

Fjernvarme til små byer

E.ON

Byvarme E.ON
Kommunikation og digital

CØ: Analyse af DGNB-certificering

DEKO

DEKO CIRKULÆR ØKONOMI
Data og analyser

Adfærdskampagne i Glostrup Kommune

Glostrup Kommune

Glostrup Kommune case
Kommunikation og digital

Indeklima på skoler i Hvidovre

Hvidovre Kommune

hvidovre-indeklima-topbillede
Strategi og ledelse

CØ: Analyser for bæredygtige film og TV

Vision Denmark og Producentforeningen

bæredygtig film tv
Data og analyser

Håndtering af spildevand i Lusaka

International Finance Corporation (Verdensbanken)

Spildevandshåndtering Lusaka Case-top
Økonomiske analyser

Kampagne til landbruget

Energistyrelsen

Energihøsten case
Kommunikation og digital

UNI-TEK får hjælp til grøn selvhjælp

UNI-TEK A/S

uni-tek smedevirksomhed klimaregnskab
Data og analyser

Rådgivning om CO2-kvoter

Skjern Paper

Strategi og ledelse

Digital CO2-beregner til uddannelsesinstitution

VIA University College

VIA University College
Data og analyser

Kommune udvider industriel symbiose

Billund Kommune

Billund Kommune ressourcedeling
Data og analyser

Fremtidens kommunale klimaplaner

Diverse kommuner

Kommune Klimaplaner Lejre
Data og analyser

Affaldshåndtering på Jamaica

International Finance Corporation (Verdensbanken)

Jamaica-case-topbillede
Økonomiske analyser

Website og brand for ukrainsk energifond

Verdensbanken

EEF - Case website brand identitet
Kommunikation og digital

Energisyn viser vejen til effektivisering

Lactosan A/S

lactosan energisyn
Data og analyser

Grøn Industrianalyse viser vejen

Energistyrelsen

Grøn Industrianalyse
Data og analyser

Bæredygtighedsrapport til HEM Danmark

HEM Denmark

HEM rapport
Data og analyser

Podcast ’Pioneren’

Samsø Energiakademi

Podcast Pioneren
Kommunikation og digital

Podcasts styrker kommunikation

Industriens Fond

Klimaklar SMV podcast
Kommunikation og digital

Krav om energimærker og ecodesign

EU-Kommissionen

Data og analyser

Varmepumpe til bedre fjernvarme

Hvide Sande Fjernvarme A.m.b.A

Data og analyser

Global udbredelse af energieffektivisering

Energistyrelsen

Jalisco at night
Økonomiske analyser

Symbioseløsning med biomasse

DuPont

dupont biomasse
Data og analyser

Genbrug af husholdningsplast

Dansk Affaldsminimering

Dansk Affaldsminimering - case-top
Data og analyser

Klima og totaløkonomi går hånd i hånd

Miljøstyrelsen

Bæredygtige produkter viegand maagøe grøn omstilling cirkulære indkøb
Data og analyser

Website om cirkulær økonomi

Miljøstyrelsen

cirkvirk-Case-top
Kommunikation og digital

Rådgivningsordning om energibesparelser

Energistyrelsen

Energirådgivning-Case-top
Kommunikation og digital

CØ: CO2-beregner booster salg

Ingemann Components

CO2-beregner booster bæredygtig belysning
Strategi og ledelse

Digitalt værktøj til kommuner

Energistyrelsen

Boliganalysen
Data og analyser

Energigennemgang af bygninger

Københavns Ejendomme

Københavns Kommune -energigennemgang af bygninger
Data og analyser

Kampagne for KBH

Københavns Kommune

København luft kampagne ren luft redder liv
Kommunikation og digital