Om os

Grøn omstilling sker i et møde mellem teknologi, finansiering, kommunikation og adfærd. Derfor er Viegand Maagøe eksperter i de områder.

Grøn omstilling

I Viegand Maagøe skaber vi grøn omstilling

Grøn ER det nye sort, når vi skaber værdi med kunder overalt i verden. Vi styrker konkurrenceevnen og sikrer samtidig konkrete energi- og ressourceforbedringer. Fordi bæredygtighed betaler sig.

Vi har hjulpet EU med at udvikle energikrav til produkter og ecodesign, der årligt sparer, hvad der svarer til hele Italiens energiforbrug eller
175 mio. ton olie

Kilde: EU-Kommissionen

Vores rådgivere er specialister inden for:

 • Energi og ressourcer
 • Produkter
 • Bygninger
 • Økonomi
 • Kommunikation

Vi udnytter styrken af vores samlede fagligheder til at nå hele vejen rundt og tænke nyt for at skabe de bedste løsninger.

Find en medarbejder

Viegand Maagøes organisering

Vi rådgiver i teams, der arbejder sammen på tværs:

 • Industri
 • Bæredygtighed
 • Kommunikation og digitale løsninger
 • Strategi, samfundsøkonomi og finansiering

Tal og fakta

Viegand Maagøe blev etableret i 2006 og har i dag omkring 60 ansatte fordelt i København og Aarhus.

Cirka 80 % af kunderne er private og 20 % offentlige.

40 % af vores projekter er internationale.

Som en af de 1 % største leverandører til den offentlige sektor siden 2018, er Viegand Maagøe eliteleverandør til det offentlige.

Værdier

Vi arbejder ud fra 4 grundværdier. Værdierne er besluttet af medarbejdere og ledelse i fællesskab i 2016.

Helhedsorienteret værdi viegand maagøe

Helhedsorienteret

Vi sætter vores samlede faglighed i spil ved at lytte, stille spørgsmål og undre os. Vi tror på, at denne helhedsorienterede tilgang skaber de bedste løsninger for vores kunder – og for miljø og klima.

Ordentlighed værdi viegand maagøe

Ordentlighed

Vi holder ord, og samarbejdspartnere kan stole på, at vi er en god, loyal partner. Vores kunder skal opleve, at vi altid håndterer opgaver og situationer på en god måde.

Høj faglighed værdi viegand maagøe

Høj faglighed

Vi bruger aktivt vores dybe og samlede viden som eksperter – i projekter, i vores rådgivning og i vores løsninger. Vi deler viden internt og eksternt og udvikler løbende vores viden.

Bæredygtighed værdi viegand maagøe

Bæredygtighed

Vi arbejder for bæredygtighed, både miljømæssigt, økonomisk og socialt – lokalt og globalt. Grøn omstilling er kernen i vores arbejde, og vi køber f.eks. selv CO2-neutral strøm, cykler til møder og serverer postevand i stedet for flaskevand.

Verdensmålene

Vi understøtter FN’s Verdensmål

Viegand Maagøes arbejde understøtter FN’s 17 Verdensmål for 2030. Vores projekter bidrager særligt til at nå mål #7 og #12.

> Se, hvordan vores projekter bidrager til de enkelte Verdensmål.

Vi bidrager bl.a. ved at:

 • Spare energi i industrien
  Vi forbedrer konkurrenceevnen for vores kunder i industrien ved at optimere energiforbruget. F.eks. har vi hjulpet Arla med at spare 55 % gas og 15 % el på deres fabrik i Nørre Vium.
 • Udforme EU’s energikrav
  Vi udarbejder en vigtig del af det faglige grundlag for EU’s ecodesignkrav og energimærkning. Det fører til enorme energibesparelser, der i 2020 svarer det til årlige energiforbrug i Italien.
 • Udbrede energisparetips
  For Energistyrelsen udbreder vi guides og gode råd om energibesparelse til almindelige forbrugere, erhvervsliv og det offentlige med SparEnergi.dk som omdrejningspunkt.

Vi bidrager bl.a. ved at:

 • Fremme cirkulær økonomi
  Vi rådgiver om cirkulære produkter og tjenester. Vi har bl.a. hjulpet med at up-cycle brugt husholdningsplast, så det kan erstatte ny plast i højværdi-produkter og recirkuleres op til 10 gange.
 • Forbedre ressourceforbrug i produktion
  Vi hjælper kunder med at udnytte ressourcer bedre. Vi har f.eks. hjulpet en virksomhed med at udnytte energi, som tidligere endte i et vådt køletårn, og har dermed bidraget til at reducere brugen af vand og kemikalier.
 • Se på hele livscyklussen
  Vi beregner totalomkostninger, der viser fordelene ved ressourceeffektive produkter. Bl.a. har vi vist, at lavere driftsudgifter gør det fordelagtigt at købe energieffektive computere, selvom de koster lidt mere i indkøbspris.

Bestyrelse

Bestyrelsen består af 3 eksterne medlemmer og de to grundlæggere af virksomheden:

Keld Sørensen (Formand)
Professionelt bestyrelsesmedlem, som tidligere har været finansdirektør i bl.a. COWI og Flügger. Keld har erfaring med bæredygtighed, finanssektoren, serviceteknologi, ledelse og strategi.

Ulla Röttger
Erfaren rådgiver med et stort netværk i energisektoren og stor erfaring i fonds- og bestyrelsesarbejde og i ledelse.

Jørgen Juul
Partner og Cloud Commander, CPH Cloud Company. Jørgen har stor erfaring med kommunikation, e-commerce og digitale løsninger inden for energi og andre sektorer. Han har desuden meget ledelseserfaring fra bureau- og konsulentbranchen.

Peter Maagøe
Direktør og partner

Jan Viegand
Direktør og partner

Presserum

Her finder du nyttig information om Viegand Maagøe. Alt materiale du finder her må frit benyttes i pressehistorier.

Presserum

Find os

Sjælland, hovedkontor
Nørre Farimagsgade 37
1364 København K
Jylland
Samsøvej 31
8382 Hinnerup