Kom nu! Vær på forkant med ESG, og gør din virksomhed en tjeneste

HI Messen Viegand Maagøe

Hvis din virksomhed ikke allerede er i gang med at blive skarp på fænomenet ESG, og hvordan der skal rapporteres på det, er det på tide at komme i gang, siger vores direktør Søren Eriksen til de mange deltagere på messen.

Når tæt på 20.000 repræsentanter fra alle hjørner af industrien mødes i Herning til messen HI Tech & Industry Scandinavia i denne uge, bliver der talt forretning, udvekslet visitkort og fremvist nye produkter.

Det er helt, som det skal være. Men samtidig håber jeg også, der i år vil være mere fokus på ESG og den tsunami af krav til rapportering, der er på vej og som bliver indfaset fra 2024.

Og ja, kravene fra EU er i første omgang møntet på virksomheder med flere end 250 ansatte, men det betyder ikke, at man som lille eller mellemstor virksomhed kan læne sig tilbage og glæde sig over at gå fri. Tværtimod!

For mange er ikke gået i gang

50.000 virksomheder i EU bliver omfattet af kravene, og de kommer til at stille krav til deres underleverandører om, at de har styr på deres rapportering. På den måde spreder rapporteringskravet sig langt ud i værdikæderne, og som virksomhed kan man lige så godt være på forkant og sætte gang i arbejdet i dag.

Den meget reelle konsekvens for B2B-virksomheder er nemlig, at de mister eksisterende kunder og ikke kan tiltrække nye, hvis de ikke kan påvise som minimum at være i gang med at få styr på rapporteringen.

I Danmark har vi heldigvis en stor og stærk gruppe af SMV’er, der bidrager positivt til dansk erhvervsliv. Men der er grund til at være en smule bekymret på deres vegne.

I april kunne Jyllands-Posten offentliggøre en undersøgelse, der viste, at kun 3 % af de adspurgte virksomheder på daværende tidspunkt havde en plan for, hvordan de vil håndtere rapporteringen på tværs af hele ESG-området. Så er der mildest nok at tage fat på.

Masser af værdi i ESG

Den gode nyhed er selvfølgelig, at det ikke er for sent. Endnu. For der skal ske noget med det samme, hvis det ikke pludselig skal være det.

Jeg forstår godt, hvis det for en mindre virksomhed kan virke som en uoverstigelig opgave at give sig i kast med ESG-rapportering. For hvor skal man lige begynde? Og hvem skal sørge for, det bliver gjort, når forretningen samtidig skal holdes i gang?

Så tillad mig at berolige en smule. Man kan nemlig tage det i mindre bidder, og når man kommer i gang, giver arbejdet med ESG rent faktisk rigtig meget værdi til virksomheden. På den måde føre det, der kan føles som en byrde, en belønning med sig.

Et par råd til, hvordan din virksomhed kommer i gang:

Ses vi på HI Messen i år?

HI Messen Viegand Maagøe

Viegand Maagøe sender Søren, Christian og Bjørn til Herning for at dele indsigter om ESG, grøn strøm og industriens udfordringer.

Tirsdag d. 3. oktober:

  • Søren giver indblik i krav til ESG, og den værdi det skaber for alle involverede. Palsgaard A/S er med som casevirksomhed.
  • Bjørn deler viden om grøn omstilling af den amerikanske fødevareindustri hos The Trade Council.
  • Så kan du også få en snak med Christian om, hvordan man praktisk fører bæredygtige strategier ud i livet hos DI Produktion.

Onsdag d. 4. oktober:

  • Her deler Søren indsigter fra vores arbejde med at elektrificere fødevareindustrien. Her deler ABB og Thise Mejeri deres perspektiver. Det bliver spændende!
  • Bagefter kan du blive klogere på hvilke kompetencer du bør have styr på, når du går i gang med ESG-arbejdet.

Se hele programmet her: HI Messen Program

Vi glæder os til at se dig!

Vi deltager i Folkemødet 2023

Viegand Maagøe Folkemødet

Viegand Maagøe tager på Folkemødet med et stærkt hold, og glæder os til at snakke om ESG, klima og cykelsport. Der er en helt magisk stemning af dybe faglige debatter og bred folkelig hygge, som med garanti har potentiale for at skabe forandring.

Viegand Maagøe deltager mange begivenheder på Folkemødet

S(ocial) – er langt mere end tal og procentsatser
Med Tænketanken EQUALIS
15. juni 2023 13:00 – 14:00
Scene: H5 – Vandkantsscenen
Læs mere

Hvor cirkulær er du? Eller du er måske snarere pæreformet?
15. juni 2023 14:00 – 15:00
Scene: G19 – Vandkantsscenen
Læs mere

Klimakommunikation: Er kampen mod greenwashing gået for vidt
15. juni 2023 15:00 – 16:00
Scene: H5 – Vandkantsscenen
Læs mere

Fremtidens fyraftensøl og fredagsslik er grøn – eller er det?
16. juni 2023 11:00 – 12:00
Scene: H5 – Vandkantsscenen
Læs mere

Grøntvaskeren – Tjek om du også bliver snydt?
16. juni 2023 11:00 – 12:00
Scene: H5 – Vandkantsscenen
Læs mere

Fra lovpligtigt klimaregnskab til strategisk ledelsesværktøj
Med Forbrugerrådet Tænk
16. juni 2023 13:00 – 13:45
Scene: H10 – IT-Branchens IT-Paratskib
Læs mere

Klimascreening – Walk in klimaregnskab
16. juni 2023 15:00 – 16:00 og 17. juni 13:00-14:00
Scene: H5 – Vandkantsscenen
Læs mere

Kom og sig hej!

Vi er altid friske på at tale om grøn omstilling, cykelløb eller cirkulær økonomi. Glæder os til at møde jer på Folkemødet!