Rådgivere i grøn omstilling vækster markant

Viegand Maagøe medarbejdere Rådgivere i grøn omstilling

2019 var et godt år for central rådgiver i grøn omstilling og bæredygtighed. Viegand Maagøe A/S, der rådgiver virksomheder, kommuner og regeringer nationalt og internationalt, vækstede resultatet med 37 %. En ny bestyrelsesformand er netop tiltrådt.

26. maj 2020 København: At bæredygtighed er en god business case er ikke nyt for de cirka 50 eksperter i grøn omstilling og bæredygtighed i Viegand Maagøe A/S. For i 2019 realiserede de en vækst på 37 %. Årets resultat var på 3,8 mio. kr. mod 2,7 mio. kr. året før.

Søren Eriksen, administrerende direktør i Viegand Maagøe A/S, er stolt over det grønne arbejde.

”I 2019 har vi oplevet en betydelig fremgang i efterspørgslen efter ydelser på alle vores forretningsområder. Vi øgede omsætningen og resultatet og udviklede samtidig virksomheden til at stå stærkt til samfundets øgede fokus på bæredygtighed og grøn omstilling, både nationalt og internationalt.” siger han.

Konsulenthuset arbejder nu på en ny strategi, der ifølge direktøren er essentiel for videre udvikling og vækst.

”Vi er lige nu ved at afslutte arbejdet med en ny strategi, der rækker frem til 2025 med fortsat stort fokus på bæredygtighed og grøn omstilling og dertil et boost i vores aktiviteter inden for digitalisering og internationalisering,” siger Søren Eriksen.

Gør kunder bæredygtige
I dag tilbyder Viegand Maagøe en bred vifte af viden og rådgivning med projekter, der veksler fra bl.a. energieffektivisering og overskudsvarme til lovforberedende arbejde for EU-Kommissionen om bæredygtige produkter, genanvendelse af materialer og ressourceeffektivitet, grønne indkøb, cirkulær økonomi i SMV’er og udvikling af nye digitale bæredygtighedsværktøjer og klimakommunikation og kommunikationskampagner.

”Vi har et hav af projekter, men de har ét til fælles: Vores rådgivning skaber grøn omstilling. Vi ønsker at skabe konkrete effekter i samfundet; om det er mindre CO2-udledning, flere cyklister i byerne eller mere genanvendt affald. Vi vil se vores kunder blive mere bæredygtige,” siger Søren Eriksen.

Påvirkningen fra Covid-19-virussen på konsulenthusets omsætning, resultat og likviditet er fortsat usikker. Men en ting er sikkert for Søren Eriksen, og det er, at bæredygtighed og grøn omstilling er vigtige redskaber i genopretningen af samfundet efter Covid-19.

Ny bestyrelsesformand
Viegand Maagøe A/S har også netop i dag sagt goddag til Keld Sørensen som ny bestyrelsesformand. Keld Sørensen arbejder i dag som professionelt bestyrelsesmedlem og har tidligere været finansdirektør i bl.a. COWI og Flügger.

”Kelds solide erfaring fra bl.a. COWI og med andet bestyrelsesarbejde ser jeg frem til, at han bringer i spil hos os. I udmøntningen af vores nye strategi får han også en vigtig rolle at spille,” siger Søren Eriksen.

Keld Sørensen ser frem til sin nye rolle.

”Jeg glæder mig til at tage fat på opgaven som bestyrelsesformand i Viegand Maagøe. Jeg synes, det er en spændende virksomhed, som i den grad har placeret sig centralt på den grønne dagsorden,” siger Keld Sørensen.

Læs mere om Viegand Maagøes ydelser

Yderligere oplysninger:
Administrerende direktør Søren Eriksen: 20 20 24 54

Corona i Danmark: På den anden side af karantænen

Viegand Maagøe er tilbage på kontoret efter tre måneder med karantæne.

Vi har været igennem tre særlige måneder, hvor vores arbejde for den grønne omstilling primært er foregået hjemmefra. Fysiske møder er blevet erstattet af samtaler over webcam, og mange projekter har ændret karakter. Men opgaverne er blevet løst, og vi er positivt overrasket over, at det har kunne lade sig gøre uden større udfordringer.

I sidste uge blev Sundhedsstyrelsens retningslinjer for afstand ændret fra 2 til 1 meter som hovedregel, og derfor besluttede vi, at det var forsvarligt alle at møde op fysisk på vores kontorer. Omstændighederne er stadig lidt specielle, og vi tager stadig de nødvendige forholdsregler, men vores arbejdsgang er nærmest normal igen.

I kan stadig fange os på mail eller telefon, eller komme forbi til fysiske møder. Vi glæder os til at starte op igen.

Alle os fra VM

Ny portal guider til bæredygtig plastikbrug

plastikviden plastik viegand maagøe

Hvordan sænker vi miljøbelastningen fra plastik – og hvad kan du selv gøre? Viegand Maagøe har for Miljøstyrelsen bygget plastikviden.dk, der samler viden og forbrugerinformation om plastik.

Plastik er dårligt. Eller er det?

Et voksende fokus på plastik fra blandt andet medier, NGO’er og interesseorganisationer har medført en eksplosion i antallet af medieomtaler og opslag på sociale medier om plastik.

Miljøstyrelsen har nu taget initiativ til at samle viden og forbrugerinformation om plastik på den nye portal Plastikviden.dk, der henvender sig til både borgere, erhvervsliv og myndigheder.

Test dig selv: Hvor grønt er dit plastikliv?

Portalen og den digitale løsning er designet og udviklet af Viegand Maagøe for Det Nationale Plastikcenter i Miljøstyrelsen.

En særlig feature er en test, hvor du kan blive klogere på din egen omgang med plastik. Gennem 10 spørgsmål om plastik i hverdagen kan du finde ud af, hvordan du får en mere bæredygtig plastikbrug.

plastikviden plastik nationale plastikcenter viegand maagøe

Mindre belastning af miljø og klima

Plastikviden.dk udbreder eksisterende viden, men publicerer også ny viden. Det skal blandt andet føre til et mere bæredygtigt plastikforbrug.

Vi har kombineret vores store erfaring med webformidling og dybe viden om plastik og genanvendelse til at skabe et let og tilgængeligt site. Målet er at gøre det nemt for borgere, virksomheder og organisationer at bruge sitets indhold i deres hverdag, så vores forbrug af plastik bliver mere bæredygtigt og cirkulært, siger Marianne Hartz Thomas, der er chef for kommunikation og digitale løsninger i Viegand Maagøe.

Plastikviden.dk samler viden om plastikkens vej fra råvare til genbrug og genanvendelse. Viegand Maagøe har til brug for sitet digitaliseret en stor mængde viden om plastik og vil i samarbejde med Miljøstyrelsen tilføje nyt indhold løbende over de kommende år.

Besøg plastikviden.dk

Læs mere om udviklingen af plastikviden.dk