Det er langt fra et tilfælde, at Luna Ærø Witt er ny projektleder i Viegand Maagøe. Allerede fra barnsben har forældrenes interesse og fokus på klima, bæredygtighed og miljø fyldt meget i Lunas hverdag.

Cyklen var det foretrukne transportmiddel i hverdagen, når forældrene kørte på arbejde fra Birkerød til København. Familierejserne foregik i familiens folkevognsrugbrød, høns i haven spiste bioaffaldet, og madpakken blev aldrig pakket i stanniol. Det er blot nogle af de grønne hverdagsminder, der dukker op, når Luna fortæller om sin opvækst.

– Mine forældre har altid været meget fokuseret på miljøet og har igennem deres opdragelse inspireret mig til at vælge en grønnere retning både privat, men også i mit arbejde, siger hun.

Efter knap 5 år som managementkonsulent i et stort konsulenthus fik Luna lov til at snuse til den bæredygtige dagsorden, og her blev hun bekræftet i, at hun vil arbejde med klima og bæredygtighed som rådgiver.

– Jeg har altid haft en interesse for samfundet, for vores fælles bedste og for den udvikling, der er i den internationale politik og økonomi. Det er kombinationen af rådgivning, grøn omstilling, samfundsøkonomi og finansiering, jeg synes er sjovt, siger Luna.

 

Nye muligheder gennem netværk

Ønsket om at kombinere sine fagligheder med sine grønne interesser fik Luna til at reagere, da hun fik øje på mulighederne hos Viegand Maagøe i sit digitale netværk:

– Jeg har bevidst arbejdet henimod projekter med grøn omstilling og kendte Christine fra et tidligere samarbejde. Da jeg hørte om muligheden for at gå i dybden med den grønne dagsorden her hos Viegand Maagøe, var det et oplagt match for mig, siger Luna.

Hun ser frem til at gøre en forskel både gennem projekter med kommunerne og de private virksomheder.

– Jeg skal bl.a. hjælpe kommuner med CO2-regnskaber, og hvordan vi kan forbedre dem. Og så glæder jeg mig til at arbejde med private virksomheder f.eks. gennem KlimaKlar SMV, hvor vi hjælper virksomheder med grøn omstilling, og hvordan de kan reducere deres klimaaftryk, fortæller Luna.

Luna arbejder med projektledelse inden for bæredygtighedsstrategier og klimaplaner samt strategisk og økonomisk rådgivning om grøn omstilling. Fritiden går med crossfit og udeliv på surfboardet, i kajakken eller på vandreture.

Mobil: +45 28 96 56 48

Motiveret af naturen

Når Luna ikke arbejder med CO2-regnskaber og iværksætter nye tiltag mod en grønnere fremtid, søger hun ud i naturen og bruger den aktivt.

– Jeg kan rigtig godt lide at komme ud i naturen og bruger den meget, når jeg surfer, sejler kajak eller er på vandreture. Jeg er utroligt glad for at bruge naturen i min fritid, og derfor er det også vigtigt for mig at passe på den.

Strategi
Klimaklar SMV klimastrategi smv'er

Klimastrategi giver konkurrencefordel for SMV’er

Hvordan sikrer danske SMV’er konkurrenceevnen på markeder med voksende klimakrav fra kunderne? Ved at sætte tal på og mål for CO2-udledningen. Viegand Maagøe hjælper danske SMV’er med at udnytte klimastrategier proaktivt. Sådan løser vi

Læs om casen

Mød vores andre medarbejdere her

Mette vil under overfladen

Afdelingsleder, Seniorprojektleder, Civilingeniør

Mette Rames

Aleksander designer verden grønnere

Juniorrådgiver, Digital creative, PBA i Design & business

Aleksander Samuel Viegand Maagøe
Aleksander Samuel

Jeppe kortlægger energien

Juniorprojektleder, Civilingeniør

Jeppe Rosendal Carstensen Viegand Maagøe
Jeppe Rosendal Carstensen

Marianne Hartz Thomas

Partner, Chef for kommunikation og digitale løsninger, Journalist, MBA

Marianne Hartz Thomas

Peter elsker industrianlæg

Partner, Civilingeniør, Ph.d.

Peter Maagøe Petersen

Rune bygger kopier af en grønnere verden

Juniorprojektleder, Civilingeniør

Rune Hermansen

Ida Stokkebye Rueskov

Rådgiver, Cand.scient i miljø- og naturressourceøkonomi

Ida Stokkebye Rueskov