Viegand Maagøe bliver leverandør til stor indkøbsaftale med staten

Viegand Maagøe har kvalificeret sig til at være SKI-leverandør af grøn rådgivning.

SKI – Staten og Kommunernes Indkøbsservice – laver indkøbsaftaler for den offentlige sektor, og Viegand Maagøe er blevet udpeget som en af 10 virksomheder, der kan levere rådgivning indenfor ”Grønne ydelser”.

Det betyder, at alle offentlige institutioner og offentligt ejede virksomheder inden for nogle fastsatte rammer fremover kan købe ydelser og services af Viegand Maagøe, uden at opgaverne skal igennem en udbudsproces.

”Vi er rigtig glade for, at Staten og Kommunernes Indkøbsservice har valgt os som én af deres samarbejdspartnere,” siger administrerende direktør Søren Eriksen.

Viegand Maagøe er blevet udvalgt efter en omfattende prækvalificeringsproces, hvor der bl.a. blev lagt vægt på virksomhedernes referencer.

”Nu bliver det endnu lettere for offentlige instanser at drage fordel af vores mange års erfaring og dybe, tværfaglige indsigt i den bæredygtige omstilling, og det glæder vi os virkelig til. Samtidig er vi også meget stolte af at være blevet udvalgt til SKI, for det er endnu en blåstempling af vores arbejde og en anerkendelse af de mangefacetterede kompetencer, som vores mere end 100 medarbejdere besidder,” siger Søren Eriksen.

At ”Grønne ydelser” er en del af SKI-aftalen for Managementsupport er helt nyt, og delaftalen omfatter rådgivning og ydelser inden for klima og miljø, der kan fremme den grønne omstilling i den offentlige sektor. Det kan f.eks. være overgangen til cirkulær økonomi, udvikling af CO2-regnskaber eller rådgivning til at håndtere kommende ESG-krav og lovgivning.

Hvert år indkøber det offentlige for 400 mia. kr. hos private virksomheder, og 3 % af indkøbene bliver foretaget på SKI-aftaler.

Læs mere om Viegand Maagøe som SKI-leverandør Læs mere om SKI-aftalen på SKI.dk

Et kig tilbage på 2023

Viegand Maagøe sommerbillede

2023 har været et stort år for Viegand Maagøe. Vi er vokset, og er nu over 100 ansatte der befinder sig i bæredygtighedens frontlinje. Derfor er vi også flyttet fra vores gamle kontor i København til større lokaler med flot udsigt over Søerne.

Arbejdet med bæredygtighed har fået sat nogle gode rammer i form af CSRD, som vi allerede nu ser et kæmpe potentiale i. ESG-rammeværket kommer i høj grad til at påvirke vores rådgivning fremover, og mange af jer har nok lagt mærke til, at vi ofte fortæller om de kommende rapporteringskrav.

Vi ser frem flere projekter næste år, som hjælper verden i en grønnere retning.

Højdepunkter fra 2023

Nyt kontor i København

Før boede vi på Nørre Farimagsgade. Nu er vi flyttet i nye, luftige lokaler på Nørre Søgade 35 med flot udsigt til Søerne. Det var en stor fornøjelse at byde kunder, partnere og venner af huset på besøg. Har du endnu ikke besøgt os er du meget velkommen til at booke et kaffemøde.

Ny afdeling dedikeret til digitale løsninger

Digital afdeling jul

”Det nye team er et udtryk for en fokuseret satsning og en strømlining af indsatsen”, fortalte Søren Eriksen til Berlingske tillæg Grøn Tech. Pernille Yding Fredslund står i spidsen for afdelingen på nu 11 ansatte, der udnytter digitale værktøjers muligheder for at styrke arbejdet med grøn omstilling.

Lær Pernille at kende her

Boliganalysen vandt bronze i Danish Digital Awards

Boliganalysen Danish Digital Award 23

Boliganalysen er blevet kaldt “weapon of mass reduction” af kommunerne, fordi det er et af de bedste værktøjer til at reducere Danmarks CO2-udledninger. 40% af landets energiforbrug går til går til opvarmning af bygninger, og størstedelen af vores energiforbrug kommer fra fossile brændsler. Boliganalysen giver en nem adgang til at mindske klimaaftrykket.

Vores egen podcast: Do No Significant Harm

Viegand Maagøe podcast Do No Significant Harm

2023 var året, hvor vores helt egen podcast Do No Significant Harm kom ud at flyve. Med formålet om at gøre folk klogere på professionelt arbejde med bæredygtighed, blev der delt erfaringer, bekymringer og viden afsnit efter afsnit.

Genafspil episoder på din yndlingsplatform eller her på siden.

Over 30 virksomheder er nu klimaklar!

klimaklar servicevirksomhed

Klimaklar Servicevirksomhed har hjulpet over 30 virksomheder igennem et gratis rådgivningsforløb, hvor de har fået værktøjerne til at gå i gang med at lave et CO2-regnskab de kan bruge til at identificere tiltag, der kan bidrage til den grønne omstilling. Vi er enorm stolte over at se deres ambitioner blive ført ud i livet.

20 gode cases, der får os væk fra fossile brændsler

elektrificering af fødevareindustrien

Elektrificering af Fødevareindustrien blev afsluttet med en stor konference, hvor vi præsenterede resultaterne fra 3 års arbejde med elektriske alternativer til fossil opvarmning. Projektet har været en stor succes, og vores 20 business cases kan fremover bruges som inspiration til andre industrivirksomheder.

Bliv inspireret på vores projektsite.

Gode snakke på Folkemødet

Folkemødet 2023 paneldebat

Igen i år var vi på Folkemødet på Bornholm, hvor vi deltog i flere spændende debatter om fremtidens muligheder og udfordringer. Særligt ESG var et hot emne. I vores hverdag taler vi mest om bæredygtighed i en professionel kontekst, så Folkemødet var en skøn mulighed for at være mere, ja, folkelige.

Kom nu! Vær på forkant med ESG, og gør din virksomhed en tjeneste

HI Messen Viegand Maagøe

Hvis din virksomhed ikke allerede er i gang med at blive skarp på fænomenet ESG, og hvordan der skal rapporteres på det, er det på tide at komme i gang, siger vores direktør Søren Eriksen til de mange deltagere på messen.

Når tæt på 20.000 repræsentanter fra alle hjørner af industrien mødes i Herning til messen HI Tech & Industry Scandinavia i denne uge, bliver der talt forretning, udvekslet visitkort og fremvist nye produkter.

Det er helt, som det skal være. Men samtidig håber jeg også, der i år vil være mere fokus på ESG og den tsunami af krav til rapportering, der er på vej og som bliver indfaset fra 2024.

Og ja, kravene fra EU er i første omgang møntet på virksomheder med flere end 250 ansatte, men det betyder ikke, at man som lille eller mellemstor virksomhed kan læne sig tilbage og glæde sig over at gå fri. Tværtimod!

For mange er ikke gået i gang

50.000 virksomheder i EU bliver omfattet af kravene, og de kommer til at stille krav til deres underleverandører om, at de har styr på deres rapportering. På den måde spreder rapporteringskravet sig langt ud i værdikæderne, og som virksomhed kan man lige så godt være på forkant og sætte gang i arbejdet i dag.

Den meget reelle konsekvens for B2B-virksomheder er nemlig, at de mister eksisterende kunder og ikke kan tiltrække nye, hvis de ikke kan påvise som minimum at være i gang med at få styr på rapporteringen.

I Danmark har vi heldigvis en stor og stærk gruppe af SMV’er, der bidrager positivt til dansk erhvervsliv. Men der er grund til at være en smule bekymret på deres vegne.

I april kunne Jyllands-Posten offentliggøre en undersøgelse, der viste, at kun 3 % af de adspurgte virksomheder på daværende tidspunkt havde en plan for, hvordan de vil håndtere rapporteringen på tværs af hele ESG-området. Så er der mildest nok at tage fat på.

Masser af værdi i ESG

Den gode nyhed er selvfølgelig, at det ikke er for sent. Endnu. For der skal ske noget med det samme, hvis det ikke pludselig skal være det.

Jeg forstår godt, hvis det for en mindre virksomhed kan virke som en uoverstigelig opgave at give sig i kast med ESG-rapportering. For hvor skal man lige begynde? Og hvem skal sørge for, det bliver gjort, når forretningen samtidig skal holdes i gang?

Så tillad mig at berolige en smule. Man kan nemlig tage det i mindre bidder, og når man kommer i gang, giver arbejdet med ESG rent faktisk rigtig meget værdi til virksomheden. På den måde føre det, der kan føles som en byrde, en belønning med sig.

Et par råd til, hvordan din virksomhed kommer i gang: