God sommer derude!

summer sommer viegand maagøe

De fleste af os vil være på ferie de næste par uger.

Vi glæder os til at arbejde videre på en mere bæredygtig fremtid med jer, når vi vender tilbage, friske og veludhvilede.
Hvis I savner noget at læse på stranden, så klik ind forbi vores videns-afdeling. Her er der rig mulighed for at blive klogere på den grønne omstilling.

Stor vækst i 2020

Medarbejderne i Viegand Maagoe

Vi trodsede COVID-19 og vækstede vores resultat 54 % i 2020. Viegand Maagøe A/S rådgiver virksomheder, kommuner og regeringer om grøn omstilling nationalt og internationalt. 

Et år i coronaens tegn har ikke bremset os – tværtimod. Vi har realiseret en resultatvækst på 54 % i 2020 og fået et resultat før skat 7,6 mio. kr. mod 4,9 mio. kr. i 2019. 

Søren Eriksen, vores administrerende direktør, er godt tilfreds. 

Vi øgede omsætningen og resultatet oven på et rigtig flot år i 2019 også. Det er et udtryk for, at vi har haft høj effektivitet og fremgang på alle vores forretningsområder med mange nye store projekter. Jeg er stolt af firmaet og vores medarbejdere, der virkelig har leveret, også under flere nedlukninger,” siger Søren Eriksen. 

Klima er større end corona

Resultatet viser ifølge Søren Eriksen, at den grønne dagsorden buldrede videre, selvom Danmark lukkede ned. 

Alle var bekymrede efter pressemødet 11. marts, men de grønne projekter blev ikke sat på pause. Arbejdet med klima og bæredygtighed er stadig lige presserende, og på sigt er det en større udfordring end corona. Jeg tror faktisk, at pandemien har understreget behovet for at løse klimakrisen og vist, hvad vi kan gøre, når vi har et fælles mål,” siger Søren Eriksen. 

Strategi til tiden

Viegand Maagøe bidrager til grøn omstilling bredt gennem projekter om bl.a. klimastrategi, ressourceoptimering, finansiering, bæredygtige produkter, grønne indkøb, cirkulær økonomi og udvikling af digitale bæredygtighedsværktøjer, klimakommunikation og kampagner. 

Søren Eriksen tilskriver virksomhedsstrategien en del af æren for det gode resultat. 

”Vi har bevidst udviklet os fra fokus på energi til bæredygtighed bredt, og den udvikling fortsætter vi med vores nye strategi for 2025. Det er helt i tråd med samfundsudviklingen, hvor klima og grøn omstilling har fået fast plads på toppen af dagsordenen,” siger Søren Eriksen. 

Rekrutterer fra øverste hylde

En del af strategien er også at udvikle kundernes strategier. Vi udvikler bl.a. klimastrategier for en lang række virksomheder i projektet ”Klimaklar SMV” og for kommuner i DK2020-samarbejdet. 

Det grønne fokus har ifølge Søren Eriksen også givet bonus, når det kommer til rekruttering. 

Vi hyrer løbende på grund af de mange nye opgaver, og vi kan mærke, at det er attraktivt at arbejde i en virksomhed, der kun beskæftiger sig med bæredygtighed. Ikke mindst hos unge medarbejdere. Vi kan tage fra øverste hylde blandt kandidater, der står med flere job at vælge imellem, og det er et stort privilegium,” siger Søren Eriksen.

Læs mere på CleantechWatch her.

Webinar: Sådan får du styr på din virksomheds CO2-aftryk

Klimaklar SMV klimastrategi smv'er

De store virksomheder kræver lige nu i stigende grad overblik over CO2-aftrykket og konkrete reduktionsplaner.

De forpligter sig til at reducere CO2-udledninger fra hele værdikæden – også fra deres underleverandører. Derfor kræver både de store virksomheder i Danmark og kunder på eksportmarkederne nu, at deres underleverandører har viden om deres CO2-aftryk. Det betyder, at SMV’er i højere grad kommer i konkurrence om gamle og nye kunder.

Med støtte fra Industriens Fond har Fremstillingsindustrien og DI sammen med en række kompetente partnere udviklet projektet Klimaklar SMV, hvor 50 virksomheder i løbet af 2021 får hjælp til at beregne deres CO2 aftryk, kendskab til hvilke reduktionsmål de kan arbejde videre med og anbefalinger til markedsføring.

På dette webinar får du indblik i, hvordan din virksomhed kan få styr på sit CO2 aftryk. Derudover hører vi, hvad de tre første virksomheder i projektet har fået ud af at deltage. Hvilke anbefalinger har de fået?, og hvad kan de anbefale til andre SMVer, der gerne vil i gang?

Webinaret er åbent for alle

7. april, 2021, 14:00 – 15:30

14.00 – 14.10 Velkomst
v/ Head of Sustainable Business Erik Thomas Johnson, DI
Få indblik I projekt Klimaklar SMV

14.10 – 14.25 Sådan kommer du i gang med at måle dit CO2 aftryk
v/ Afdelingsleder Bjarne Bach, Viegand Maagøe A/S
Hør, hvordan man som SMVer får overblik over sit CO2 aftryk med afsæt i internationale standarder, målrettet Science Based Targets reduktionsmålinger. Få svar på, hvordan man kommer i gang med at måle sit CO2 aftryk, hvad betyder de forskellige scopes?, og hvad kræver det af den enkelte virksomhed at komme i gang?

14.25 – 14.50 Hør virksomhedernes erfaringer med at være med i Klimaklar SMV?
Erfaringer, videre arbejde og gode råd.
Tasso
v/ Managing Director Kristian B. Pedersen, Tasso A/S
AM Tooling
v/ Lean- og kvalitetschef Mads Lundvald-Meyerhoff, AM Tooling A/S
Dansk Sintermetal
v/ Direktør Hans Olling, Dansk Sintermetal A/S

14.50 – 15.00 Spørgsmål og afrunding
v/ Head of Sustainable Business Erik Thomas Johnson, DI
Tips til, hvilke konkrete aktiviteter DI har på hylderne til virksomheder der gerne vil arbejde med klima og bæredygtighed.

15.30 Tak for i dag

Tilmelding

Mere info på LinkedIn


Indlæs flere nyheder