Sådan hjælper vi jer igennem processen
Vi guider jer igennem 5 centrale trin, der sikrer, at i forstår kravene, og at jeres virksomhed lever op til dem.
Vi guider jer igennem 5 centrale trin, der sikrer, at i forstår kravene, og at jeres virksomhed lever op til dem.
EU’s taksonomi for bæredygtige aktiviteter spiller en central rolle i den grønne omstilling af den finansielle sektor. Den er relevant for virksomheder, der skal rapportere, men også for dem, der ønsker at være på forkant og bruge taksonomien som strategisk løftestang.
Ved at få styr på taksonomien kan I skabe overblik over, hvilke aktiviteter der lever op til EU’s definitioner, og bruge det som grundlag for at styrke dialogen med investorer, banker og kunder. Taksonomien kan også være en kilde til inspiration og retning i arbejdet med ESG og i udviklingen af nye tiltag med fokus på mere bæredygtighed.
EU-taksonomien skal gøre det lettere at identificere og investere i grønne aktiviteter. Derfor definerer den, hvad der tæller som en miljømæssigt bæredygtig aktivitet og stiller klare krav til, hvordan det vurderes.
Vi hjælper jer med at få et overblik over, hvilke af jeres aktiviteter der er omfattet af EU-taksonomien.
På en workshop ser vi, om de omfattede aktiviteter gør en væsentlig forskel i forhold til ét af EU's seks miljømål.
Vi arbejder med Do No Significant Harm-principperne for omfattede aktiviteter, og vi ser på minimum safeguards.
Vi hjælper med at opgøre, hvor stor andel af omsætning, investeringer og drift, de identificerede aktiviteter omfatter.
Vi hjælper med rapport, der viser jeres økonomiske aktiviteter ift. kravene i taksonomien – fra overblik til resultater.
Hvis I er forpligtede til at rapportere, er taksonomien et fast element i ledelsesrapporten. Hvis ikke, giver den jer mulighed for at arbejde struktureret med at at positionere jer i en tid, hvor der er stigende forventninger til virksomheders ansvarlighed.
Det kan være komplekst at navigere i EU-taksonomien, men med vores strukturerede rådgivning får I en klar og praktisk tilgang, der giver jer et solidt grundlag for at arbejde videre med den på en måde, der skaber værdi for jeres forretning.
Ifølge EU-taksonomien skal der rapporteres på 3 økonomiske KPI’er:
EU-taksonomien stiller krav, men åbner også muligheder. Vi hjælper jer med at skabe overblik, afklare jeres forpligtelser og levere den dokumentation, I har brug for.
EU-Kommissionen fremlagde d. 26. februar 2025 et såkaldt omnibus-forslag, der skal forsimple en række lovkrav til bæredygtighedsrapportering – heriblandt EU-taksonomien.