Viegand Maagøe har åbnet kontor i Bruxelles

Med et nyt kontor i Bruxelles rykker Viegand Maagøe endnu tættere på de vigtige beslutningsprocesser og EU-systemet. Første medarbejder til at tage det i brug er en ekspert i ecodesign og bæredygtige produkter.

Den 22. maj åbnede Viegand Maagøe et kontor i Bruxelles for at komme endnu tættere på lovgiverne i EU.

Med det nye kontor kommer Viegand Maagøe til at stå skarpere i forhold til at opbygge netværk og løse opgaver for unionens institutioner, forklarer Mette Rames, chef for Bæredygtighed i Viegand Maagøe.

”Det er jo EU, der driver meget af det arbejde, som virksomhederne i dag skal forholde sig til, når det handler om klima, miljø og sociale forhold. En stor del af vores kolleger i dag har allerede meget erfaring med at arbejde med og gennem EU, men det er også der, det er vigtigt for os at holde os helt skarpe og følge med den udvikling. Det gør vi kun ved at komme helt tæt på,” siger Mette Rames.

Michael Scholand, specialist i ecodesign og bæredygtige produkter, er den første Viegand Maagøe-medarbejder, der får kontorplads i Bruxelles, men flere forventes at komme til i løbet af 2024-25.

EU’s direktiv om bæredygtigheds-rapportering er på plads i dansk lov – og hvad så nu?

CSRD

EU’s nye direktiv om bæredygtighedsrapportering er vedtaget og bliver implementeret i dansk lovgivning. Læs hvordan det påvirker danske virksomheder, og hvilke skridt de skal tage for at overholde de omfattende rapporteringskrav.

Den længe ventede implementering af EU’s direktiv om bæredygtighed (Corporate Sustainability Reporting Directive) er nu på plads. Lovforslaget blev formelt vedtaget i Folketinget torsdag d. 2. maj 2024 og medfører ændringer til årsregnskabsloven og revisorloven.

Loven træder i kraft fra 1. juni 2024, og virksomhederne bliver omfattet efter en trinvis indfasning. Kravene er omfattende og favner bl.a. det strategiske arbejde med bæredygtighed og en indgående vurdering af virksomhedens påvirkning på omverdenen samt omverdenens påvirkning på virksomheden. Bæredygtighedsrapporteringen skal indgå som en del af årsrapporten og er samtidig underlagt krav om revisorerklæring med begrænset sikkerhed.

Læs mere om hvordan I griber det an i vores artikel om CSRD

Pernille Yding Fredslund er ny partner i Viegand Maagøe

Ny partner i Viegand Maagøe

Pernille Yding Fredslund er chef for Viegand Maagøes digitale team og skal som en del af partnergruppen være med til at styrke indsatsen på det digitale område.

Pernille Yding Fredslund er blevet partner i Viegand Maagøe. Hun er chef for den digitale afdeling, som hun har stået i spidsen for, siden den blev etableret i 2022.

”Det føles stort at mærke den tillid, det er at blive partner i en virksomhed med et stærkt ’purpose’, og som er i en rivende udvikling og med helt fremme, når det gælder rådgivning og grøn omstilling,” siger hun.

Administrerende direktør og partner Søren Eriksen ser tilføjelsen af Pernille Yding Fredslund som en helt oplagt tilføjelse til partnerkredsen.

”Pernille kommer med en digital dagsorden, der er helt afgørende for vores virksomhedsstrategi i de kommende år, og hun og teamet omkring hende har allerede vist, hvor stort potentiale der ligger på området. Hun har på rekordtid udviklet og sat en retning for vores digitale indsats og sammen med sit team forstærket vores kompetencer på området betragteligt. Det styrker både vores forretning og evne til at løse endnu flere typer af opgaver for private og offentlige kunder,” siger han.

Digital tværfaglighed

Viegand Maagøe har siden etableringen varetaget digitaliseringsprojekter for kunder i ind- og udland, men indsatsen blev for alvor strømlinet med etableringen af den digitale afdeling, der i dag både selv driver og bidrager til en lang række tværfaglige projekter.

For Pernille Yding Fredslund er det et klart billede på, at digitale løsninger har potentialet til at være den stærkeste accelerator for den grønne omstilling.

”Digitalisering understøtter og effektiviserer vores arbejde på mange måder. Brugervenlige værktøjer tillader os at udbrede viden og kompetencer med færre midler og hjælpe endnu flere med en aktiv klimaindsats. Teknologi hjælper os til overblik over store mængder data og finde mønstre, der ellers ville kræve stor indsats at opdage. Det gør, at vi kan kvalificere vores indsigt og rådgivning og hjælpe med til at effektivisere den grønne omstilling,” siger hun.

Pernille Yding Fredslund har været i Viegand Maagøe ad 2 omgange. Første ansættelse var i 2011-2012, og i 2022 vendte hun tilbage efter en årrække med ansættelse i andre virksomheder.

Læs portrættet: Pernille trådte sine barnesko i Zambia, elsker digte og var med til at udvikle Danmarks første musikstreamingtjeneste


Indlæs flere nyheder