Muligheden for at ændre verden med et stort reach driver vores nye digitale afdelingsleder Pernille Yding Fredslund.

2/11/22

Indtil hun var 5 år, kendte Viegand Maagøes nye digitale afdelingsleder Pernille Yding Fredslund kun Zambia. Hun husker huset, de boede i, en flodhest, der faldt i floden med et megaplask og sorgen, da en abe stjal hendes chokoladestang.

Da hun skulle i skole, rykkede familien til Danmark og flyttede i lejlighed på Vesterbro. Pernilles digitale fascination spirede, efter at hun i 1996 for første gang deltog i en chat.

”Jeg havde fået min egen Mac af min far og opdagede, at der fandtes fællesskaber online. Jeg blev virkelig grebet af, at man kunne møde mennesker, man ikke kendte og fik en masse nye venner,” fortæller Pernille, der i dag er 41 år.

Et digt er ikke bare et digt

Efter gymnasiet begyndte Pernille på både film- og medievidenskab og journalistuddannelsen, før hun færdiggjorde en bachelor i dansk. Men det var først med kandidaten i design, kommunikation og medier fra IT-Universitetet, at tingene gik op i en højere enhed.

”Jeg elsker litteratur og digte, men på ITU kunne jeg pludselig se så mange nye muligheder. Du kunne sætte et billede og et link ind, og så var et digt ikke bare et digt længere. Digitale løsninger kan berige verden og gøre det nemmere at ændre en adfærd. Og du kan nå mange mennesker på én gang – reach er fantastisk,” siger hun.

Pernille blev færdig på ITU i 2006 og fik job i TDC, hvor hun bl.a. var med til at starte Danmarks første streamingtjeneste TDC Play og blev mor for første og anden gang med sin mand Simon. I 2011 blev hun ansat som digital projektleder – i Viegand Maagøe.

Børn i en usikker verden

Her styrede hun projekter for det daværende Go’ Energi, indtil det pludselig mistede sin bevilling på finansloven. Herefter arbejdede Pernille med digitale projekter hos 1508, FFW og KPMG, før hun vendte tilbage til Viegand Maagøe i august 2022.

I mellemtiden havde Pernille fået enæggede tvillinger, og hendes børn Dagmar på 15, Alexander på 12 og Nora og Augusta på 6 år har været med til at forme hendes karriere.

”Jeg har haft en masse spændende udfordringer i min tid på bureau, samt bevingede titler som Client Experience Director og Head of Future Experience Strategy,” siger Pernille med et grin:

“Men jeg har aldrig rigtig sluppet arbejdet med energi. Jeg kan godt lide at arbejde med noget, der gør en forskel. Jeg har sat fire børn i en usikker verden, og tanken om at kunne gøre bare en lille smule for dem, betyder meget for mig,” siger Pernille.

pernille yding fredslund

Pernille er passioneret omkring brugervenligt design og udvikling af digitale løsninger, der gør hverdagen lettere og det svære simpelt.

Mobil: +45 26 13 62 60

Flipper ud over excel

Nu er Pernille så ny-gammel i Viegand Maagøe og skal etablere en ny afdeling, der styrker virksomheden på store digitale udviklingsprojekter. I første omgang som tovholder på Energistyrelsens værktøj Boliganalysen og en CO2-beregner for Bloomberg.

Pernille glæder sig over, hvordan Viegand Maagøe har udviklet sig de sidste 10 år.

”Alle vores dygtige nørder er opsat på at bruge vores viden til at udvikle nye værktøjer. Der er en vibe, hvor vi kan flippe ud over, hvad vi kan få ud af excelark. Og tænk så, hvad vi så kan få ud af at lægge et brugervenligt digitalt interface ovenpå det excel-ark! Mulighederne er store: Vi har allerede en stor styrke som grønt digitalt bureau, og der er potentiale for meget mere både i Danmark og internationalt,” siger Pernille.

Når hun ikke er sammen med familien i Hvidovre eller arbejder på at ændre verden med sit digitale reach, bruger Pernille tiden på brætspil, træning og musik.

Kommunikation og digital
SparEnergi-Case-top spar energi

Webløsning hjælper danskerne med at spare energi

Viegand Maagøe er sekretariat for Energistyrelsens kommunikation om energieffektiviseringer. Arbejdet omfatter udvikling, redaktion og udbredelse af SparEnergi.dk.

Læs om casen

Mød Pernilles kollegaer her

Thomas arbejder med levende billeder, om det så er dokumentar, reklamer, portrætter eller animation. I sin fritid spiller han guitar i et band med sin barndomsven.

Læs om Thomas
Thomas Jensen
Thomas Jensen

Jon arbejder med digitalt løsningsdesign, optimal udnyttelse af data, samt teknisk sparring på vores digitale produkter. Fritiden bruges på Internet-of-Things, Teknisk 3D-design og print. Og så er der også lige nogle børn.

Læs om Jon
Jon Klixbüll Langeland
Jon Klixbüll Langeland

Pernille er passioneret omkring brugervenligt design og udvikling af digitale løsninger, der gør hverdagen lettere og det svære simpelt. Fritiden bruges på familie, koncerter og brætspil.

Læs om Pernille
pernille yding fredslund
Pernille Yding Fredslund

Ann Charlott arbejder primært med strategisk kommunikation og projektledelse. Hun skaber forståelse og værdi ved at formidle komplekse emner, så det giver mening. Fritiden går med gode bøger og deltagelse i et fagligt strikkenetværk.

Læs om Ann
Ann Charlott Nielsen
Ann Charlott Nielsen

Andreas udarbejder strategier for energi og bæredygtighed med særlig fokus på energibesparelser i byggeri, grønne regnskaber og energiregnskaber. Andreas løber og cykler i fritiden, men allerhelst står han på ski.

Læs om Andreas
Andreas Wied
Andreas Schjørring Wied

Bjarne har specialiseret sig i strategiudarbejdelse, cost-benefit analyser, business case beregninger og modellering af energisystemer.
Bjarne bruger sin fritid i Ballerup, hvor han bor med sin kone og datter.

Læs om Bjarne
Bjarne Bach Viegand Maagøe
Bjarne Bach

Jia arbejder med rådgivning inden for klimastrategi, cirkulære forretningsmodeller, og facilitering af bæredygtig innovation. Fritiden bruges på venner, sport, og musik med sang, instrumenter og egne tekster

Læs om Jia
Jia Johannes Chen
Jia Johannes Chen

Claudia fokuserer på at øge effekten af vores digitale løsninger, ved at stille brugeren i centrum og optimere UX. Privat elsker hun at være i naturen, alene eller sammen med sin familie, og dyrke yoga.

Læs om Claudia
Claudia Erdem Viegand Maagøe
Claudia Erdem

Julie arbjeder med især med projekter inden for ecodesign, grønne offentlige indkøb og cirkulær økonomi. Sin fritid bruger Julie gerne på at spille volleyball, ro kajak eller spille brætspil med familie og venner.

Læs om Julie
Julie Kamp Albæk
Julie Kamp Albæk

Luna arbejder med projektledelse inden for bæredygtighedsstrategier og klimaplaner samt strategisk og økonomisk rådgivning om grøn omstilling. Fritiden går med crossfit og udeliv på surfboardet, i kajakken eller på vandreture.

Læs om Luna
Luna Ærø Witt

Louise har international rådgivningserfaring, især fra energisektoren, og arbejder med strategisk rådgivning og intern forretningsudvikling. I sin fritid cykler Louise landevejscykling, passer sin surdej og drikker rødvin med vennerne.

Læs om Louise
Louise Hansen

Lasse har specialiseret sig i cirkulære forretningsmodeller, affaldshåndtering, genanvendelse af plast og facilitering af innovationsprocesser. I sin fritid elsker han at fange fisk i Københavns Havn - oftest uden held.

Læs om Lasse
Lasse Thaisen
Lasse Vinblad Thaisen

Mie arbejder med industrien - kortlægninger, potentialer, energi- og miljøledelse, og er derudover ekspert indenfor mejeri. I sin fritid går hun lange ture i naturen omkring sit hus på landet, og bruger kvalitetstid med sin familie.

Læs om Mie
Mie Skaarup Brødsgaard

Christine er civilingeniør i energiplanlægning kombineret med efteruddannelse indenfor økonomi, strategi og ledelse. Hun har arbejdet bredt med energipolitik og planlægning. Christine er cykelentusiast og brænder for bæredygtighed.

Læs om Christine
Christine Rud Wennerberg

Christopher har fokus på rådgivning indenfor cirkulær økonomi, såsom facilitering af bæredygtig produktudvikling, udvikling af cirkulære forretningsmodeller og grønne indkøbs-anbefalinger. I sin fritid spiller han squash og fodbold, eller ser Netlix med sin kæreste.

Læs om Christopher
christopher
Christopher Sonne Ravn

Amro udarbejder CO2-regnskaber, scenarieanalyser og klimaplaner for kommuner i Danmark og internationalt.
Han bruger fritiden med sin kone, familie og venner og trives bedst ude i det fri eller foran tv’et når der er sport.

Læs om Amro
Amro Hajir viegand maagøe
Amro Hajir

Magnus arbejder med termodynamiske energioptimeringer og varmepumper, og vejen til løsningen skal helst være holistisk. Fritiden foregår i vandet med enten kitesurfing, sejlads, dykning eller vinterbadning.

Læs om Magnus
Magnus Lyck Hansen Viegand Maagøe
Magnus Lyck Hansen

Jeppe arbejder med energikortlægning og energioptimering i industrien, især termodynamik, numeriske modeller og databehandling.
I sin fritid dyrker han styrkeløft, løber og går til koncerter. Ellers laver Jeppe god mad med sin kæreste og venner.

Læs om Jeppe
Jeppe Carstensen
Jeppe Rosendal Carstensen

Jette arbejder med energieffektivisering og grøn omstilling af industrien. Hun har en strategisk og praktisk tilgang. Jette bruger fritiden med familie og venner – gerne i hendes store bondegårdshave.

Læs om Jette
Jette Ellegaard Vejen Viegand Maagøe
Jette Ellegaard Vejen

Aleksander arbejder med grafik, storytelling og brugervenlighed. Når Aleksander ikke arbejder, putter han med sine to katte og tager sig godt af sine mange planter.

Læs om Aleksander
Aleksander Samuel Viegand Maagøe
Aleksander Samuel

Pimmie arbejder med energi- og bæredygtighedsstrategi, offentlige bygningers energiforbrug og -budgetter, CO2-regnskaber og adfærd. Fritiden går med bl.a. mountainbike og trailløb med Pimmies mand og 4 børn.

Læs om Pimmie
pimmie cordova schultz
Pimmie Cordova Schultz

Gitte holder styr på alle de praktiske opgaver i Viegand Maagøe og sørger for, at alle småting fungerer, så hverdagen glider i olie.
Fritiden bruger Gitte med sin mand, 2 børn og en hund.

Læs om Gitte
Gitte Due Viegand Maagøe
Gitte Due

Carsten er ansvarlig for økonomisk rådgivning om bæredygtighed. Han har 30 års erfaring inden for management, energi og finans. I sin fritid dyrker Carsten japansk kampsport og spiller guitar.

Læs om Carsten
Carsten Glenting
Carsten Glenting

Mette arbejder med ecodesign og energimærkning i EU-regi og med energioptimerings- og analysearbejde for industrikunder.
Mette er sportsdykker og træner næsten dagligt crossfit.

Læs om Mette
mette rames
Mette Rames

Kristian arbejder med klimaregnskaber, reduktionspotentialer, beregningsværktøjer og datahåndtering og har speciale i bioenergi og livscyklusanalyser. Kristian nyder at klatre og løbe i kuperet terræn.

Læs om Kristian
Kristian Madsen
Kristian Madsen

Peter rådgiver om energibesparelser, klima og energiforsyning og hjælper f.eks. industrivirksomheder med strategi, energiledelse og energisyn. Fritiden går med familien og evigt arbejde med huset i Birkerød.

Læs om Peter
peter maagøe petersen
Peter Maagøe Petersen

Peter udnytter sin mangeårige erfaring fra industrien, når han rådgiver virksomheder om energiforbrug, forsyningsanlæg og vedvarende energi. I fritiden nyder han familielivet både hjemme og på opdagelse i de latinske lande.

Læs om Peter
Peter Kristensen

Christian omlægger industrivirksomheders energiforbrug til mere miljøvenlige og vedvarende energikilder og rådgiver om energioptimeringer i erhvervslivet. Uden for kontoret er Christian aktiv spejder og klatreinstruktør.

Læs om Christian
Christian Jensen

Kasper har stor erfaring med digitale projekter, koncept- og webudvikling og med at formidle. Han er optaget af brugervenlighed og teknologi.
En stor del af Kaspers fritid går med familien: Hans kone og deres 3 drenge.

Læs om Kasper
Kasper Egeberg
Kasper Egeberg