Når man arbejder med ESG, er det en god idé at lave en værdikædekortlægning. Det giver jer et struktureret overblik over jeres aktiviteter, ressourcer og interessenter. På den måde peger kortlægningen også på, hvor der er behov for en styrket governance-struktur.
Med en kortlægning bliver det muligt for jer at identificere risici og muligheder for bæredygtige forbedringer, mens I også gør det nemmere for interessenter at se og forstå, hvad og hvordan I gør det.
Introduktion til ESG og det metodiske grundlag for værdikædekortlægningen.
Opsamling, validering og godkendelse af værdikæden. Den giver overblik over aktiviteter, ressourcer og interessenter.
Vi identificerer påvirkninger, risici og muligheder (IRO) i værdikæden
Mellem workshops kobler vi relevante ESG-emner til de identificerede IRO’er
Vi kvalificerer listen med ESG-emner og IRO’er og leverer et overblik over potentielle påvirkninger, risici og muligheder.
Kortlægningen dækker jeres samlede berøringsflade og identificerer både direkte og indirekte indflydelse på aktiviteterne i værdikæden. Værdikædekortlægningen er nødvendig for at afgøre, hvilke ESG-emner der skal rapporteres på. For virksomheder omfattet af CSRD, er kortlægningen fortsat et krav.
Værdikædekortlægning er desuden en forudsætning for at kunne gennemføre en dobbelt væsentlighedsanalyse, som er afgørende for at guide ESG-strategi og rapportering. Overblikket gør det muligt at identificere både de finansielle forhold samt de forhold, der påvirker mennesker og miljø.
Læs mere om, hvordan din virksomhed gennemfører en dobbelt væsentlighedsanalyse
Få indsigt i værdikædekortlægning og ESG. Kortlæg påvirkninger på miljø og mennesker, finansielle risici og muligheder, og sikr sådan en mere robust forretningsdrift.