Vi deltager i Folkemødet 2023

Viegand Maagøe Folkemødet

Viegand Maagøe tager på Folkemødet med et stærkt hold, og glæder os til at snakke om ESG, klima og cykelsport. Der er en helt magisk stemning af dybe faglige debatter og bred folkelig hygge, som med garanti har potentiale for at skabe forandring.

Viegand Maagøe deltager mange begivenheder på Folkemødet

S(ocial) – er langt mere end tal og procentsatser
Med Tænketanken EQUALIS
15. juni 2023 13:00 – 14:00
Scene: H5 – Vandkantsscenen
Læs mere

Hvor cirkulær er du? Eller du er måske snarere pæreformet?
15. juni 2023 14:00 – 15:00
Scene: G19 – Vandkantsscenen
Læs mere

Klimakommunikation: Er kampen mod greenwashing gået for vidt
15. juni 2023 15:00 – 16:00
Scene: H5 – Vandkantsscenen
Læs mere

Fremtidens fyraftensøl og fredagsslik er grøn – eller er det?
16. juni 2023 11:00 – 12:00
Scene: H5 – Vandkantsscenen
Læs mere

Grøntvaskeren – Tjek om du også bliver snydt?
16. juni 2023 11:00 – 12:00
Scene: H5 – Vandkantsscenen
Læs mere

Fra lovpligtigt klimaregnskab til strategisk ledelsesværktøj
Med Forbrugerrådet Tænk
16. juni 2023 13:00 – 13:45
Scene: H10 – IT-Branchens IT-Paratskib
Læs mere

Klimascreening – Walk in klimaregnskab
16. juni 2023 15:00 – 16:00 og 17. juni 13:00-14:00
Scene: H5 – Vandkantsscenen
Læs mere

Kom og sig hej!

Vi er altid friske på at tale om grøn omstilling, cykelløb eller cirkulær økonomi. Glæder os til at møde jer på Folkemødet!

Boliganalysen vinder bronze i Danish Digital Award

Boliganalysen Danish Digital Award 23

Fredag vandt vi bronze for vores arbejde med det digitale værktøj Boliganalysen.

Og det er vi rigtig stolte af! Vi var nomineret til Danish Digital Award i kategorien ”Public Sector and Government – Tech Development”. Prisen blev begrundet med at:

“Boliganalysen er et intelligent og personaliseret digitalt værktøj til landets boligejere, hvor Energistyrelsen har skabt en nem adgang til at mindske klimaaftrykket. Kommunerne er samtidig engageret i at målrette lokale kampagneindsatser ud fra den fælles platform, så relevansen og effektiviteten bliver højere.”

Med Boliganalysen er det muligt for kommuner at segmentere kommunikation helt ned på bestemte bygninger gennem et smart sorteringsværktøj, og sende skræddersyede henvendelser om eksempelvis hjælp til omlægning af opvarmningsform.

Boliganalysen er gratis tilgængelig for alle danske kommuner, og drives og udvikles af Energistyrelsen. Værktøjet er udviklet i samarbejde mellem Middelfart Kommune, Høje-Taastrup Kommune, Lolland Kommune, KL, Realdania og Bolius. Viegand Maagøe har stået for daglig drift og udvikling siden de indledende skitser.

Boliganalysen er blevet kaldt “weapon of mass reduction” af kommunerne, fordi det er et af de bedste værktøjer til at reducere Danmarks CO2-udledninger. 40% af landets energiforbrug går til går til opvarmning af bygninger, og størstedelen af vores energiforbrug kommer fra fossile brændsler. Det kan vi gøre bedre.

Danish Digital Award har til formål at præmiere og synliggøre det mest inspirerende, effektive og veludførte digitale arbejde, der udvikler eller understøtter en virksomheds eller organisations forretningsaktiviteter. Vi har arbejdet på Boliganalysen siden 2018, og er stolte over at se vores indsats blive anerkendt.

Pernille Yding Fredslund har været tovholder på Boliganalysen siden 2022, hvor hun startede som chef for Digital i Viegand Maagøe.

”Det er et projekt, som står mit hjerte meget nær, fordi det faktisk gør en forskel – både for kommunernes klimamedarbejdere, hvis hverdag vi har gjort nemmere, men også for borgerne, som modtager skræddersyet information om at spare på energien” siger hun.

Se casevideo fra Boliganalysen

Erhvervslivet vil sætte fart på den grønne og digitale omstilling med en ny alliance

Søren Eriksen

Vores administrerende direktør, Søren Eriksen, bliver en del af ambitiøs alliance. Dansk Erhverv samler virksomheder og organisationer til en fælles og forstærket indsats for at indfri potentialet i anvendelse af digitale løsninger til grøn omstilling og danner Alliancen for Digital og Grøn Omstilling.

Erhvervslivet har de seneste år efterlyst en samlet og styrket indsats for de digitale klimateknologier, der fx kan reducere energiforbruget i bygninger og effektivisere energinettet ved hjælp af censorer, IoT og dataanalyse. Det har affødt gode klimatiltag, men Danmark ligger stadig helt i bund i EU i anvendelsen af digitale teknologier til grøn omstilling.

Det er på mange måder paradoksalt, når vi i Danmark på en og samme gang anser os selv for bannerfører på både den digitale og grønne omstilling. Derfor byder Dansk Erhverv det velkommen, at den nye regering og digitaliseringsminister Marie Bjerre har meldt ud, at koblingen mellem digital og grøn omstilling er en topprioritet. Det er erhvervslivet parat til at bidrage til, og netop derfor danner Dansk Erhverv og en række virksomheder en ny alliance for digital og grøn omstilling

Alliancens formål er at udarbejde klare anbefalinger til regeringen på følgende områder:

  • Prioritering af digitale teknologier med det største klimapotentiale
  • Metoder til implementering af løsningerne i relevante sektorer
  • Forbedring af rammebetingelser, der skal være til stede for at opnå grøn, digital omstilling

Alliancen er desuden åben for alle virksomheder og relevante interessenter, der har interesse i og arbejder med krydsfeltet mellem digitalisering og grøn omstilling.

Dansk Erhverv sekretariatsbetjener formandskabet og driver arbejdet med at udarbejde anbefalingerne i tæt samarbejde med Alliancens deltagere. Anbefalingerne forventes at blive præsenteret på en konference i slutningen af 2023 som et indspil til og koordineret med regeringen.

Om medlemskabet udtaler Søren Eriksen:

”I Viegand Maagøe ved vi, at vi kan komme længere på kortere tid, når vi tænker grøn omstilling sammen med digitale værktøjer. Jeg glæder mig til at løfte denne dagsorden sammen med resten af formandskabet i Alliancen for Digital og Grøn Omstilling ved at involvere på tværs af teknologileverandører, digitale rådgivere og aktører i energisektoren.”

Alliancens kollektive formandskab:

  • Michel Jumeau, CEO, TDC
  • Henrik Andersen, CEO, Vestas
  • Niels Duedahl, CEO, Norlys
  • Kathrine Forsberg, CEO, Atea
  • Pär Fors, CEO, NNIT
  • Per Johansson, CEO, KMD
  • Thomas Kovsted, CEO, IBM Danmark
  • Søren Eriksen, CEO, Viegand Maagøe

Indlæs flere nyheder