Viegand Maagøe bliver leverandør til stor indkøbsaftale med staten

Viegand Maagøe har kvalificeret sig til at være SKI-leverandør af grøn rådgivning.

SKI – Staten og Kommunernes Indkøbsservice – laver indkøbsaftaler for den offentlige sektor, og Viegand Maagøe er blevet udpeget som en af 10 virksomheder, der kan levere rådgivning indenfor ”Grønne ydelser”.

Det betyder, at alle offentlige institutioner og offentligt ejede virksomheder inden for nogle fastsatte rammer fremover kan købe ydelser og services af Viegand Maagøe, uden at opgaverne skal igennem en udbudsproces.

”Vi er rigtig glade for, at Staten og Kommunernes Indkøbsservice har valgt os som én af deres samarbejdspartnere,” siger administrerende direktør Søren Eriksen.

Viegand Maagøe er blevet udvalgt efter en omfattende prækvalificeringsproces, hvor der bl.a. blev lagt vægt på virksomhedernes referencer.

”Nu bliver det endnu lettere for offentlige instanser at drage fordel af vores mange års erfaring og dybe, tværfaglige indsigt i den bæredygtige omstilling, og det glæder vi os virkelig til. Samtidig er vi også meget stolte af at være blevet udvalgt til SKI, for det er endnu en blåstempling af vores arbejde og en anerkendelse af de mangefacetterede kompetencer, som vores mere end 100 medarbejdere besidder,” siger Søren Eriksen.

At ”Grønne ydelser” er en del af SKI-aftalen for Managementsupport er helt nyt, og delaftalen omfatter rådgivning og ydelser inden for klima og miljø, der kan fremme den grønne omstilling i den offentlige sektor. Det kan f.eks. være overgangen til cirkulær økonomi, udvikling af CO2-regnskaber eller rådgivning til at håndtere kommende ESG-krav og lovgivning.

Hvert år indkøber det offentlige for 400 mia. kr. hos private virksomheder, og 3 % af indkøbene bliver foretaget på SKI-aftaler.

Læs mere om Viegand Maagøe som SKI-leverandør Læs mere om SKI-aftalen på SKI.dk

Et kig tilbage på 2023

Viegand Maagøe sommerbillede

2023 har været et stort år for Viegand Maagøe. Vi er vokset, og er nu over 100 ansatte der befinder sig i bæredygtighedens frontlinje. Derfor er vi også flyttet fra vores gamle kontor i København til større lokaler med flot udsigt over Søerne.

Arbejdet med bæredygtighed har fået sat nogle gode rammer i form af CSRD, som vi allerede nu ser et kæmpe potentiale i. ESG-rammeværket kommer i høj grad til at påvirke vores rådgivning fremover, og mange af jer har nok lagt mærke til, at vi ofte fortæller om de kommende rapporteringskrav.

Vi ser frem flere projekter næste år, som hjælper verden i en grønnere retning.

Højdepunkter fra 2023

Nyt kontor i København

Før boede vi på Nørre Farimagsgade. Nu er vi flyttet i nye, luftige lokaler på Nørre Søgade 35 med flot udsigt til Søerne. Det var en stor fornøjelse at byde kunder, partnere og venner af huset på besøg. Har du endnu ikke besøgt os er du meget velkommen til at booke et kaffemøde.

Ny afdeling dedikeret til digitale løsninger

Digital afdeling jul

”Det nye team er et udtryk for en fokuseret satsning og en strømlining af indsatsen”, fortalte Søren Eriksen til Berlingske tillæg Grøn Tech. Pernille Yding Fredslund står i spidsen for afdelingen på nu 11 ansatte, der udnytter digitale værktøjers muligheder for at styrke arbejdet med grøn omstilling.

Lær Pernille at kende her

Boliganalysen vandt bronze i Danish Digital Awards

Boliganalysen Danish Digital Award 23

Boliganalysen er blevet kaldt “weapon of mass reduction” af kommunerne, fordi det er et af de bedste værktøjer til at reducere Danmarks CO2-udledninger. 40% af landets energiforbrug går til går til opvarmning af bygninger, og størstedelen af vores energiforbrug kommer fra fossile brændsler. Boliganalysen giver en nem adgang til at mindske klimaaftrykket.

Vores egen podcast: Do No Significant Harm

Viegand Maagøe podcast Do No Significant Harm

2023 var året, hvor vores helt egen podcast Do No Significant Harm kom ud at flyve. Med formålet om at gøre folk klogere på professionelt arbejde med bæredygtighed, blev der delt erfaringer, bekymringer og viden afsnit efter afsnit.

Genafspil episoder på din yndlingsplatform eller her på siden.

Over 30 virksomheder er nu klimaklar!

klimaklar servicevirksomhed

Klimaklar Servicevirksomhed har hjulpet over 30 virksomheder igennem et gratis rådgivningsforløb, hvor de har fået værktøjerne til at gå i gang med at lave et CO2-regnskab de kan bruge til at identificere tiltag, der kan bidrage til den grønne omstilling. Vi er enorm stolte over at se deres ambitioner blive ført ud i livet.

20 gode cases, der får os væk fra fossile brændsler

elektrificering af fødevareindustrien

Elektrificering af Fødevareindustrien blev afsluttet med en stor konference, hvor vi præsenterede resultaterne fra 3 års arbejde med elektriske alternativer til fossil opvarmning. Projektet har været en stor succes, og vores 20 business cases kan fremover bruges som inspiration til andre industrivirksomheder.

Bliv inspireret på vores projektsite.

Gode snakke på Folkemødet

Folkemødet 2023 paneldebat

Igen i år var vi på Folkemødet på Bornholm, hvor vi deltog i flere spændende debatter om fremtidens muligheder og udfordringer. Særligt ESG var et hot emne. I vores hverdag taler vi mest om bæredygtighed i en professionel kontekst, så Folkemødet var en skøn mulighed for at være mere, ja, folkelige.

Gratis kommunikationstjek til de hurtige!

kommunikationstjek

Lige nu tilbyder vi et gratis kommunikationstjek med fokus på bæredygtighedskommunikation til de første 10 virksomheder.

Balancegangen mellem greenwashing og fængende budskaber kan være hårfin. Derfor tilbyder vi lige nu et gratis kommunikationstjek af jeres kommunikationskanaler såsom hjemmeside, sociale medier eller printede materialer.

Kommunikationstjekket tager temperaturen på, hvordan I arbejder med bæredygtighedskommunikation, og vi kommer med anbefalinger, så I både undgår greenwashing og greenhushing.

Hvordan foregår det?

Vi gennemgår jeres kommunikationskanaler og ser på, hvordan I taler om jeres indsatser og mål inden for bæredygtighed og klima. Herefter mødes vi med jer og tager en snak om både jeres kommunikation og jeres ambitioner, og hvordan I arbejder med bæredygtighed og bæredygtighedskommunikation i dag.

Vi sender jer hjem med en række anbefalinger i forhold til formulering af budskaber, brug af kanaler, og hvordan I kan styrke jeres bæredygtighedskommunikation i fremtiden.

Gratis for de første 10 virksomheder!

Kasper EgebergVi ved, at mange virksomheder er nervøse for at blive beskyldt for greenwashing. Det synes vi er en skam! Derfor tilbyder vi at hjælpe 10 virksomheder med de første spadestik – helt uden omkostninger.

Skal din virksomhed være en af de 10? Så kontakt os nu, og vær en af de første til at få et gratis tjek af jeres bæredygtighedskommunikation.

Skriv til Kasper Egeberg på keg@viegandmaagoe.dk