Hvad er fremtiden for overskudsvarme?

Peter Maagøe Petersen

“Al projektudvikling inden for overskudsvarme stopper ved udgangen af 2019, hvis ikke der snarest sikres sammenhæng og rimelighed i lovgivning og incitamenter for virksomhedernes udnyttelse af overskudsvarme.”

Det var budskabet, da Peter Maagøe holdt et oplæg i Industriens Hus ved DI og Dansk Fjernvarmes konference om overskudsvarme i går.

Udnyt overskudsvarmen

Industriens overskudsvarme skal gå til fjernvarmenettet og ikke fuglene. Peter Maagøe holder i dag oplæg om netop dette til DI og Dansk Fjernvarmes konference om overskudsvarme. Han fortæller om vigtigheden i at forholde sig mere nuanceret til begrebet overskudsvarme, når ny lovgivning skal udformes. Peter kommer også kritikken om ”falsk overskudsvarme” i møde. Han opfordrer til at etablere en certificeringsordning, hvor en teknisk ekspert i et givet projekt kan verificere, om der er risiko for, at virksomheden producerer falsk overskudsvarme eller ej.

Viegand Maagøe optaget som medlem af Concito


På et rådsmøde i aftes blev Viegand Maagøe officielt optaget som medlem af den grønne tænketank Concito. Det er helt i Viegand Maagøes ånd, mener direktør Søren Eriksen.

“Vi er ikke bare eksperter i energibesparelser, vi arbejder bredt med bæredygtighed og cirkulær økonomi inden for industri, produkter og kommunikation for både private og offentlige kunder. Det er naturligt for os at blive medlem af Concito og bidrage til det gode arbejde, der foregår,” siger Søren Eriksen.

Viegand Maagøe blev optaget sammen med 15 andre nye medlemmer, blandt andre Siemens, Danish Crown, Københavns Lufthavn og privatpersoner som Jesper Theilgaard og Frank Hvam.

Læs mere om Concito og de nye medlemmer.