Vi bruger begreberne bæredygtig og bæredygtighed i vores kommunikation, fordi de er svære at komme udenom i vores verden, da de er omdrejningspunkt for arbejdet med bl.a. at reducere miljømæssig belastning.
Vores forståelse af bæredygtighed læner sig op ad Brundtland-rapportens klassiske definition af en bæredygtig udvikling:
"…en udvikling, der imødekommer nutidens behov uden at kompromittere fremtidige generationers mulighed for at opfylde deres."
Hvis du finder en fejl eller undrer dig over noget i vores kommunikation, så kontakt os endelig. Vi vil altid gerne blive bedre.
Brundtland-definitionen er en bred, men grundlæggende ramme. Det er nær ved umuligt at hævde, at fx et produkt er bæredygtigt efter denne definition. Det er da heller ikke tilladt uden en dokumenteret livscyklusvurdering (LCA) ifølge Forbrugerombudsmandens anbefalinger til virksomheders miljømarkedsføring og EU’s lovgivning om Green Claims.
Når vi så skriver, at vi arbejder med fx bæredygtighed af produkter, betyder det derfor ikke, at vi skaber bæredygtige produkter, eller at vores egne ydelser er bæredygtige. Det betyder, at vi hjælper vores kunder med at forstå, hvad bæredygtighed er og gøre det muligt at minimere de negative effekter – og til tider endda også skabe positive effekter.
Det gør vi bl.a. ved at udføre livscyklusvurderinger og formidle resultaterne, så de er til at handle på. Det er altså muligt at gøre noget mere bæredygtigt, end det er i dag – og dokumentere det.
Vi arbejder altså for at gøre verden mere bæredygtig gennem projekter for vores kunder. Sideløbende arbejder vi med at minimere vores egne belastninger – bl.a. i regi af Science Based Targets-initiativet (SBTi) – og dermed øge bæredygtigheden af vores arbejde.
Vores mål er at understøtte en ansvarlig anvendelse af begreberne bæredygtig og bæredygtighed og gennem rådgivning med høj faglig integritet minimere risikoen for greenwashing.
Viegand Maagøe beskæftiger sig udelukkende med forskellige aspekter af bæredygtighed og ESG. Vi rådgiver bl.a. kunder om at være forsigtige med, hvordan man bruger ordene bæredygtig og bæredygtighed. Derfor vil vi også gerne være tydelige om, hvordan vi selv gør – og hvorfor.