Nu kan du blive medietrænet hos Viegand Maagøe

På kurset ”Gør medierne til medspillere” kan du nu blive medietrænet af Viegand Maagøe i samarbejde med Munksgaard Kommunikation. Den første runde af kurset d. 12. november er skræddersyet til forsyningsselskaber og kommunernes tekniske forvaltninger.

medierne til medspiller kursus

På kurset ”Gør medierne til medspillere” kan du nu blive medietrænet af Viegand Maagøe i samarbejde med Munksgaard Kommunikation. Den første runde af kurset d. 12. november er skræddersyet til forsyningsselskaber og kommunernes tekniske forvaltninger.

El, vand, veje, fjernvarme og byggerier trækker ofte overskrifter – og ikke altid for det gode. Det billede kender mange ledere og specialister i forsyningsselskaber og de tekniske afdelinger i kommunerne. Med et nyt kursus tilbyder Viegand Maagøe i samarbejde med Munksgaard Kommunikation hjælp til at gøre medierne til medspillere.

”Mange bryder sig ikke om kontakten med journalister, og det kan være fristende at gå i flyverskjul. Det ser vi ikke mindst hos forsyningsselskaber og tekniske forvaltninger. Det er en skam, for dermed forpasser man muligheden for selv at præge mediebilledet,” siger journalist og Chef for kommunikation & digitale løsninger hos Viegand Maagøe, Marianne Hartz Thomas.

Undgå negative historier

Heldigvis kan omgangen med journalister og medier læres. Det er netop målet med kurset ”Gør medierne til medspillere”.

”Kender man spillereglerne, bliver det langt lettere at komme ud med den positive historie, der løfter kendskab og omdømme og skaber intern stolthed – og sikre, at misforståelser ikke ender som negative historier,” siger Marianne Hartz Thomas.

Kurset afholdes d. 12. november og kombinerer konkrete tips og tricks med en grundlæggende forståelse, for hvordan medierne fungerer.

Læs mere og tilmeld dig

Mogens Jensen roser fødevareindustriens grønne omstilling

Elektrificering af Fødevareindustrien konference

Tirsdag præsenterede DI, Landbrug & Fødevarer, Dansk Energi, DTU og Viegand Maagøe de første resultater fra projektet ”Elektrificering af Fødevareindustrien”. Arbejdet fik stor ros fra fødevareminister Mogens Jensen (S).

En lang række danske fødevarevirksomheder var tirsdag samlet i Industriens Hus i København for at blive klogere på, hvordan de kan elektrificere deres produktionsapparater.

Tidligere i år lancerede DI, Landbrug & Fødevarer, Dansk Energi, DTU og Viegand Maagøe med økonomisk støtte fra Industriens Fond projektet ”Elektrificering af Fødevareindustrien”.

Efter et halvt års analyser og virksomhedsbesøg kunne partnerne tirsdag vise fødebranchen, hvordan elektrificering af fødevareindustrien kan skære op til to procent af det danske CO2-udslip.

”Analyserne fra virksomhederne viser, at der er et potentiale, som ud fra almindelige investe-ringsprincipper er interessant. Men som har den ekstra gevinst, at det samtidig reducerer CO2-udledningen markant,” sagde adm. direktør Søren Eriksen fra scenen i Industriens Hus.

Ros fra regeringen

Fødevareminister Mogens Jensen var mødt op for at samle inspiration til regeringens arbejde med grøn omstilling af industrien. Og han havde roser med til virksomhederne.

“Der er vilje og energi i den danske fødevareindustri. Et kendetegn for sektoren er, at når man får stillet en udfordring, så knokler man på for at finde løsningerne,” sagde han.

Temaet for de fem første cases var tørring og inddampning. Beregninger fra DTU viser, at 97 procent af alle processer og energianvendelser i fødevareindustrien kan konverteres til el.

Grønt fokus i virksomhederne

Og i virksomhederne er man opmærksom på potentialet.

”Det er vigtigt for CP Kelco at bidrage til den grønne omstilling. Fokus på en bæredygtig produktion er vigtigt for vores konkurrenceevne. Og omstilling fra naturgas til grøn strøm kan være en af vejene for os,” siger Jørn Stryger, fabriksdirektør hos CP Kelco.

De fem virksomheder i første tema er Lactosan, KMC, Arla Foods Ingredients, TripleNine og CP Kelco. Heraf var de tre rejst til København for at drøfte deres erfaringer på scenen.

“Vi har fokus på at reducere vores samlede klimabelastning og undersøger forskellige redskaber. Her er delvis elektrificering af vores spraytårne et relevant bud, som vil indgå i vores samlede strategi for grøn omstilling af produktionen,” siger Jørn Leth Frandsen, adm. direktør Lactosan.

Hos Arla Foods Ingredients ser man også positivt på muligheden for at udskifte fossile brændsler med grøn strøm.

”Elektrificering og optimering er blandt de vigtigste redskaber til at nå vores målsætninger, og dette projekt er et seriøst bud på en løsning, som vi godt kunne implementere flere steder på Danmark Protein og andre sites,” sagde Mogens Bøgh Pedersen, fabriksdirektør i Arla Foods Ingredients.

Læs mere om projektet på eliindustrien.dk

Viegand Maagøe vinder projekter om global grøn omstilling

global grøn omstilling

I de næste 3 år vil Viegand Maagøe bistå Energistyrelsen med at dele dansk know-how for at opnå en bedre, hurtigere grøn omstilling globalt.

I konsortium med COWI, EA Energianalyse og DTU har Viegand Maagøe vundet 5 ud af 6 rammekontrakter for konsulentbistand til Energistyrelsens landeprogrammer og -projekter fra 2020-2023.

Dermed bliver Viegand Maagøe de næste 3 år en del af Energistyrelsens indsats for global rådgivning, der skal dele dansk erfaring med lande i hele verden.

Direktør i Viegand Maagøe Søren Eriksen siger:

“Vi er meget glade og stolte over at have vundet kontrakterne, som er en vigtig del af vores indsats for at fremme grøn omstilling globalt. Vi har allerede haft fornøjelsen af at samarbejde med Energistyrelsen i udvalgte lande, og vi ser frem til endnu mere samarbejde over hele verden. Vi ved, at potentialet er enormt, når dansk erfaring med grøn omstilling bidrager til energisystemer, der kombinerer lav CO2-udledning og stabil energiforsyning med økonomisk vækst.”

Leder indsats for energieffektivitet

Energistyrelsens globale rådgivning samarbejder med lande som Mexico, Vietnam, Ukraine, China og USA. De 5 kontrakter dækker hver deres globale tema:

  • Energiplanlægning og modellering
  • Integration af vedvarende energi
  • Udvikling af offshore vindenergi
  • Energieffektivitet
  • Klimatilpasning

Viegand Maagøe er tovholder på kontrakten om energieffektivitet og partner på de andre kontrakter.

Læs mere om vores ydelser

Læs mere om Energistyrelsens globale rådgivning


Indlæs flere nyheder