Om os

Grøn omstilling sker i et møde mellem teknologi, finansiering, mennesker og adfærd. Derfor er vi eksperter i de områder.

Grøn omstilling

I Viegand Maagøe skaber vi grøn omstilling

 • Med teknisk rådgivning skaber vi maksimal værdi fra energi og materialer.
 • Vi udvikler strategier, der omfavner den grønne omstilling.
 • Vi gør det muligt ved at vise vejen til den rigtige finansiering.
 • Vi åbner dørene til mennesker og adfærd, der er nøglen til forandring.

Grøn ER det nye sort, når vi skaber værdi med kunder overalt i verden. Vi styrker konkurrenceevnen og sikrer samtidig konkrete energi- og ressourceforbedringer. Fordi bæredygtighed betaler sig.

Vi har hjulpet EU med at udvikle energikrav til produkter og ecodesign, der årligt sparer, hvad der svarer til hele Italiens energiforbrug eller
175 mio. ton olie

Kilde: EU-Kommissionen

Vores rådgivere er specialister inden for:

 • Energi og ressourcer
 • Produkter
 • Bygninger
 • Økonomi
 • Kommunikation

Vi udnytter styrken af vores samlede fagligheder til at nå hele vejen rundt og tænke nyt for at skabe de bedste løsninger.

> Find en medarbejder

Viegand Maagøes organisering

Vi rådgiver i teams, der arbejder sammen på tværs:

 • Industri
 • Bæredygtighed
 • Kommunikation og digitale løsninger
 • Strategi, samfundsøkonomi og finansiering

Tal og fakta

Viegand Maagøe blev etableret i 2006 og har i dag omkring 50 ansatte fordelt i København og Aarhus.

Cirka 80 % af kunderne er private og 20 % offentlige.

40 % af vores projekter er internationale.

Viegand Maagøe er eliteleverandør til det offentlige som en af de 1 % største leverandører til den offentlige sektor i 2018.

 

Værdier

Vi arbejder ud fra 4 grundværdier. Værdierne er besluttet af medarbejdere og ledelse i fællesskab i 2016.

Helhedsorienteret

Helhedsorienteret

Vi sætter vores samlede faglighed i spil ved at lytte, stille spørgsmål og undre os. Vi tror på, at denne helhedsorienterede tilgang skaber de bedste løsninger for vores kunder – og for miljø og klima.

Ordentlighed

Ordentlighed

Vi holder ord, og samarbejdspartnere kan stole på, at vi er en god, loyal partner. Vores kunder skal opleve, at vi altid håndterer opgaver og situationer på en god måde.

Høj faglighed

Høj faglighed

Vi bruger aktivt vores dybe og samlede viden som eksperter – i projekter, i vores rådgivning og i vores løsninger. Vi deler viden internt og eksternt og udvikler løbende vores viden.

Bæredygtighed

Bæredygtighed

Vi arbejder for bæredygtighed, både miljømæssigt, økonomisk og socialt – lokalt og globalt. Grøn omstilling er kernen i vores arbejde, og vi køber f.eks. selv CO2-neutral strøm, cykler til møder og serverer postevand i stedet for flaskevand.

Verdensmålene

Vi understøtter FN’s Verdensmål

Viegand Maagøes arbejde understøtter FN’s 17 Verdensmål for 2030. Vores projekter bidrager særligt til at nå mål #7 og #12.

> Se, hvordan vores projekter bidrager til de enkelte Verdensmål.

Vi bidrager bl.a. ved at:

 • Spare energi i industrien
  Vi forbedrer konkurrenceevnen for vores kunder i industrien ved at optimere energiforbruget. F.eks. har vi hjulpet Arla til bl.a. at spare 55 % gas og 15 % el på deres fabrik i Nørre Vium.
 • Udforme EU’s energikrav
  Vi udarbejder en vigtig del af det faglige grundlag for EU’s ecodesignkrav og energimærkning. Det fører til enorme energibesparelser, der i 2020 svarer det til årlige energiforbrug i Italien.
 • Udbrede energisparetips
  For Energistyrelsen udbreder vi tips, guides og gode råd om at spare energi til almindelige danskere, erhvervsliv og det offentlige med SparEnergi.dk som omdrejningspunkt.

Vi bidrager bl.a. ved at:

 • Fremme cirkulær økonomi
  Vi rådgiver om cirkulære produkter og tjenester. Vi har bl.a. hjulpet med at up-cycle brugt husholdningsplast, så det kan erstatte ny plast i højværdi-produkter – og recirkuleres op til 10 gange.
 • Forbedre ressourceforbrug i produktion
  Vi hjælper kunder til at udnytte ressourcerne bedre. Vi har f.eks. hjulpet en virksomhed med at udnytte energi, som tidligere endte i et vådt køletårn og har dermed sparet vand og kemikalier.
 • Se på hele livscyklussen
  Vi beregner totalomkostninger, der viser fordelene ved ressourceeffektive produkter. Bl.a. har vi vist, at lave driftsudgifter gør det fordelagtigt at købe energieffektive computere, selvom de koster lidt mere i indkøbspris.

C02-neutralt websitec02 neutralt website

Selv den mindste handling gør en forskel, og et C02-neutralt website er et skridt i den rigtige retning. Vores websites forbrug af energi bliver omsat til konkrete CO2-reducerende projekter, såsom investeringer i vindmøller.

Bestyrelse

Bestyrelsen består af 3 eksterne medlemmer og de to grundlæggere af virksomheden:

Flemming Funch (Formand)
Vice President hos Novozymes, Environment & Safety. Flemming har stor international erfaring med CSR-området, bæredygtighed, ledelse og organisation.

Ulla Röttger
Erfaren rådgiver med et stort netværk i energisektoren og stor erfaring i fonds- og bestyrelsesarbejde og i ledelse.

Jørgen Juul
Partner og Cloud Commander, CPH Cloud Company. Jørgen har stor erfaring med kommunikation, e-commerce og digitale løsninger inden for energi og andre sektorer. Han har desuden meget ledelseserfaring fra bureau- og konsulentbranchen.

Peter Maagøe
Direktør og partner

Jan Viegand
Direktør og partner

Find os

Sjælland, hovedkontor
Nørre Farimagsgade 37
1364 København K
Jylland
Samsøvej 31
8382 Hinnerup