For projektleder Louise Hansen handler livet om at udvide sit udsyn. Fra nordjysk nærhed i Nibe til verdenskvinde i København. Og fra modvilje mod naturfag til en karriere blandt ingeniører.

11/5/22

Kan du ikke bage brød, kan du spørge Louise Hansen. Vores 31-årige projektleder har brugt utallige timer i farens bageri, hvor hele familien hjalp til i hendes barndom.

Hun voksede op i Nibe i Nordjylland, men der kunne hun ikke blive.

”Det var en meget tryg boble, og det gjorde mig nysgerrig efter, hvordan verden var andre steder. Jeg havde brug for at få noget udsyn. Så jeg valgte en engelsksproget uddannelse, som man kun kunne læse i København,” siger Louise.

I 2012 begyndte hun på international business og politik på CBS. Uddannelsen bragte Louise ud i hele verden.

”Jeg har altid været nysgerrig efter at forstå andre kulturer og politiske systemer. F.eks. hvordan strukturen i international handel fungerer i et politisk spil med handelsaftaler og gensidig afhængighed. Og hvorfor velfærdssystemer ser forskellige ud i lande som Danmark, Tyskland og USA.”

Farvel til Washington

En oplagt karrierevej med Louises uddannelse var at arbejde som diplomat.

Louises første voksenjob var da også på den danske ambassade i Washington fra 2018-20 som Commercial Advisor for bioenergi og affaldsløsninger. I USA fik hun smag for at arbejde med grøn energi og bæredygtig mere bredt. Så da hendes kontrakt udløb, tog hun hjem og kom via Energinet til Viegand Maagøe, hvor hun begyndte i august 2021.

”Jeg blev fristet af muligheden for at arbejde med verdensmål og energi, som jeg havde gået op i siden studiet. I Viegand Maagøe har jeg bl.a. analyseret konsekvenser af en CO2-afgift i danske virksomheder, og hvornår Danmark kan blive uafhængige af naturgas. Det er superspændende, fordi det er så politisk aktuelt,” siger hun.

For nyligt er Louise også blevet en del af et nyt Advisory Board, der skal rådgive bestyrelsen i DI Rådgiverne om bæredygtighed.

 

Louise har international rådgivningserfaring, især fra energisektoren, og arbejder med strategisk rådgivning og intern forretningsudvikling. I sin fritid cykler Louise landevejscykling, passer sin surdej og drikker rødvin med vennerne.

Mobil: +45 20 67 23 65

Den første af sin slags

Det stod ikke ligefrem skrevet, at Louise skulle arbejde sammen med ingeniører. Faktisk valgte hun i sin tid handelsgymnasiet for at undgå de naturvidenskabelige fag. Hun var også en af de første med sin baggrund i Viegand Maagøe.

”Det er måske lidt spøjst. Men så heller ikke mere. For bæredygtighed betyder mere og mere i økonomi og politik, og kombinationen af dem er en ekspertise, som vi udvikler i Viegand Maagøe. Her er mange forskellige profiler, og jeg kan godt lide, at vi er så mange fagligheder, der arbejder sammen om at skabe grøn omstilling,” siger hun.

Træner op til marathon

Når hun ikke analyserer verden grønnere, træner Louise op til at løbe Copenhagen Marathon til maj. Hun bruger også meget tid med familien, for selvom hun ikke selv har børn endnu, har hendes søster tre.

”Jeg er et stort familiemenneske, og nogle af mine bedste venner er faktisk mine søskende,” siger hun.

Hun finder dog også tid til en tur på racercyklen og fodbold i den lokale klub, Østerbro IF.

louise-hansen